قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

اشرف غنی: طالبان در تقابل با شهروندان افغانستان و جهان قرار دارند

  • کد خبر: ۱۷۱۵۴۹
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲
اشرف غنی: طالبان در تقابل با شهروندان افغانستان و جهان قرار دارند
محمد اشرف غنی، رئیس‌ جمهوری پیشین افغانستان، در پیامی صوتی به مناسب «عید قربان» گفت که باید در مورد نوع نظام و قانون اساسی افغانستان گفت‌وگو شود و چارچوب این گفت‌وگوها نیز مشخص نیز باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از ایندیپندنت، اشرف غنی تاکید کرد که مردم باید در مورد نوع و ماهیت نظام و قانون اساسی تصمیم بگیرند و این تنها راه رسیدن به مشروعیت است. 

او گفت، اینک زمان آن فرار رسیده است که اصول بازی در افغانستان مشخص شود و به این نتیجه برسیم که چه می‌خواهیم. 

با سرنگونی نظام جمهوریت که از حمایت غرب برخوردار بود، طالبان قوانین آن دوران را ملغی اعلام کردند. 

اشرف غنی گفت که شکست‌های سیاسی پی‌درپی، افغانستان را از روند توسعه دور کرده است. 

او گفت که هرچند طالبان عامل اصلی خشونت در ۲۰ سال گذشته بودند، تا حدودی ثبات در قدرت را به ارمغان آورده‌اند، اما نتوانستند خشونت را متوقف کنند.  

او افزود که طالبان صلح دائمی و عادلانه را نپذیرفتند و به همین دلیل، در تقابل با شهروندان افغانستان و جهان قرار دارند و این رویکرد باعث از دست رفتن فرصت‌ها در کشور می‌شود. 

رئیس ‌جمهوری پیشین افغانستان گفت که طالبان فقط قدرت را به ‌دست گرفتند، اما به مشروعیت نرسیدند.  

او تاکید کرد که استفاده از خشونت برای دستیابی به اهداف سیاسی باید پایان یابد، و گفت که طالبان نخست باید با خود، دوم با دین اسلام که مخالف خشونت است، و سوم با مردم افغانستان صلح کنند. 

اشرف غنی گفت برای بدل شدن افغانستان به قلب آسیا تلاش کرده، اما با سرنگونی حکومتش، به این رویا نرسیده است: «شما اینک حق دارید که از طالبان بپرسید که آن‌ها چگونه می‌خواهند که این کار را بکنند.» 

او طالبان را متهم کرد که منابع طبیعی افغانستان را به حراج گذاشته‌اند و به همین دلیل، مسئولیتی تاریخی بر دوش آنان قرار گرفته است.  

او در ادامه گفت: «طالبان نه مشروعیت، و نه حق فروش معادن افغانستان را از طریق معاملات سری به کسی دارند، و نه کشورها و شرکت‌های خارجی حق دارند منابع کشور را در خلاء مشروعیت تاراج کنند.» 

اشرف غنی با اشاره به افرادی که آنان را «جنگ‌سالار» نامید، گفت که حاضر نیست که حتی یک قدم مشترک در عرصه سیاسی با آن‌ها بردارد، اما مردم باید در مورد سرنوشت سیاسی و حق زندگیشان تصمیم‌ بگیرند. 

او گفت: «مردم حق دارند از جنگ‌سالاران بپرسند که چرا فرصت‌های طلایی را هدر دادند و جیب‌ها و بانک‌های خود را پر کردند.» 

اشرف غنی ۱۵ اوت ۲۰۲۱ از افغانستان گریخت و این اقدام او باعث شد که در خلاء سیاسی موجود و سردرگمی نیروهای نظامی، طالبان پایتخت را تصرف کنند. غنی اینک در امارت متحده عربی به سر می‌برد، اما در مناسبت‌های مختلف بیانیه صادر می‌کند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->