پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد
سرخط خبرها

تغذیه ۱۷۰۰ نوزاد با ۳۰۹۰ لیتر شیر اهدایی مادران مشهدی

  • کد خبر: ۱۷۷۰۷۶
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷
تغذیه ۱۷۰۰ نوزاد با ۳۰۹۰ لیتر شیر اهدایی مادران مشهدی
تاکنون بیش از ۱۷۰۰ نوزاد با ۳۰۹۰ لیتر شیر اهدایی ۲۹۰ مادر مشهدی تغذیه شده‌اند.
فاطمه رافع
خبرنگار فاطمه رافع

به گزارش شهرآرانیوز شهر مشهد از مرداد‌ماه سال‌۱۳۹۸ در زمره شهر‌های دارای بانک شیر کشور قرار گرفته است تا از آن زمان تاکنون به واسطه فعالیت این مرکز خیرخواهانه، بیش از ۱۷۰۰ نوزاد نیازمند به شیر مادر با ۳ هزار‌و‌۹۰ لیتر شیر پاستوریزه اهدایی ۲۹۰ مادر مشهدی تغذیه شوند.

تبریز نخستین شهر کشور بود که در سال‌۱۳۹۵ به بانک شیر مجهز شد و پس از آن ۹ مرکز استان دیگر شامل تهران (دو بانک شیر)، مشهد، یزد، اصفهان، شیراز، کرمان، کرمانشاه، اهواز و زاهدان نیز به این فهرست اضافه شدند؛ به این ترتیب تا پیش از تیرماه امسال، مشهد تنها بانک شیر شمال شرق کشور بود، اما از تیرماه در نیشابور نیز بانک شیر افتتاح شد تا این شهرستان نیز نخستین بانک شیر را در شهرستان‌های کشور به نام خود سند بزند. راه‌اندازی این دوازده بانک شیر سبب شده است ایران در این زمینه رتبه نخست خاورمیانه را از آن خود کند.

به بهانه دهم مرداد‌ماه که «روز جهانی شیر مادر» نام‌گذاری شده است، سراغی از مسئول اجرایی بانک شیر مشهد گرفته‌ایم تا فاطمه شاعرمقدم از چند و، چون فعالیت این مرکز مستقر در بیمارستان ام‌البنین (س) مشهد بگوید که هدفش نجات زندگی نوزادانی است که به شیر مادر نیاز دارند، اما به هر دلیلی از آن محروم‌اند.

شاعرمقدم در همان ابتدای گفت‌وگوی خود با خبرنگار شهرآرا تأکید می‌کند که بانک شیر مؤسسه‌ای عام‌المنفعه و بدون سودرسانی مالی و هدفش کمک به نجات جان نوزادانی است که نارس یا محروم از وجود مادر هستند؛ علاوه‌براین، شیر‌های اهدایی در اختیار نوزادانی قرار می‌گیرد که مادرانشان منع شیردهی دارند؛ همچنین نوزادانی که چند قلو هستند و شیر مادر خودشان برای تغذیه آن‌ها کافی نیست هم در فهرست مخاطبان بانک شیر مشهد جای می‌گیرند؛ این نوزادان البته لزوما مشهدی نیستند و تاکنون نوزادان شهرستان‌های تایباد، فریمان، گلبهار، تربت‌حیدریه، گناباد و... نیز با شیر‌های اهدایی به بانک شیر مشهد تغذیه شده‌اند.

اهدای شیر، اهدای زندگی

تغذیه نوزاد با شیر مادر آن‌قدر اهمیت دارد که بانک شیر مشهد فعالیت خود را با شعار «اهدای شیر، اهدای زندگی» پی گرفته است؛ مسئول اجرایی بانک شیر مشهد هم بر این گزاره مهر تأیید می‌زند و در توضیح آن می‌گوید: با این شیر‌ها جان نوزادان، به‌ویژه نوزادان نارس را نجات می‌دهیم، زیرا زمانی که این نوزادان با شیر مصنوعی مانند شیر خشک تغذیه می‌شوند، احتمال عفونت روده در آن‌ها وجود دارد و این عفونت ممکن است وارد خون و حتی در مواردی به مرگ نوزاد منجر شود.
او البته جمله‌اش را با یک خبر خوش این‌طور ادامه می‌دهد: خوشبختانه با فعالیت بانک شیر، دست‌کم در بیمارستان ام‌البنین (س) مشهد، موردی از مرگ نوزاد به‌دلیل عفونت روده نداشته‌ایم.

از غربالگری تا پاستوریزاسیون

روند اهدای شیر مادران به بانک شیر هم به این صورت است که مادران متقاضی اهدای شیر با این مرکز تماس می‌گیرند و پس از انجام غربالگری‌ها و ارائه آموزش‌های لازم در زمینه دوشیدن شیر، ذخیره و نگهداری آن، شیر اهدایی در بانک شیر آزمایش و سپس شیر چند مادر با هم ترکیب می‌شود؛ مرحله بعدی پاستوریزاسیون این شیر ترکیب‌شده و غربالگری دوباره آن است و در نهایت پس از اطمینان از سلامت، شیر‌های اهدایی به دست نوزادان نیازمند به آن می‌رسد.

«در خانه بمانید و اهداکننده شیر خود باشید» نیز شعار دیگر بانک شیر مشهد است و مخاطب آن مادرانی هستند که امکان رفت و آمد به بانک شیر را ندارند و به گفته شاعرمقدم، پس از تماس این مادران با بانک شیر، راننده مرکز به درب خانه آن‌ها اعزام می‌شود و شیر اهدایی را از آن‌ها دریافت می‌کند.
او با بیان اینکه شیر‌های اهدایی در فریزر‌های صنعتی بانک شیر و در دمای منفی‌۲۰ درجه سانتی‌گراد تا شش ماه ماندگاری دارند، خاطرنشان می‌کند: در فریزر‌های خانگی نیز امکان نگهداری از شیر تا سه ماه وجود دارد.

دست یاری به سوی مادران و خیران

مسئول اجرایی بانک شیر مشهد با تأکید دوباره بر اهمیت تغذیه نوزادان با شیر مادر، از همه مادران بالای هفده سال که نوزاد شیرده و البته شیر مازاد بر تغذیه نوزاد خودشان دارند، درخواست می‌کند که شیر مازاد خود را به بانک شیر اهدا کنند و صحبتش را این‌طور ادامه می‌دهد: راه‌های ارتباطی ما در ساعات اداری تماس با شماره ثابت ۰۵۱۳۲۲۳۱۰۶۲ داخلی ۱۷۱ و شماره همراه ۰۹۰۵۳۶۵۲۰۹۷ است.

همچنین مادرانی که در خانه شیردوش دستی یا برقی دارند و اکنون به دلیل بزرگ شدن کودک، نیازی به آن ندارند، می‌توانند شیردوش‌ها را به بانک شیر اهدا کنند و ما پس از استریل کردن، آن‌ها را در اختیار مادرانی قرار می‌دهیم که اکنون به آن نیاز دارند.
مخاطب بعدی شاعرمقدم خیران هستند: برای تهیه ظرف‌های دریافت شیر از مادران، یا ظرف‌های مورد نیاز در مرحله پاستوریزاسیون شیر و تأمین سایر هزینه‌های این فرایند نیازمند کمک خیران هستیم.

هر ۱۰۰ سی‌سی، ۸۴ هزارو ۶۰۰ تومان

درباره هزینه‌های بانک شیر می‌پرسیم که او این‌طور پاسخ می‌دهد: فرایند پاستوریزایسیون هر ۱۰۰ سی‌سی شیر ۸۴‌هزار‌و‌۶۰۰ تومان برای ما هزینه دارد.
پرسش بعدی ما درباره حجم شیر پاستوریزه‌شده در هر‌روز است که شاعرمقدم در پاسخ می‌گوید: این رقم متغیر است، اما به‌صورت میانگین در روز بین شش تا سیزده لیتر شیر در بانک شیر مشهد پاستوریزه می‌شود.

با یک حساب و کتاب سرانگشتی می‌توان گفت که بانک شیر مشهد برای پاستوریزه کردن شش لیتر شیر به ۵ میلیون و‌۷۶‌هزار تومان و برای پاستوریزه کردن سیزده لیتر شیر به ۱۰‌میلیون‌و‌۹۹۸‌هزار تومان اعتبار نیاز دارد. این رقم تاکنون از اعتبارات بیمارستان ام‌البنین (س) و نیز از سوی خیران به ویژه گروه «خیران راه سلامتی» تأمین شده است.

تغذیه ۱۷۰۰ نوزاد با ۳۰۹۰ لیتر شیر اهدایی توسط مادران مشهدی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->