بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین ویدیو تبلیغاتی روبوتاکسی (سایبرکب) تسلا | تصویری از آینده وان پلاس ۱۳ معرفی شد + مشخصات و قیمت جواب پازل امروز میجر (پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از هواپیمای مافوق‌صوت در چین | پروازی که در عرض ۹ دقیقه، شما را از مشهد به تهران می‌رساند قیمت احتمالی انواع آیفون ۱۶ در ایران بعد از آزادشدن رجیستری + جدول اپل از مک بوک پرو ۲۰۲۴ رونمایی کرد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

وضعیت سیستم ایمنی بدن فضانوردان در فضا چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۷۲۶۷۸
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۳
وضعیت سیستم ایمنی بدن فضانوردان در فضا چگونه است؟
دانشمندان در پژوهشی، با بررسی ۱۴ فضانورد که طولانی‌مدت در ایستگاه فضایی بین‌المللی زندگی کرده بودند، دریافته‌اند که چه مکانیزمی باعث افت توان سیستم ایمنی بدن در فضا می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز - این تحقیق نشان می‌دهد که چرا فضانوردان بیشتر از بقیه در معرض عفونت قرار دارند و مقاومتشان در برابر عوامل بیماری‌زا کاهش می‌یابد.

گروهی از پژوهشگران سازمان فضایی کانادا و ناسا به رهبری محققی از دانشگاه اتاوای کانادا، ابراز ژن در گلبول‌های سفید خون فضانوردان را پیش از رفتن به فضا، در حین حضور در ایستگاه و پس از بازگشت به زمین بررسی کردند. آن‌ها متوجه شدند که ابراز ژن در گلبول‌های سفید به‌محض رسیدن به فضا به‌طرز چشمگیری کاهش می‌یابد و به یک‌سوم سطح عادی روی زمین می‌رسد.

این افت قابل‌توجه در همان چند روز نخست حضور در فضا رخ می‌دهد و در طول مأموریت ثابت می‌ماند. بااین‌حال، زمانی که فضانوردان به زمین برمی‌گردند، این سطح هم دوباره به‌تدریج افزایش می‌یابد و پس از یک ماه به مقدار عادی بازمی‌گردد.

«گای ترودل» که از نویسندگان این مقاله و متخصص بیمارستان اتاوا است، می‌گوید: «گلبول‌های سفید خون نسبت به محیط فضا خیلی حساس هستند. آن‌ها آنجا به‌جای عملکرد‌های مخصوص ایمنی، شروع به محافظت از کارکرد‌های سلولی می‌کنند و نقش‌های مراقبتی را بر عهده می‌گیرند. ما تا قبل از این مقاله از این اختلال در عملکرد سیستم ایمنی آگاه بودیم، اما مکانیزم‌های آن را نمی‌شناختیم.»

این تغییر رفتار احتمالاً متأثر از پدیده‌ای موسوم به «گذر مایع» است که در آن فقدان کشش گرانشی زمین موجب بازتوزیع خون از اندام‌های تحتانی بدن به‌سمت اندام‌های فوقانی می‌شود. این یافته‌ها اهمیت زیادی دارند. تضعیف سیستم ایمنی ریسک ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد و ممکن است توانایی فضانوردان در انجام وظایف کاهش یابد.

دانشمندان در گام بعدی بر توسعه سازوکار‌های خاص جهت مقابله با سرکوب سیستم ایمنی در مأموریت‌های فضایی بلندمدت تمرکز خواهند کرد. نتایج پژوهش‌های فعلی آن‌ها در مجله Frontiers in Immunology منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->