به گزارش شهرآرانیوز، متابولیسم بدن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و با عواملی از قبیل سن، جنس، عادتهای روزانه و جنبههای مختلف سلامتی تحت تاثیر قرار میگیرد.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، عملکرد متابولیسم بدن و تبدیل مواد مغذی به انرژی برای هر یک از اندامها متفاوت است. متابولیسم طبیعی بدن، قند خون را تنظیم میکند و مسئول کنترل وزن و حفظ سلامت قلب است. با این حال بسیاری از فرایندهایی که متابولیسم بدن را کند میکنند، نادیده گرفته میشوند و همین امر دلیل ابتلا به افزایش وزن و مشکلات خاص سلامتی است.
۶ عامل کاهش سوخت و ساز بدن شامل موارد زیر است:
یکی از رایجترین اشباهاتی که متابولیسم بدن را کند میکند، بیدار شدن خیلی زود در هنگام صبح است. کم خوابی خود عاملی برای افزایش وزن محسوب میشود و شما حداقل باید ۷ ساعت خواب شبانه داشته باشید تا سوخت و ساز بدنتان تنظیم شود.
نوشیدن آب به مقادیر کافی در هنگام صبح عملکرد متابولیسم را در طول روز افزایش میدهد. بدن شما بعد از دریافت خواب، کم آب است و عدم دریافت آب به اندازه کافی، عاملی برای کاهش متابولیسم و اضافه وزن است. نوشیدن آب گرم همراه با لیمو یک گزینه سالم برای آغاز روز است.
مصرف مواد غذایی ناسالم در هنگام صبح و یا به کلی صرف نظر کردن از این وعده، عملکرد سالم متابولیسم را تحت تاثیر قرار میدهد. مصرف مواد غذایی سالم در عوض، منبع اصلی انرژی شما در کل روز محسوب میشود. دریافت کافی پروتئین، کربوهیدراتهای پیچیده، آنتی اکسیدانها، فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب و اجتناب از قندهای تصفیه شده و ساده در هنگام صبح ضروری است.
برای جلوگیری از تولید بیش از اندازه هورمونهای گرسنگی، سر ساعت مشخص یک صبحانه سالم بخورید. این کار متابولیسم را افزایش میدهد و توانایی بدن را برای سوختن کالری و تبدیل چربیها و قندها به انرژی را تسریع میکند.
قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیها در هنگام صبح است و به شما در رفع حالت خواب آلودگی کمک میکند. به رغم این مزایا، میتواند متابولیسم را تحت تاثیر منفی قرار دهد به خصوص زمانی که با شیر پرچرب، خامه و یا شکر مصرف شود. بهترین راه، نوشیدن قهوه ساده بدون هیچ گونه افزودنی است.
تحمل استرس، باعث افزایش هورمون کورتیزول و کاهش متابولیسم میشود. استرس در واقع یکی از عوامل اصلی ابتلا به اضافه وزن است.
منبع: ایسنا