۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند آسیب به ۳۶ مدرسه در جنگ ۱۲روزه توسط رژیم صهیونیستی تأمین‌اجتماعی معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را چه زمانی پرداخت می‌کند؟ داروخانه‌ها ملزم به ارائه خدمات حتی در روز‌های تعطیل شدند توصیه‌هایی برای جبران بدخوابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا یکشنبه هفته آینده رئیس سازمان بهزیستی کشور در مشهد: امسال در استان خراسان رضوی پشت‌نوبتی مستمری‌بگیر نخواهیم داشت «شیر» بهترین جایگزین آب در گرمای تابستان آخرین فرصت ثبت‌نام مسکن فرهنگیان، دوشنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) است اعلام زمان برگزاری آزمون عملی و تشریحی کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ اطلاعیه ثبت‌نام مسکن فرهنگیان شاغل و بازنشستگان منتشر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تغییرات آب‌وهوایی خطر بزرگی است که سلامت بشر را تهدید می‌کند

  • کد خبر: ۱۷۵۴۸۳
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۱
تغییرات آب‌وهوایی خطر بزرگی است که سلامت بشر را تهدید می‌کند
مدیر آمادگی اورژانس در دانشگاه کلمبیا گفت: بین آب و هوا و سلامت رابطه مستقیمی وجود دارد. گاهی مواردی را مشاهده می‌کنیم که می‌توانیم آن‌ها را «موارد تشدید شده از آب و هوا» بنامیم.

 به گزارش شهرآرانیوز به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر «رابرت براون»، متخصص مغز و اعصاب مرکز تخصصی «مایو کلینیک» در آمریکا تاکید می‌کند: اگر شما یا شخصی که میظ شناسید در گرما علائم سکته مغزی را تجربه کرد، در این شرایط باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

آیا آب و هوا بر افزایش خطر بروز سکته مغزی تأثیر می‌گذارد؟

آب و هوا و دما بر وقوع سکته مغزی تاثیر می‌گذارد. آب و هوای خیلی خیلی گرم یا خیلی خیلی سرد در این زمینه تاثیرگذار است.

دکتر براون می‌گوید: افزایش خطر سکته مغزی ممکن است با تاثیر گرما، رطوبت و سرمای شدید بر بدن مرتبط باشد.

عواملی مرتبط با فشار خون و حتی برخی از عوامل مربوط به برخی بیماری‌های قلبی ممکن است در این زمینه دخیل باشند.

سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است. هرچه سریعتر درمان شوید، شانس بهبودی شما بیشتر است.

تعدادی از درمان‌ها در زمان بروز علائم مرتبط با سکته مغزی در دسترس هستند و از جمله آن‌ها می‌توان به رفع لخته‌ها اشاره کرد، یعنی دارو‌هایی که برای رفع لخته‌ای طراحی شده‌اند که در سرخرگی تشکیل می‌شود که جریان خون به مغز را مسدود می‌کند.

همچنین درمان‌هایی وجود دارد که گاهی اوقات می‌توان برای رفع مستقیم انسداد شریان استفاده کرد.

علائم سکته مغزی شامل شروع ناگهانی ضعف صورت، بازو یا پا، بی حسی ناگهانی در یک طرف بدن، مشکل ناگهانی در دیدن، صحبت کردن یا درک دیگران، بی ثباتی ناگهانی یا سردرد ناگهانی و شدید است.

دکتر براون می‌گوید در مورد سکته مغزی کلید واژه انگلیسی «FAST» را به خاطر بسپارید:

حرف F از عبارت Face drooping به افتادگی صورت، حرف A از عبارت Arm weakness به ضعف بازو، حرف S از عبارت Speech difficulty به مشکلات گفتاری و حرف T از عبارت Time to call emergency department به زمان تماس با اورژانس در صورت بروز علائم اشاره دارند.

گرما می‌تواند کشنده باشد و هر سال تعداد بیشتری از افراد به دلیل تغییرات آب و هوایی جان خود را از دست می‌دهند، اما همانطور که این روز‌های گرم عادی‌تر می‌شوند و به گفته دانشمندانِ آب‌وهوا، با این «روند غیرطبیعی جدید» اثرات ناخوشایند افزایش دما بر بدن به شکل فزاینده‌ای بیشتر می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره این معضل می‌گوید: تغییرات آب‌وهوایی بزرگ‌ترین خطری است که سلامت بشر را تهدید می‌کند. شاید در ظاهر اغراق‌آمیز باشد، اما کارشناسان نیز می‌گویند: چندان دور از ذهن نیست.

دکتر «کریستوفر تدسکی»، مدیر آمادگی اورژانس در دانشگاه کلمبیا به یاهونیوز گفت: بین آب و هوا و سلامت رابطه مستقیمی وجود دارد. گاهی مواردی را مشاهده می‌کنیم که می‌توانیم آن‌ها را «موارد تشدید شده از آب و هوا» بنامیم.

تدسکی اینگونه توضیح می‌دهد: فکر می‌کنم قرار گرفتن در معرض فشار گرما در مقیاس فردی در بازه زمانی خاص،  مفید است، اما اگر این شدت دما ادامه‌دارشود، بدن قادر به مقابله با آن نخواهد بود. این شدت و مدت گرما، خطراتی برای بدن شما ایجاد می‌کند که نمی‌تواند از پس آن‌ها برآید.

همچنین اثرات جانبی دیگری هم در پی این گرما ایجاد می‌شود؛ مانند دود آتش‌سوزی. ادامه آتش‌سوزی در کانادا و کالیفرنیا به مشکل نه چندان تازه‌ای در این مناطق تبدیل شده است. استشاق گاز‌های خطرناک و دود و ذرات ناشی از آتش، عواقب ناخوشایندی برای سلامت دارد و در دراز مدت بسیار مضر است.

تدسکی گفت: البته ما هنوز به طور کامل تاثیر بلندمدت ذرات ناشی از دود آتش‌سوزی را بررسی نکرده‌ایم. آن‌ها به عمق ریه‌ها نفوذ می‌کنند، احتمالا باعث التهاب بیشتر می‌شوند و ممکن است عامل بیماری‌های مزمن بیشتری شوند. ترکیب این ذرات با گرمای هوا، واقعا خطرناک است.

همچنین یک عارضه جانبی رایج گرمای شدید، تحریک پذیری عصبی است که می‌تواند از ناراحتی فیزیکی و اختلال در الگو‌های خواب ناشی شود. خستگی ناشی از تعریق، کار در گرما و کمبود خواب با کیفیت می‌توانند باعث ایجاد استرس در افراد شود.

در عین حال دمای بسیار بالا کار یا ورزش ایمن در بیرون از منزل را غیرممکن می‌کند، بیماری‌های قلبی و ریوی را تشدید کرده و آلودگی هوا را بدتر می‌کند. گرما به ویژه برای افرادی که در فضای باز کار می‌کنند و برای نوزادان و افراد مسن خطرناک است. با این حال هنگامی که گرما با رطوبت ترکیب شود به مراتب کشنده‌تر می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->