توزیع بنزین برای دولت گران شد! | حق‌العمل جایگاه‌داران برای هر لیتر بنزین چقدر است؟

  • کد خبر: ۴۴۷۴۷۱
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۳
بنزین
 مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از اعمال افزایش ۴۰ درصدی حق‌العمل جایگاه‌داران سوخت کشور به‌صورت علی‌الحساب از امروز یکم مهر ۱۴۰۵ خبر داد. اما حق العمل جایگاه داران سوخت چقدر است و چه سهمی از قیمت بنزین را شامل می‌شود؟
مسعود سلطانی
خبرنگار مسعود سلطانی

به گزارش شهرآرانیوز، از ابتدای سال تاکنون بار‌ها سخنگوی صنف جایگاه داران از عدم به روز رسانی تعرفه حق العمل جایگاه‌داران گلایه کرده است. جایگاه داران از اینکه درآمدشان در سال جدید تغییری نکرده گلایه‌مند بودند و حالا با شروع نخستین روز سال از پاییز ۱۴۰۵ شاهد افزایش علی الحساب حق جایگاه داران از قیمت سوخت هستیم. اما سهم جایگاه داران از قیمت بنزین چقدر است؟ پاسخ به این سوالات حاوی نکاتی است که در دل آن نکته‌های بسیاری نهفته است!

لیتری ۹۰۰ تومان از بنزین!

طبق گفته‌های مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران سهم جایگاه داران از قیمت سوخت بنزین از یکم مهر ماه با ۴۰ درصد افزایش به ۹۰۰ تومان در هرلیتر رسیده است. همچنین کمیسیون جایگاه‌های سوخت برای توزیع گازوئیل نیز لیتر ۵۳۰ تومان شده است.

فارغ از اینکه دولت برای پالایش و تولید بنزین چقدر هزینه می‌کند. فارغ از اینکه هزینه‌های انتقال سوخت از پالایشگاه تا جایگاه سوخت چقدر است. تمام این مسائل را کنار بگذارید. ۶۰ درصد از قیمت بنزین ۱۵۰۰ تومانی سهم جایگاه داران است. یعنی دولت از هر لیتر بنزین با نرخ اول ۶۰۰ تومان درآمد کسب می‌کند.

بررسی نسبت حق المعل جایگاه داران به قیمت بنزین طی سنوات اخیر نیز نشان می‌دهد که تلاش دولت برای تثبیت قیمت بنزین چگونه منجر به فشرده شدن فنری شده است که حالا همه ترس آزاد شدن آن را داریم. سال گذشته سهم جایگاه داران از هر لیتر بنزین ۶۵۳ تومان بود و حالا به ۹۰۰ تومان رسیده است. در نظر بگیرید که دولت علاوه بر این رقم باید هزینه حمل و پالایش بنزین را نیز پرداخت کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.