قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ | قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیاسبز را کیلویی چند بخریم؟ کدام صنایع مورد توجه سهام‌داران بورس هستند؟ بازار مسکن در آستانه تغییر | فروشندگان و خریداران دست نگه داشته‌اند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سموم، آفت صادرات محصولات کشاورزی شناسایی ۷۵۰ استخر غیرمجاز در نیشابور خراسان رضوی
سرخط خبرها

تأثیر کاهش نرخ تورم و کاهش نرخ ارز را چه وقت در سفره مان احساس می‌کنیم؟

  • کد خبر: ۱۷۱۲۴۸
  • ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۱
  • ۱
تأثیر کاهش نرخ تورم و کاهش نرخ ارز را چه وقت در سفره مان احساس می‌کنیم؟
تأثیر کاهش نرخ تورم و کاهش نرخ ارز را چه وقت در سفره مان احساس می‌کنیم؟ وزارت اقتصاد اعلام کرده است که به زودی، اما از نگاه کارشناسان دست کم پنج تا شش ماه دیگر. آن هم نه به صورت ارزانی، بلکه به صورت ثبات نسبی در قیمت ها.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز، سه روز قبل برایتان نوشتیم که چرا تورم مواد غذایی نصف شد، اما ارزانی نشد. حالا برایتان می‌گوییم که اگر روند رشد تورم کند شود، چه زمان و چطور تأثیر خود را بر سفره مردم نشان می‌دهد.

آن قدر فاصله زمانی نداریم که تورم سال قبل و صعود قیمت‌ها از یادمان رفته باشد. سال گذشته نرخ تورم به دلیل تکانه‌های تورمی ازجمله حذف ارز ترجیحی، تورم جهانی، تحولات سیاسی مانند جنگ اوکراین و گرانی مواد غذایی در بازار‌های جهانی و... به شدت صعودی شد. حالا در سال جدید باتوجه به تدوین بسته ۱۰ بندی برای مهار افزایش قیمت‌ها قرار است که دولت برای خاموش شدن موتور‌های تورم زا تلاش کند. آمار هم در ظاهر همین را نشان می‌دهد.

طبق گزارش‌های مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه خراسان رضوی از ۵۶.۵ درصد در اردیبهشت به ۴۳.۲ درصد در خرداد رسیده است که یعنی ماه گذشته کالا‌ها در مقایسه با سال قبل نسبت به اردیبهشت کمتر گران شده‌اند. یکی از مسائلی که بر کاهش شتاب افزایش قیمت‌ها تأثیر زیادی دارد، تعدیل انتظارات تورمی به ویژه در بازار‌های مالی است. از ابتدای سال تحولات سیاسی، دیپلماسی منطقه ای، سیاست‌های دلارزدایی و حرکت به سمت معاملات تهاتری و... از شدت التهاب بازار‌ها کاسته است.

معمولا اولین بازار‌هایی که هدف تغییر شرایط تورمی قرار می‌گیرند بازار‌هایی مانند مسکن، خودرو، طلا و... هستند. همان طور که در ماه‌های اخیر دیدید، این بازار‌ها با کاهش قیمت و رکود همراه بودند. از سوی دیگر تثبیت نرخ ارز و تأمین آن به دنبال سیاست‌های دولت و اخبار مذاکرات و... باعث تأمین مواد اولیه با قیمت‌های منطقی‌تر خواهد شد.

این علامت‌ها  نشان می‌دهد که در ماه‌های آینده انتظار تورمی در بازار کالا‌های اساسی نیز کاهش می‌یابد و به دنبال آن انگیزه برای احتکار کالا‌های فاسدنشدنی کم می‌شود و از این طریق تزریق در بازار افزایش پیدا خواهد کرد و این مسئله می‌تواند زمینه ساز برگشت ثبات به این بازار‌ها باشد.

همچنین براساس مصوبه دیروز مجلس، نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای دارو‌های ضروری و تجهیزات مصرفی پزشکی که در داخل تولید ندارند و گندم، برنج، حبوبات، انواع روغن خام، گوشت قرمز و گوشت مرغ از ۴ درصد به یک درصد کاهش پیدا می‌کند. این مصوبه می‌تواند به کنترل قیمت کالا‌های اساسی منجر شود.

حالا آن طور که کارشناسان می‌گویند اگر روند کاهش نرخ تورم ادامه دار و سیاست‌های تورم زدایی دولت جوابگوی شرایط اقتصادی و سیاسی باشد تا حدود پنج یا شش ماه آینده شاهد ثبات قیمت‌ها در سفره هایمان خواهیم بود.
درنهایت اینکه برای لمس اثر کاهش تورم بر سفره مردم، باید روند نزولی سه شاخص تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در ماه‌های بعد هم تکرار شود و دست کم اینکه برای محسوس شدن اثر کاهش تورم بر سبد خانوارها، نرخ تورم ماهانه به زیر یک درصد کاهش یابد تا اثر آن بافاصله چندماه در نرخ تورم نقطه به نقطه و سالانه نمایان شود.

با کاهش تورم، سفره مردم به ثبات می‌رسد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۵
0
0
واقعا از سواد شما تعجب میکنم.مگر وقتی طرف حقوقش در طول کل سال ثابته چطوری کاهش نرخ تورم احساس کنه.آن چیزی که درک میشه کاهش قیمته نه کاهش نرخ تورم.اگر هم کاهش تورمی باشه خودتون گول نزنید علتش ندوین بسته 10 بندی و .. نیست.بچه 10 ساله هم علتش میدونه .الحمدالله فردای توافقات هم کسی رگش بیرون نزد و کفنی هم نپوشید و صدایی بالا نرفت و موشکی هم با شعار پرتاب نشد و خون کسی هم پایمال نشد.فقط یک چندسالی ملت له شدن چون اون قبلی ها خودی نبودن.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->