برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس
سرخط خبرها

توصیه جدید مسئولان: مشهدی‌ها با ریزگردها هم‌زیستی کنند

  • کد خبر: ۱۸۱۱۹۴
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷
توصیه جدید مسئولان: مشهدی‌ها با ریزگردها هم‌زیستی کنند
گرد‌و‌غبار در‌حالی دیروز دوباره به مشهد هجوم آورد که مسئولان از لزوم هم‌زیستی با این پدیده می‌گویند.
فاطمه رافع
خبرنگار فاطمه رافع

به گزارش شهرآرانیوز گرد‌و‌غباری که اداره‌کل هواشناسی خراسان‌رضوی از روز جمعه درباره‌اش هشدار سطح نارنجی اعلام کرده بود، سرانجام عصر دیروز خود را به مشهد رساند تا بار دیگر شاخص کیفیت هوای شهر که تا پیش از ورود ریزگردها، در وضعیت قابل‌قبول بود، پس از آن، در وضعیت ناسالم قرار گیرد.

مهدی اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، هم دیروز در گفتگو با ایرنا درباره وقوع این پدیده هشدار داد و به شهروندان «خودمراقبتی» را توصیه کرد. او همچنین از مشهدی‌ها خواست که از رفت‎وآمد غیرضروری در شهر پرهیز کنند.

هوای مشهد براساس داده‌های مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی این شهر از ابتدای امسال سی روز برای گروه‌های حساس و یک روز برای همه گروه‌ها ناسالم بوده است؛ همچنین بر‌اساس همین داده‌ها، دو روز هوای ناسالم، شش روز هوای پاک و ۱۱۹ روز هوای قابل‌قبول نیز از ابتدای امسال برای مشهد ثبت شده است.
نفس کلان‌شهر مشهد که فهرست سیاهه آلاینده‌هایش پیش‌از‌این هم پر‌و‌پیمان بود، این روز‌ها بیش از پیش تنگ شده و خشک‌سالی سال‌های اخیر هم به درد بی‌درمان ریه‌های شهر اضافه شده است.

وخامت حال هوای شهر تا آنجا پیش رفته است که اگرچه مسئولان استانی پیش‌تر از تصویب برنامه ده‌ساله برای مقابله با گرد‌و‌غبار در استان خبر داده بودند، اما حالا در ادبیاتشان کلیدواژه‌های «سازگاری با گرد‌و‌غبار» و «هم‌زیستی با گرد‌و‌غبار» به چشم می‌خورد.

همین چند روز پیش بود که به نقل از اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، نوشتیم: «با گرد‌و‌غبار سازگار شویم»؛ راهکاری که البته جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی، در نشست خبری هفته دولت با عنوان «هم‌زیستی» با این پدیده از آن یاد کرده بود.

خدایی در همان نشست منشأ ریزگرد‌های مشهد و استان را علاوه بر کانون‌های داخلی، دو صحرای قره‌قوم ترکمنستان و نیز هرات اعلام کرده و گفته بود که خراسان‌رضوی آمادگی دارد تجربه خود را در این زمینه در اختیار ترکمنستان و افغانستان قرار دهد. او همچنین از فقدان ابزار به‌روز و پیشرو در این زمینه نیز سخن گفته و بیان کرده بود که مشهد در اولویت نصب سایت رادار هواشناسی در کشور قرار دارد.

اگرچه محسن نجات، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی دیروز در گفتگو با اخبار مشهد گفته بود که طوفان گرد و غبار به شدت دفعات قبل نیست، اما همین گرد و غبار باز هم حرکت قطار مشهد- سرخس را لغو کرد و به گفته جعفر شهامت، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان، کاهش دید افقی رانندگان را هم در جاده‌ها به دنبال داشت.

اداره‌کل هواشناسی استان البته دیروز از نفوذ جریانات مرطوب شمالی به استان هم خبر داده بود؛ همین بود که باز هم چشممان به آسمان بود تا شاید باران، گرد و غبار را از شهر بزداید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->