پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

گیاهان دارویی؛ بهترین گزینه برای کشت در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۷۶۹۶۸
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
گیاهان دارویی؛ بهترین گزینه برای کشت در خراسان رضوی
با توجه به خشکسالی سال‌های اخیر و بحران کمبود آب در ایران و همچنین استان خراسان رضوی، کشت گیاهانی که به کم آبی مقاوم هستند و مصرف آب کمی دارند به کشاورزان توصیه می‌شود.

به گزارش شهر آرانیوز، در سال‌های اخیر شاهد کمبود بارش در کشور و استان خراسان رضوی بوده‌ایم؛ به طوری که همین امروز اعلام شد استان خراسان رضوی کم‌بارش‌ترین استان کشور در سال گذشته بوده است. 

از همین رو، کشت گیاهان دارویی به دلیل نگهداری آسان، مصرف اندک آب، ارزش اقتصادی و ارز آوری بالای آن و قابلیت کشت در اراضی خرد و اراضی کوهپایه‌ای و زود بازده بودن نسبت به گیاهان زراعی و باغی دیگر گزینه‌ی بسیار مناسبی برای کشت هستند.

بر طبق آخرین آمار تعداد گونه‌های گیاهی ایران در حدود ۸۰۰۰ گونه گزارش شده که در این میان بیش از ۲۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی هستند.

حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی در سال ۱۹۹۶ میلادی، ۶۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۰۰ میلیارد دلار گزارش شده است. بانک جهانی  برای سال ۲۰۵۰ میلادی درباره گردش مالی و تجارت جهانی گیاهان دارویی حدود ۵۰۰۰ میلیارد دلار را پیش بینی کرده است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، امروزه بیش از ۸۰ درصد از مردم جهان، برای درمان بیماری‌ها به گونه‌ای از دارو‌های گیاهی استفاده می‌کنند.

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیاز‌های بهداشتی و درمانی، تغییر‌های اقلیمی و بروز خشکسالی، تولید گیاهان دارویی به صورت کشت آبی و دیم ضرورت دارد. مشکلی که امروزه در بخش کشاورزی داریم، مصرف سموم و کود‌های غیر استاندارد است، اما در دنیا برای مبارزه با آفات محصولات کشاورزی از گیاهان دارویی استفاده می‌شود.

همچنین عوارض مصرف دارو‌های شیمیایی در گذر زمان، بشر را به مصرف دوباره گیاهان دارویی ترغیب کرد.

استان خراسان رضوی به دلیل برخورداری از آب و هوای خاص و موقعیت جغرافیایی ویژه آن، شرایطی مطلوب و مناسب را برای رشد برخی گونه‌های خاص و ویژه‌ی گیاهان دارویی فراهم آورده است، به همین دلیل می‌توان این استان را نقطه‌ای استراتژیک در علم طب سنتی به شمار آورد.

۳۷ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی کشور در خراسان رضوی متمرکز شده است همچنین  گیاهان دارویی خراسان رضوی به بیش از ۴۰ کشور  دنیا صادر می‌شود. از جمله اقداماتی که جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در بحث حمایت از الگوی کشت انجام داده، ترویج توسعه کشت گیاهان دارویی به صورت نشا به‌دلیل صرفه‌جویی در مصرف آب است.

دو گیاه دارویی مناسب کشت در استان خراسان رضوی

-زعفران (طلای سرخ)

گیاهان دارویی؛ بهترین گزینه برای کشت در خراسان رضوی

زعفران که معروف‌ترین سوغات خراسان است، گران قیمت‌ترین ادویه جهان و با ارزش‌ترین گیاه دارویی جهان است که در استان خراسان رضوی به عمل می‌آید.

 استان‌های خراسان رضوی و جنوبی با سهمی ۸۵ درصدی، بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دارا هستند.

زعفران شهر قاین (قاینات) یکی از با کیفیت‌ترین زعفران‌های تولیدی کشور به شمار می‌آید. همچنین زعفران گناباد به دلیل کاشت به روش سنتیز و آبیاری با آب قنات‌ها به عنوان میراث جهانی کشاورزی در فائو ثبت شده‌است.

زعفران گیاهی است که از نظر نیاز آبی، برای مناطق خشک و نیمه خشک که با کمبود آب مواجه می‌باشند بسیار مطلوب است، زیرا پیاز‌های زعفران از نیمه اردیبهشت ماه که بارندگی‌های بهاره قطع می‌شود، یک خواب ۵ ماهه را طی کرده و نیاز به آبیاری ندارند.

زعفران می‌تواند حداکثر دمای +۴۰ درجه سانتی گراد در تابستان و -۴۰ درجه سانتی گراد در زمستان را تحمل کند. در مناطقی که زمستان‌های سرد و همراه با بارندگی و تابستان‌های گرم و خشک وجود دارد مناسب کشت زعفران است.

در طب سنتی، زعفران دارای طبع گرم و خشک است که به عنوان مسکن، خلط آور و ضد افسردگی و....کاربرد دارد.

-زیره سبز (طلای سبز)

گیاهان دارویی؛ بهترین گزینه برای کشت در خراسان رضوی

زیره سبز از جمله گیاهانی است که نیاز آبی کمی دارد و مقاومت این گیاه به شوری آب و خاک بالا می‌باشد. البته بهترین عملکرد را در خاک‌های شیرین و با آب‌های شیرین دارد.

یکی از مزیت‌های کشت زیره سبز در مناطق خشک نیاز آبی کم گیاه می‌باشد. زمانی که این گیاه در پاییز کشت شود بیشترین نیاز آبی گیاه از نزولات جوی تامین خواهد شد، و با چند آبیاری می‌توان محصول قابل قبولی از مزرعه برداشت کرد.

با توجه به کمبود آب و منابع آبی و لزوم به کارگیری روش‌های نوین آبیاری، در سال‌های اخیر کشاورزان اقدام به آبیاری مزارع کاشت زیره با استفاده از نوار‌های آبیاری تیپ نموده اند که  در این روش مقدار قابل توجهی در مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

طبق آخرین آمار ۶۰ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان خراسان رضوی معادل ۱۱ هزار  و ۵۰۰ هکتار به کشت زیره اختصاص دارد.

طبق گزارش‌ها شهرستان‌های داورزن، بردسکن، سبزوار، خوشاب، کلات، بجستان، تایباد، تربت جام، جغتای، مشهد و گناباد از مراکز عمده تولید گیاهان دارویی در این استان هستند.

زیره یکی از مهمترین اقلام صادراتی گیاهان دارویی و مورد توجه بازار‌های خارجی است. زیره، گیاهی مقاوم در برابر آفات است و شرایط اقلیمی مناسب شهرستان خوشاب: خنکی هوا، نیاز آبی کم زیره، دوره رشد کوتاه و خواص دارویی زیره از مهمترین عوامل رغبت کشاورزان خوشاب به کشت این محصول است.

طبیعت زیره سبز گرم و خشک است. این گیاه دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بسیار زیاد است.

از جمله خواص زیره سبز می‌توان به افزایش دهنده شیر مادران باردار، ضدتومور، برطرف کردن سو هاضمه، کمک به کاهش وزن و لاغری ودرمان برونشیت اشاره کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->