با بازگشت مالباخته از سفر، پلیس مشهد ۲ متهم جوان را به زندان فرستاد | دوستان ناباب همدیگر را لو دادند! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا اواسط هفته آینده  گزارش پرحاشیه درمورد تبعات قانون جوانی جمعیت | دادستانی تهران علیه یک رسانه اعلام جرم کرد ظرفیت بومی خراسان رضوی می‌تواند از فقر جلوگیری کند راهکار مدیریت آتش هورالعظیم و آلودگی شدید اهواز چیست؟ تدابیر حفظ سلامتی در فصل پاییز از نگاه طب ایرانی استانداردسازی مدارس، اولویت برنامه رفع محرومیت آموزشی | تبدیل روش‌های آموزش منفعل به روش‌های خلاقانه در سال ۱۴۰۴ پلمب ۲۰ واحد دندان‌پزشکی متخلف در مشهد | انجام ۱۶۲ مورد بازدید در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ زنگ کلاس «امید زندگی» در بیمارستان کودکان اکبر مشهد نواخته شد (۹ مهر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد طرح ورود کودکان به مدارس از ۵ سالگی | مزایا و معایب این طرح چیست؟ آیا هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تا آخر مهرماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: پس از فعال‌شدن مکانیسم ماشه، با محتکران و اخلالگران، قاطعانه‌تر برخورد می‌شود ۲۵ سال دیگر، یک‌سوم جمعیت ایران سالمند هستند | روایتی از یک بحران جمعیتی که در آستانه آن هستیم تایوان، میزبان سومین دوره المپیاد بین‌المللی نانو | نتایج نهایی رقابت طی هفته آینده اعلام می‌شود ۱۶ هزار دُز واکسن آنفلوانزا برای ایثارگران خراسان رضوی تأمین شد (۹ مهر ۱۴۰۴) تراژدی مرگ سلول‌های مغزی | نگاهی به آلزایمر از دیدگاه دو مکتب پزشکی مدرن و طب ایرانی علائم افسردگی فصلی را بشناسید | راهی مؤثر برای پیشگیری از افسردگی پاییزی غربالگری قد و وزن دانش‌آموزان ۴ پایه تحصیلی | اثرگذاری برنامه شیرمدرسه در کاهش کوتاه‌قدی تغییرات اقلیمی می‌تواند باعث افزایش مصرف قند شود جزئیات یک تفاهم‌نامه معیشتی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد | وام ویژه خرید اقساطی تا سقف ۱۵۰ میلیون فیش حقوقی شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ طعم تلخ یک عادت تازه | روایتی از فرصت‌ها و چالش‌های افزایش مصرف قهوه در ایران اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بوی ماه مهر و آغاز یک بی‌مهری مکرر!

  • کد خبر: ۱۸۱۱۵۷
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
بوی ماه مهر و آغاز یک بی‌مهری مکرر!
جای برخی دروس که نه بر نمره کارنامه مدرسه که بر نمره کارنامه زندگی و رضایت از خویشتن تاثیر دارند، در مدارس خالی است.

از اوایل یا شاید اواسط شهریور ماه بوی ماه مهر، مدرسه، کوله پشتی و لوازم التحریر در ریه‌های دانش‌‍آموزان می‌پیچد. برخی با شوق و بعضی با ناراحتی خود را برای ورود به مدرسه آماده می‌کنند تا سر کلاس‌های مدرسه به درس‌های دشوار ریاضی و علوم و ... گوش فرا دهند.

شنیدنی گاها از روی عشق و گاها به اجبار، اجبار دانش‌آموزان این نسل یعنی دهه هشتادی‌ها و دهه نودی‌ها از این است که آن‌ها دیپلمه به دنیا آمده‌اند و به عمق این مساله پی برده‌اند که دیگر تانژانت و کتانژانت و چگالی و فیزیک و... به کارشان نمی‌آید.

این نسل بیش از بقیه نسل‌ها کمبود دروسی موثر از جمله سبک زندگی را احساس می‌کنند. دانش‌آموزان امروز برایشان اقتصاد، صلح، عشق، شغل و چگونگی برقراری ارتباط سالم اجتماعی حائر اهمیت است.

دانش‌آموزانی از جنس تیزبینی و دقت که اشعار مولانا، حافظ و سعدی را تا حد قابل توجهی می‌فهمند، دانش‌آموزانی که از همان کودکی در ذهنشان ایده‌های بزرگ جولان می‌دهد اما امان از این نظام همسان‌سازی آموزشی!

نظام آموزشی کمی تا قسمتی در پی شبیه یکدیگر کردن دانش‌آموزان است و این با روحیه امروزی نوجوانان زیاد سازگار نیست. دانش‌آموزان ما به کلاس‌های جامعه‌شناسی نه از حیث شناخت مکاتب بلکه به جهت یاد گرفتن راه و چاه نیازمندند.

به کلاس‌هایی احتیاج دارند که بیانگر مباحث بزرگ‌تری باشد و از طرفی به دانش‌آموزان تفهیم کند پس از اتمام دوره تحصیلی در هر مقطعی منتظر میز و صندلی و موقعیت شغلی مناسب نباشند، بیاموزند که زندگی شاید ارزش جنگیدن داشته باشد اما آنقدرها هم جدی نیست که به خاطر کنکور سکته کنند.

کاش در مدارس دانش‌آموزان بیش از هرچیز بیاموزند که به معنای واقعی کلمه و نه در حد و اندازه شعار وقت طلاست و تا به خود بجنبند روزهای طلایی عمر تمام شده است.

شاید قابل تامل باشد که نظام آموزشی به سمت آموزش تلاش کردن، نه صرفا در مقوله درس خواندن، پیش برود، اینکه دانش‌آموز بداند برای رسیدن‌ها باید دوید البته نه در یک مسیر هموار بلکه در مسیری پر از سنگلاخ که گاهی باید عقب گرد کرد.

جای برخی دروس که نه بر نمره کارنامه مدرسه که بر نمره کارنامه زندگی و رضایت از خویشتن تاثیر دارد، در مدارس خالی است.

بسیاری از آموزش‌های اشتباه و وقت گیر که جای دروس معنادار زندگی را گرفته مسبب اشتباهات بزرگ این دانش‌آموزان در آینده‌شان می‌شود و موج سرزش‌ها به سمت ‌آن‌ها روانه خواهد شد اما کسی پذیرای این نیست که سهم آنان در اشتباهاتشان شاید کمتر از هر کسی دیگری باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->