به گزارش شهرآرانیوز دوگانه عجیبی از یک بیمارستان. مسئولان میگویند بیمارستان مهرگان تعطیل است و فقط اجازه دارد که در حوزه درمانهای اورژانسی فعال باشد، اما بازدید میدانی ما و حضور بیماران، حکایت دوگانهای متفاوت از تعطیل و باز بودن این بیمارستان است. از گشت وگذار در بیمارستان و راهنمایی برای اتاقهای وی آی پی سزارین تا حضور بیماری برای کورتاژ...
از کنار نردههای سفید بیرون بیمارستان مهرگان، میتوان محوطه بیمارستان و نمای سفیدرنگ ساختمانش را دید. ظاهر بیمارستان از بیرون حکایت از تعطیلی دارد. این را میتوان از محوطه خالی حیاط فهمید. با این حال روی نردههای ورودی بیمارستان خبری از بنر اطلاع رسانی کم وکیف فعالیت بیمارستان برای مراجعان وجود ندارد. انتهای محوطه حیاط و نزدیک به ساختمان چند برانکارد بیمار گذاشته اند. سمت چپ در ورودی اتاقک نگهبانی قرار دارد.
نگهبان نشسته داخل اتاقک نگهبانی سرش را پایین انداخته و چشم به گوشی تلفن همراه دارد. کمی که نزدیک اتاقک نگهبانی میشوم، متوجه حضور فرد دیگری میشود. از نگهبانی برای چگونگی بستری کردن بیمار میپرسم. میگویم: پزشک به خواهرم وقت سزارین داده است. میخواهم اتاقهای وی آی پی بیمارستان را ببینم. در اینستاگرام تبلیغات اتاقهای وی آی پی را پست گذاشته اید. آمده ام ببینم به همان صورت است.
نگهبان با بی حوصلگی تمام و اشاره دست به سمت وسوی ساختمان این طور جواب میدهد: بروید داخل ساختمان و از پذیرش بپرسید.
لامپهای راهروهای داخل بیمارستان به صورت سلیقهای، روشن است و از هر چند لامپ روشن یک لامپ خاموش است. داخل اتاق پذیرش هیچ کدام از کارکنان نیستند. با گردش چشم به اطراف درپی مسئول پذیرش هستم که ناگهان در نیمه باز اتاق کنار پذیرش کامل باز میشود. مردی با یک بشقاب غذا در دست، نزدیک میشود.
برای کاری آمده اید؟
پزشک برای خواهرم وقت سزارین داده است. اتاقهای وی آی پی بیمارستان را داخل اینستاگرام دیده ام. آمده ام ببینم وضعیت چطور است تا بتوانم به او بگویم اینجا بستری شود.
کمی مکث میکند و دست آخر این طور جواب میدهد: برو از سوپروایزر بپرس.
با گفتن این جمله به داخل همان اتاق کنار پذیرش میرود. اتاق سوپروایزر در نزدیکی پذیرش است، اما کسی داخل اتاق نیست.
با نگاهی به دور و اطراف، در پی یافتن آسانسور بیمارستان هستم. با پیدا نکردن آسانسور از پلهها بالا میروم. زایشگاه بیمارستان طبقه زیرزمین است. از پرستاری در محدوده زایشگاه درباره قیمت زایمان طبیعی و سزارین میپرسم. بدون آنکه که اشارهای به حالت نیمه تعطیل بیمارستان داشته باشد این طور جواب میدهد: زایمان طبیعی ۱۰ تا ۱۲ و سزارین ۱۵ میلیون تومان.
همان لحظه خانمی که روی ویلچر نشسته بود همراه با یک خانم دیگر که به ظاهر پرستار بود به سمت اتاق عمل برده میشدند. از همراه این خانم درباره حضورشان در بیمارستان میپرسم که میگوید: خواهرم عمل کورتاژ داشت و امروز آمده ایم اینجا.
از خلوتی و سکوت بیمارستان میپرسم: اینجا چرا خلوت است؟
کمی مکث میکند و با تردید این طور جواب میدهد: نمیدانم.
اولین بار است این بیمارستان میآیید؟
نه. من قبلا اینجا زایمان داشته ام. پیشنهاد کردم که خواهرم هم برای کورتاژ اینجا بیاید.
کمی سکوت میکند و ادامه میدهد: راست میگویید چقدر ساکت و خلوت است. شما هم مریض دارید؟
با جواب منفی که به او میدهم تردیدش برای خلوتی بیمارستان را با این جمله توجیه میکند:ای بابا الان دیگر کسی بچه نمیآورد و حتما برای همین خلوت است.
دوباره سراغ پذیرش و پیدا کردن اتاقهای وی آی پی میروم. با حوصلهای بیشتر از قبل این طور جواب میدهد: سوپروایزر طبقه بالاست.
با راهنمایی سری به طبقه بالا میزنم. سه خانم با لباسهای سورمهای رنگ در قسمت راهرو طبقه بالا و نزدیک به سالن بستری نشسته اند و صحبتهایی از روزمره زندگی دارند.
درباره اتاقهای وی آی پی از او میپرسم میگوید: چند روز قبل از وقت سزارین میتوان اتاقهای وی آی پی را دید.
این سه نفر نیز هیچ اشارهای به تعطیلی بیمارستان ندارند. هنگام برگشت فرد داخل پذیرش شماره همراه خانمی را میدهد که به گفته او بیماران را پذیرش میکند.
البته این اولین باری نیست که برخی اتفاقات در بیمارستان مهرگان خبرساز شده است. چندین مورد گزارش مرگ در جراحیهای زیبایی رسانهای شد. در یک دهه اخیر چندبار نام این بیمارستان در کنار واژههای «پلمب» و «تعطیلی» قرار گرفته است. نمونه آن هم میتوان به رفع پلمبی اشاره داشت که در مرداد سال گذشته اتفاق افتاد. ۱۸ مرداد سال ۱۴۰۱ بود که با حضور محسن داوری فرماندار مشهد بخشهای پلمب شده بیمارستان مهرگان بازگشایی شد. در آن جلسه فرماندار مشهد این طور گفت: امروز ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ و بعد از شش ماه پیگیری مجدانه برای فعال سازی بیمارستان مهرگان، این اتفاق رقم خورد. مجوز بیمارستان مهرگان حدود ۱۰ سال به دلیل مشکلات فنی و مالکیتی دچار مشکل شده بود.
فرماندار مشهد در همان جلسه نیم نگاهی نیز به اتفاقات پزشکی این بیمارستان داشت و گفت: به دلیل اتفاقات پزشکی، از حدود دو سال پیش بخشی از فعالیتهای این بیمارستان معلق و اتاقهای عملش پلمب شده است.
مصطفی صیقلیان، مدیر روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برای پیگیری ما از آخرین وضعیت بیمارستان مهرگان مشهد اظهار و تأکید میکند: بیمارستان مهرگان دوباره و از خرداد امسال به حالت نیمه فعال در آمد و مقرر شد که تنها در حوزه جراحیهای اورژانسی فعال باشد.
آخرین اظهارات مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای بیمارستان مهرگان به تیر امسال و اظهارات دکتر محمد علی کیانی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی برمی گردد. او گفته بود که این بیمارستان فقط میتواند کار جراحی را اورژانسی انجام دهد. گفتههای دکتر کیانی درباره بیمارستان مهرگان به خبرگزاری ایرنا در تاریخ تیر امسال از این قرار است: فعالیت بیمارستان مهرگان مشهد به دلیل نداشتن مجوز پذیرش بیماران غیرضروری تا هنگام صدور پروانه نهایی از سوی وزارت بهداشت، با اخذ تعهد از مدیران بیمارستان مبنی بر رعایت قوانین و با نظارت این دانشگاه تنها در بخش اورژانس و جراحیهای ضروری بلامانع است.»
انتشار این خبر اما، کمی بعدتر از انتشار خبر مرگ یک بانوی جوان در ماه خرداد در بیمارستان مهرگان بود. خرداد امسال مصطفی صیقلیان مسئول روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی مشهد در واکنش به مرگ این زن جوان به ایرنا این طور توضیح داده بود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به هیچ عنوان اجازه عملهای زیبایی را به بیمارستان مهرگان نداده است. با توجه به اتفاق پیش آمده، رئیس بیمارستان برای ادای توضیح به حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد فراخوانده شد.
در ادامه پیگیریها به گپ وگفت با روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداختیم:
شما به عنوان خبرنگار باید سایت ما را بررسی کنید. ما بارها اعلام کرده ایم که تعطیل است و در قرارگاه نظارت بر سلامت تصمیماتی برای نحوه فعالیت مهرگان گرفته شد. دوباره تماس بگیرید تا متن کامل خبر و اطلاع رسانی صورت گرفته را بخوانم.
بله. مطابق آخرین تصمیماتی که برای این بیمارستان (بیمارستان مهرگان) گرفته شد، بیمارستان مهرگان مجوز کارهای غیراورژانسی را ندارد بنابراین اتاقهای عمل این بیمارستان بسته است. این بیمارستان فقط یک اتاق عمل فعال آن هم برای اعمال اورژانسی دارد. این شرایط تا زمانی که صدور پروانه خود را بارگذاری نکند، ادامه دارد. در متن اطلاعیه ما که مربوط به چهل روز قبل است آمده است: «صدور پروانه با وزارت بهداشت و درمان است. دانشگاه علوم پزشکی برای تسریع در صدور پروانه و مجوز استقبال میکند تا بیمارستان مهرگان در چارچوب قوانین به فعالیت خود ادامه دهد.»
شما بفرمایید ما چگونه باید اطلاع رسانی میکردیم؟ خبر شرایط پذیرش بیمار در بیمارستان مهرگان در خبرگزاریهای ایرنا و ایسنا منتشر شد.
من از شما که خبرنگارید این سؤال را دارم این همه مراکز غیرمجاز در سطح شهر است آیا به تک تک مردم گفته میشود که به این مراکز مراجعه نکنند یا یک خبر و اطلاع رسانی جامع صورت میگیرد؟
دوستان ما نظارت دارند و گفته اند که اتاقهای عمل بسته است. اگر دوستان ما نبودند و تخلفی صورت گرفت آیا آنها مقصرند؟ با این حال ما موارد اعلام شده را حتما بررسی میکنیم و در صورت محرز شدن برخورد خواهیم کرد.
این پیشنهادی از سوی شماست که بررسی میکنیم. مواردی که اعلام کرده اید را نیز کامل بررسی میکنیم تا با اثبات تخلفات با آن برخورد کنیم.