عربستان سعودی، گل محمدی ایران را به نام خود ثبت جهانی کرد قصه نان و غصه زندگی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار خودرو آرام گرفت هزینه نصب پمپ و منبع آب چقدر خرج برمی‌دارد؟ قیمت امروز گل زعفران چند است؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۴)‌ تعداد معاملات بازار مسکن افزایش یافت | قیمت مسکن هم بیشتر شد؟ قیمت برنج امروز چقدر است؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۴) سرنوشت ارز ترجیحی چه خواهد شد؟ قیمت امروز مرغ، تخم مرغ، گوشت گوسفندی و گوساله در مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) قیمت دلار در مشهد به کانال بالاتر صعود کرد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) کف‌سازی شاخص پشت سقف تاریخی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ آبان ۱۴۰۴) طرح ملی تبدیل رایگان خودرو‌های شخصی مدل ۱۳۹۴ و بالاتر آغاز شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) فروش طلای آب شده توسط پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا ممنوع شد هر ماینر، برق چند خانوار را استفاده می‌کند؟ حداقل بودجه خرید آپارتمان ریزمتراژ و نقلی در تهران رشد رمزارز‌ها از بین رفت (۱۷ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز اونس جهانی طلا اعلام شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | طلا از افت دلار سود برد همه معافیت‌های مالیاتی از ابتدای دی‌ماه حذف می‌شود | میانگین پرداختی مالیات‌دهندگان خراسان رضوی حدوداً ۱۳ میلیون تومان است احتمال سه‌نرخی‌شدن بنزین قوت گرفت؟! | برنامه دولت تغییر قیمت «بنزین سهمیه‌ای» نیست! قیمت دینار عراق، افغانی افغانستان و لیر ترکیه امروز در بازار مشهد چند؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۴) قیمت نان در مشهد تا پرداخت کمک هزینه جبرانی از سوی دولت، ۱۵ درصد افزایش یافت | پرداخت طلب نانوایان از جیب مردم اتمام ارز دولت برای واردات بنزین | احتمالاً نرخ کارت آزاد جایگاه‌های سوخت تغییر کند قیمت میوه نسبت‌به یک هفته گذشته چه تغییری کرد؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۴) نصب بنر قیمت جدید نان از امروز در نانوایی‌های سطح شهر مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) جلسات کمیته دستمزد ۱۴۰۵ برگزار نشده است فرصتی که از دست رفت اصلاح هدررفت ۴۰ درصدی در شبکه آب شرب سرخس آغاز شد
سرخط خبرها

ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت الزامی است

  • کد خبر: ۱۶۹۰۲۴
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۳
ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت الزامی است
مدیرکل صنایع خلاق وزارت صمت با اعلام آمادگی جهت رفع ابهامات اعضای صنف طلا، گفت: طرح ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت باهدف حمایت از تولید در حال اجرا است؛ این موضوع می‌تواند موجب شناسایی و حذف کالا‌های تقلبی و قاچاق از بازار طلا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا زارع برزشی مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت، پیرامون همکاری اصناف طلا و جواهر در فرایند ثبت معاملات سکه و طلا، گفت: بحث آموزش ضوابط اجرایی تبصره ۴ ماده ۱۸ و آموزش کار با سامانه جامع تجارت از چند ماه گذشته شروع شده است و در شهر‌های مختلف در حال پیگیری و اجرا است. طبیعتاً در فرایند اجرای هر قانون جدیدی ممکن است به علت ناآگاهی برخی اعضای صنفی، مقاومت‌هایی صورت بگیرد.

وی در ادامه افزود: در رابطه‌با الزام قانونی ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت به نظر نمی‌رسد که اعضای اصناف در مخالفت با قانون بحثی داشته باشند؛ بلکه برخی اعضا نسبت به ابهامات طرح، برخی دیگر از نکات اجرایی دچار اشکال هستند که برگزاری جلسات آموزشی مستمر و اطلاع ‏رسانی‏های صورت‌گرفته در جهت کاهش این ابهامات بوده است.

وزارت صمت بر اجرای ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‏بها و گوهرسنگ‏ها طلا تأکید داشته و در این راه آمادگی رفع هرگونه ابهامی را دارد

مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت با اشاره به همکاری مناسب اکثر اصناف طلا و جواهر در طرح ثبت معاملات طلا افزود: برخی اعتقاد دارند حرکت صنف طلا به سمت مکانیزه‌کردن فرایند‌ها به دلیل سنتی بودن برخی از آن‌ها زمان بر است و به همین دلیل با اجرای سریع طرح مخالف بوده و آن را به ضرر صنف طلا و جواهر می‌دانند.

زارع در ادامه گفت: در این زمینه باید به این مسئله تأکید کنیم که نگرانی‌های مد‌نظر فعالان بازار طلا مورد توجه مسئولان وزارت صمت بوده و از این بابت نگرانی خاصی وجود ندارد، البته حساب آن‌ها که کلاً در برابر قانون ایستاده‌اند از سایر اعضای صنف جدا بوده و عواقب عدم اجرا بر عهده آن‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به برخی انتقاد‌ات نسبت به اجرای طرح ثبت معاملات طلا و سکه افزود: طرح مسائلی مانند ضرر و زیان فعالان بازار، قابل‌اجرا نبودن و زمان نامناسب اجرای این طرح، در واقع نظر شخصی برخی از اعضای اتحادیه است. البته وزارت صمت مکلف به اجرای قانونی است که توسط رئیس‌جمهور و هیئت وزیران به تصویب رسیده است و نباید از اجرای قانون به‌خاطر مخالفت عده‌ای قلیل صرف‌نظر کنیم؛ البته تمام سعی خود را خواهیم کرد که ابهامات و نگرانی‌‎های فعالان بازار طلا و سکه برطرف شود.

هدف از شفافیت جلوگیری از تقلب و حمایت از تولید است

زارع اظهار داشت: اگر افرادی در این صنف انتقادات و پیشنهاداتی دارند از آنان می‌خواهیم نظرات خود را جهت اصلاح فرایند ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت ارائه دهند. تا امروز جلسات متعدد کارشناسی برگزار شده است و موارد مختلفی جهت تسهیل ثبت معاملات در سامانه صورت‌گرفته است.

زارع با تأکید بر ضرورت ایجاد شفافیت در بازار طلا و سکه، گفت: ازآنجایی‌که این طرح به دنبال شفاف‌سازی است، قطعاً تعدادی از افراد از این موضوع خوشنود نخواهند شد؛ البته هدف اصلی تنها شفافیت و جلوگیری از عرضه سکه‌ها و طلا‌های تقلبی و عیار پایین است.

بازرسی میدانی از اصناف طلا و جواهر به‌صورت مستمر انجام می‌شود

مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت ادامه داد: طبق قانون، اعضای صنف طلا و جواهر می‌بایست از ۲۶ مهر سال گذشته خریدوفروش سکه، و در مراحل بعدی طلای آب‌شده و مصنوعات طلا را در سامانه جامع تجارت به ثبت می‏رساندند.

زارع درباره بازرسی‌های میدانی از اصناف طلا و جواهر اظهار داشت: به بازرسان وزارت صمت گفته شده است که در بازرسی‌های خود اقدامات تنبیهی انجام ندهند. در واقع تاکنون هیچ پلمب و ضبط طلا در مواجه با سکه فروشان صورت نگرفته است؛ اما تذکراتی جهت همراهی اعضایی که هنوز در سامانه شروع به ثبت معاملات نکرده‌اند داده شده است. باوجود اینکه طبق قانون اختیار برخورد با متخلفین برای ما وجود دارد، اما هنوز هیچ‌گونه اقدام سلبی در این‌خصوص انجام نگرفته است.

مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت تأکید کرد: طرح ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت فقط جهت حمایت از تولید اتفاق افتاده است تا به‌وسیله شفافیت، کالا‌های تقلبی و قاچاق شناسایی و حذف شوند تا راه برای کالا‌های اصل و ایرانی هموار شود.

وزارت صمت پیش‌ازاین نیز بر اجرای ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‏بها و گوهرسنگ‏ها طلا تأکید داشته است؛ به‌طوری حفظ آرامش بازار در کنار حمایت از فعالین قانونی، از راهبرد‌های اصلی این وزارتخانه بوده است. بنا بر اعلام مقام مسئول وزارت صمت، اجرای طرح ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت تنها بخش کوچکی از نقشه کلان ساماندهی و توسعه صنعت طلا در کشور است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->