واکنش وزارت امور خارجه به بیانیه آمریکا درباره ناآرامی‌های شهریور ۱۴۰۱ در ایران تشریح حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن به اسرائیل (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) بازداشت شبکه جاسوسی مرتبط با رژیم صهیونیستی در ارومیه (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) نتانیاهو راهی آمریکا می‌شود (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) افزایش ۳۰ درصدی مراجعه به نهادهای خیریه برای تامین داروهای روانپزشکی در اسرائیل گوترش: می‌توان از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران جلوگیری کرد ۱۰۶ فلسطینی دیگر در حملات ارتش صهیونیستی به غزه به شهادت رسیدند (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) یمن: در کمتر از ۳ ساعت به تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ قدرتمندانه دادیم واکنش حماس به ادعای اسرائیل درباره استفاده نظامی از برج‌های مسکونی غزه قالیباف قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران را تبریک گفت پوتین از اجرای مرحله اصلی زاپاد ۲۰۲۵ بازدید کرد  پیام رهبر انقلاب درپی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران: از تلاش اعجاب‌انگیزتان تشکّر می‌کنم گوترش: هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل با حضور سران ۱۵۰ کشور و دولت برگزار می‌شود ایرلند: اسرائیل باید درباره نسل‌کشی در غزه پاسخگو باشد حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی| پاسخ سریع یمن به بمباران الحدیده توسط اسرائیل + فیلم (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) پاپ لئو درباره وضعیت مردم غزه ابراز نگرانی کرد لاریجانی با بن سلمان دیدار کرد (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) مصر به گسترش اشغال غزه واکنش نشان داد طالبان: ترامپ از واقعیت‌های افغانستان بی‌اطلاع است ادعای انتخاب کفیل ریاست‌جمهوری پس از قهر احمدی‌نژاد تکذیب شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) زلنسکی خواستار موضع صریح ترامپ در قبال جنگ اوکراین شد عارف: پاکستان در ایام جنگ یک صدا از ایران حمایت کرد ترامپ: کشور‌های اروپایی از روسیه نفت نخرند پزشکیان: تضمین سلامت جسمی و روانی هر ایرانی وظیفه ماست حماس به عملیات گسترده ارتش صهیونیستی در شهر غزه واکنش نشان داد رژیم صهیونیستی بندر الحدیده یمن را هدف حمله هوایی قرار داد+ فیلم (۲۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

موج اعتراض عربستان به خاطر گران شدن بنزین

  • کد خبر: ۱۸۰۴۲
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
موج اعتراض عربستان به خاطر گران شدن بنزین
تصمیم دولت عربستان برای بالا بردن قیمت بنزین برای چندمین بار طی یک سال گذشته موجی از مخالفت‌های مردمی به ویژه در شبکه‌های اجتماعی را به همراه داشت و اتباع این کشور افزایش قیمت بنزین در مقابل ثابت ماندن دستمزد‌ها و نبود وسایل حمل و نقل عمومی به ویژه مترو و اتوبوس در سراسر کشور را به چالش کشیدند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ شرکت نفت دولتی عربستان (آرامکو) اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از دیروز (یکشنبه) افزایش یافته است. انتشار این خبر در عربستان با موج اعتراض مردم در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

بر اساس اعلامیه شرکت آرامکو قیمت هر لیتر بنزین معمولی ۱.۵۵ ریال سعودی و هر لیتر بنزین سوپر ۲.۱۱ ریال سعودی تعیین شده است.

شرکت آرامکو فاش کرد که مدت بازنگری دوره‌ای نرخ بنزین از ماه فوریه جاری به جای هر سه ماه یک بار، ماهانه تعیین خواهد شد.

بر اساس اعلامیه فوق این اقدام در چارچوب اصلاح نرخ فرآورده‌های نفتی و آب آشامیدنی اتخاذ شده است. این در حالی است که نرخ بنزین در عربستان با توجه به تغییرات پیش آمده در نرخ نفت صادراتی عربستان به بازار‌های جهانی قابل تغییر است.

پس از انتشار خبر بیانیه آرامکو موجی از مخالفت با افزایش نرخ‌ها در پایگاه‌های ارتباط اجتماعی و فضای مجازی در عربستان به راه افتاد.

کاربران شبکه‌های اجتماعی در عربستان هشتگی با عنوان «# بنزین _السعودیه» به راه انداختند و این هشتگ در صدر هشتگ‌ها در عربستان قرار گرفت و بیش از ۵۰ هزار توئیت به دست آورد و کاربران طی آن به افزایش نرخ بنزین اعتراض کردند.

در همین رابطه «رضا» یکی از کاربران فضای مجازی گفت: آن‌ها با این اقدام هموطنان ما را فریب می‌دهند. آن‌ها به طور مرتب نرخ بنزین را ۵ تا ۶ هلاله افزایش می‌دهند و گاهی فقط دو هلاله کم می‌کنند. (هر ریال عربستان به ۱۰۰ هلالة تقسیم می‌شود و هر ۵ هلالة برابر با یک قرش است) قیمت هر لیتر بنزین ۱.۳۷ ریال سعودی بود و سپس تا ۱.۵۵ افزایش یافت و به عبارت دیگر ظرف یک سال ۱۸ هلاله یعنی ۱۳ درصد افزایش یافت.

«عزیز» یکی دیگر از کاربران اجتماعی نیز در توئیت خود نوشت: من مشکلی ندارم که نرخ بنزین افزایش پیدا کنه و با نرخ جهانی آن برابری کند، اما ما چرا فقط در قیمت‌ها خود را با سایرکشور‌ها مقایسه می‌کنیم. قیمت بنزین را بالا ببر، اما همانند آن‌ها جایگزین‌هایی در اختیارم قرار بده. برایم مترو و اتوبوس رانی و ایستگاه‌های تمیز مهیا کن.

اتباع عربستان به دلیل ممنوع بودن برگزاری تظاهرات یا راهپیمایی علیه تصمیمات حکومتی عموما انتقاد‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌کنند هر چند در صورتی که از سوی گروه‌های سایبری دولتی شناسایی شوند مجازات سنگینی در انتظار آنان خواهد بود.

عربستان که طی سال‌های اخیر به دلیل ریخت و پاش‌های خاندان سلطانی به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این کشور و ماجراجویی‌های خارجی با کسر بودجه شدیدی روبرو شده است ناچار به افزایش قیمت کالا‌ها و خدمات دولتی شده است و همین امر اعتراضات در این کشور ثروتمند را دامن زده است.

یکی از دلایل کسری بودجه دولت سعودی طی ۵ سال گذشته حمله نظامی ریاض به کشور فقیر یمن بوده است. برخی گزارش‌ها هزینه روزانه این جنگ را تا ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده اند. علاوه بر این دستیابی یمنی‌ها به فنآوری‌های پیشرفته نظامی از جمله ساخت هواپیما‌های بدون سرنشین و موشک‌های دوربرد و هدف قرار گرفتن مراکز اقتصادی دولت عربستان از سوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با استفاده از سلاح‌های جدید موجب شده است تا سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این کشور با تردید‌های جدی مواجه شوند.

عربستان سعودی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان پیشتر اعلام کرد که بودجه سال ۲۰۲۰ این کشور با ۱۸۷ میلیارد ریال سعودی کسری مواجه است که پس از بودجه سال ۲۰۱۹ تورم زاترین بودجه در تاریخ عربستان به شمار می‌رود.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->