رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تصویب قطعنامه علیه معامله قرن در شورای امنیت به تاخیر افتاد

  • کد خبر: ۱۷۴۵۱
  • ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۸
تصویب قطعنامه علیه معامله قرن در شورای امنیت به تاخیر افتاد
 دیپلمات‌های غربی در سازمان ملل دوشنبه شب گفتند که بررسی و تصویب پیش نویس قطعنامه علیه طرح معامله قرن در شورای امنیت سازمان ملل متحد که قرار بود امروز (سه شنبه) صورت گیرد، در پی اعمال فشار‌های آمریکا تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.

به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه فرامنطقه‌ای «القدس العربی» چاپ لندن در شماره سه شنبه خود به نقل از منابع مزبور افزودند: به دنبال نشست نمایندگان کشور‌های اتحادیه عرب و جنبش عدم تعهد در سازمان ملل متحد، جلسه امروز به تاخیر افتاد.

منابع یاد شده توضیح دادند: فشار‌های بسیاری از سوی آمریکا بر تونس و اندونزی به عنوان ارائه دهندگان پیش نویس قطعنامه، جهت اجرای تغییراتی در آن قبل از تصویب اعمال شد.

آخرین نسخه قطعنامه مطرح شده توسط تشکیلات خودگردان فلسطین با مشورت تونس و اندونزی به عنوان اعضای شورای امنیت، پس از هشت بار تغییر که به دست القدس العربی رسیده، آن چنان دستخوش تغییرات شده که به کلی با نسخه اصلی آن فرق می‌کند، از شدت انتقاد‌های به عمل آمده در نسخه اصلی کاسته شده و در آن به آمریکا اشاره‌ای نشده است. فرانسه و انگلیس به فشار‌های خود بر هیات‌های تونسی و اندونزیایی ادامه داده اند تا در قطعنامه پیشنهادی لحن نرمی در پیش بگیرند.

در اولین پیش نویس قطعنامه فلسطین ارائه شده از سوی تونس و اندونزی در سه شنبه هفته گذشته به طرح آمریکا اشاره شده که ناقض قوانین بین المللی و وظایف نهاد‌های بین المللی جهت تحقق بخشیدن به راه حل عادلانه و فراگیر بوده و از معیار‌های بین المللی لازم جهت دستیابی به راه حل عادلانه، فراگیر و دائمی برای حل منازعه اعراب و اسراییل به دور است.

«فراخوان برای برگزاری کنفرانس بین المللی در خصوص خاورمیانه در اسرع وقت» در نسخه جدید حذف شده است و به جای آن یادآور شده که «قطعنامه سال ۲۰۰۸ سازمان ملل متحد چنین فراخوانی داده بود.» ضمنا بند «محکومیت تمامی اقدامات خشونت آمیز علیه غیرنظامیان از جمله اقدامات تروریستی و تمامی کار‌های تحریک آمیز و ویرانگر» به نسخه کنونی قطعنامه اضافه شده است.

«احمد مجدلانی» عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین دوشنبه شب گفت: ما از درخواست خود مبنی بر تصویب پیش نویس قطعنامه صرف نظر کردیم، زیرا قطعنامه کنونی حتی «پایین‌ترین سطح از خواسته‌های فلسطینیان را تامین نمی‌کند.»

وی افزود: فشار و باج خواهی آمریکا در این زمینه کاملا عیان است. تونس پیش نویس قطعنامه را ارائه داد و در این خصوص با انگلیس به عنوان نماینده آمریکا مذاکره به عمل آمد و انگلیس در آن تغییراتی داد که پاسخگوی خواسته‌های فلسطینیان نیست.

این در حالی است که «صائب عریقات» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، با تکذیب بازپس گیری پیش نویس قطعنامه، گفت: «این طرح همچنان در دست بررسی است و مشورت‌ها پایان نیافته است. ما تضمین می‌دهیم که طرح ارائه شده از سوی فلسطینیان، بی هیچ کم و کاست و تغییری در زمینه خواسته‌ها و ارزش هایمان، به تصویب خواهد رسید.

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از مقامات اسراییلی که نام شان را ذکر نکرد، خاطرنشان کرد که فلسطینیان پیش نویس قطعنامه را پس نگرفته اند، اما نشستی که قرار بود روز سه شنبه برگزار شود، احتمالا به تاخیر خواهد افتاد.

شبکه مزبور توضیح داد: واشنگتن خواستار تصحیح پیش نویس قطعنامه شده است، به گونه‌ای که آن را از محکومیت طرح ترامپ به بیانیه مثبتی در خصوص آن تبدیل کند.

منابع اسراییلی افزودند: انگلیس و آلمان خواستار مذاکره در خصوص اصلاحات مورد نظر آمریکا شده اند با احتمال اینکه این پیش نویس در روز دیگری از هفته جاری به تصویب برسد.

قرار است «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان امروز در شورای امنیت با ایراد سخنرانی، موضع فلسطین را در مورد طرح معامله قرن ترامپ شرح دهد.

رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه هشتم بهمن ماه ۱۳۹۸ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، برای نخستین بار از طرح سازش خود موسوم به «معامله قرن» در کاخ سفید پرده برداشت و اعلام کرد که شهر قدس پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی باقی می‌ماند.

طرح معامله قرن خواستار چشم پوشی آوارگان فلسطینی ساکن کشور‌های عربی به ویژه لبنان از حق بازگشت به سرزمین خود است؛ که بر خلاف مفاد قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌باشد. این طرح همچنین در پی الحاق قدس و بخش‌های اشغالی کرانه باختری رود اردن به سرزمین‌های اشغالی است.

به دنبال انتشار جزئیات طرح معامله قرن، بسیاری از شخصیت‌ها، مقام‌های سیاسی و دینی سراسر جهان به ویژه مسلمانان از جمله اتحادیه پارلمان‌های عرب روز گذشته (دوشنبه) در امان پایتخت اردن در بیانیه پایانی خود این طرح را محکوم کردند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->