اندازه نینتندو سوییچ ۲ احتمالا با نسل قبلش متفاوت باشد ویدئویی از ربات انسان‌نمای S1 که سرعت و دقتی حیرت‌انگیز دارد رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد آیا گلکسی واچ ۷ با قابلیت نظارت بر قند خون عرضه می‌شود؟ با هوش مصنوعی گوگل مکالمه زبان انگلیسی تمرین کنید | ویژگی جدید موتور جست‌وجوی گوگل ویژگی انتقال تماس بین دستگاه‌ها به گوگل میت اضافه شد متاورس شرکت متا همچنان میلیاردها دلار ضرر روی دست مارک زاکربرگ می‌گذارد ظرفیت باتری قاب گلکسی بادز ۳ پرو مشخص شد آسیا بلاخیزترین قاره است کاهش قابل‌توجه حجم آپدیت‌های ویندوز ۱۰ با فناوری جدید مایکروسافت مدل پایه Surface Laptop 6 در راه است اگر آیفون دارید، می‌توانید بدون رمز وارد واتس‌اپ شوید اپل هوش مصنوعی خود را معرفی کرد | اینترنت لازم نیست؛ پردازش کنید! امضای جو بایدن پای لایحه «فیلترشدن یا فروش تیک‌تاک» |‌ اپلیکیشن چینی چه می‌کند؟ افزایش کاربران Threads | رقیب X حالا ۱۵۰میلیونی است برخی از مشخصات شیائومی ۱۵ لو رفت + جزئیات اعضای هیئت‌مدیره «انجمن هوش مصنوعی ایران» انتخاب شدند درباره ماه کامل صورتی که امشب (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آسمان می‌درخشد + دلیل نامگذاری کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل تقاضای کمتر از حد انتظار قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن معرفی شد ویکی‌پدیای فارسی یک‌میلیونی شد
سرخط خبرها

وضعیت سیستم ایمنی بدن فضانوردان در فضا چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۷۲۶۷۸
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۳
وضعیت سیستم ایمنی بدن فضانوردان در فضا چگونه است؟
دانشمندان در پژوهشی، با بررسی ۱۴ فضانورد که طولانی‌مدت در ایستگاه فضایی بین‌المللی زندگی کرده بودند، دریافته‌اند که چه مکانیزمی باعث افت توان سیستم ایمنی بدن در فضا می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز - این تحقیق نشان می‌دهد که چرا فضانوردان بیشتر از بقیه در معرض عفونت قرار دارند و مقاومتشان در برابر عوامل بیماری‌زا کاهش می‌یابد.

گروهی از پژوهشگران سازمان فضایی کانادا و ناسا به رهبری محققی از دانشگاه اتاوای کانادا، ابراز ژن در گلبول‌های سفید خون فضانوردان را پیش از رفتن به فضا، در حین حضور در ایستگاه و پس از بازگشت به زمین بررسی کردند. آن‌ها متوجه شدند که ابراز ژن در گلبول‌های سفید به‌محض رسیدن به فضا به‌طرز چشمگیری کاهش می‌یابد و به یک‌سوم سطح عادی روی زمین می‌رسد.

این افت قابل‌توجه در همان چند روز نخست حضور در فضا رخ می‌دهد و در طول مأموریت ثابت می‌ماند. بااین‌حال، زمانی که فضانوردان به زمین برمی‌گردند، این سطح هم دوباره به‌تدریج افزایش می‌یابد و پس از یک ماه به مقدار عادی بازمی‌گردد.

«گای ترودل» که از نویسندگان این مقاله و متخصص بیمارستان اتاوا است، می‌گوید: «گلبول‌های سفید خون نسبت به محیط فضا خیلی حساس هستند. آن‌ها آنجا به‌جای عملکرد‌های مخصوص ایمنی، شروع به محافظت از کارکرد‌های سلولی می‌کنند و نقش‌های مراقبتی را بر عهده می‌گیرند. ما تا قبل از این مقاله از این اختلال در عملکرد سیستم ایمنی آگاه بودیم، اما مکانیزم‌های آن را نمی‌شناختیم.»

این تغییر رفتار احتمالاً متأثر از پدیده‌ای موسوم به «گذر مایع» است که در آن فقدان کشش گرانشی زمین موجب بازتوزیع خون از اندام‌های تحتانی بدن به‌سمت اندام‌های فوقانی می‌شود. این یافته‌ها اهمیت زیادی دارند. تضعیف سیستم ایمنی ریسک ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد و ممکن است توانایی فضانوردان در انجام وظایف کاهش یابد.

دانشمندان در گام بعدی بر توسعه سازوکار‌های خاص جهت مقابله با سرکوب سیستم ایمنی در مأموریت‌های فضایی بلندمدت تمرکز خواهند کرد. نتایج پژوهش‌های فعلی آن‌ها در مجله Frontiers in Immunology منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->