بیانیه وزارت کشور در پی حمله اسرائیل به ایران (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) بیانیه سپاه: اسرائیل بهای سنگینی برای جنایت خود می‌پردازد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) بیانیه وزارت امور خارجه در واکنش به تجاوز اسرائیل (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) سرلشکر باقری در پی حمله اسرائیل به ایران به شهادت رسید اطلاعیه شماره ۱ ستاد کل نیرو‌های مسلح (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) در حمله اسرائیل به ایران چه نقاطی مورد هدف و چه اشخاصی ترور شدند؟ (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) گروسی در پی حمله اسرائیل به ایران بیانیه داد نتانیاهو: روزهای سختی پیش روی اسرائیل است پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت بزرگ ایران در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی (۲۳ خردادماه ۱۴۰۴) شهادت سرلشکر غلامعلی رشید در حمله تروریستی اسرائیل عباسی و طهرانچی دانشمندان هسته‌ای در حمله تروریستی اسرائیل به شهادت رسیدند+ سوابق سردار سلامی در پی حمله اسرائیل به تهران به شهادت رسید بیانیه ارتش اسرائیل درباره حملات به ایران (جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴) علت شنیده شدن صدای انفجار در تهران چه بود؟ + فیلم و عکس (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) عراقچی: آینده متفاوت منطقه بدون برقراری عدالت نسبت به فلسطینیان امکان‌پذیر نیست + فیلم امیر دریادار شهرام ایرانی: امروز یکی از حربه‌های دشمن، سوء‌استفاده از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی است پزشکیان در واکنش به قطعنامه شورای حکام: به غنی سازی ادامه خواهیم داد آیا مکانیسم ماشه (اسنپ بک) از سوی اروپا علیه ایران فعال خواهد شد؟ شایعه استعفای وزیر راه و شهرسازی تکذیب شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) ویدیو | تدابیر رهبر انقلاب در فرماندهی کل قوا (قسمت اول) رئیس سازمان انرژی اتمی: فشار بر ایران برای تعطیل‌کردن برنامه هسته‌ای خود، هدف غرب است + فیلم پیام تبریک پزشکیان به پوتین به مناسبت روز ملی روسیه اولین سری از اسناد اطلاعاتی منتقل‌شده از رژیم صهیونیستی منتشر شد قالیباف در واکنش به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام: راه‌اندازی مرکز جدید و کاهش نظارت، پاسخ به زیاده‌خواهی‌ها است فرمان آغاز رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در سال ۱۴۰۴ صادر شد چرا برخواستن لس‌آنجلس مقابل ترامپ ما را متعجب نکرد؟ نمایندگان مردم مشهد در مجلس، تعیین‌تکلیف ارتفاعات جنوب مشهد را از وزیر راه خواستار شدند + تصویر
سرخط خبرها

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ایران به دنبال جلوگیری از توافق ما با عربستان است

  • کد خبر: ۱۸۶۹۸۰
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۷
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ایران به دنبال جلوگیری از توافق ما با عربستان است
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه مدعی شد جمهوری اسلامی ایران به دنبال جلوگیری از شکل‌گیری توافق سازش میان آن رژیم با عربستان سعودی است.

به گزارش شهرآرانیوز، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه مدعی شد که ایران به دنبال آن است که مانع از شکل‌گیری توافق سازش میان عربستان سعودی و اسرائیل شود.

گالانت در بیانیه‌ای گفت: «رژیم سفاک تروریستی در ایران تا همین الان موفق شده چندین کشوری که آن را کنترل می‌کند را ازهم گسیخته کند و الان در تلاش است با تهدید‌های تو خالی در تلاش‌های صلح  خرابکاری کند.»

وی در ادامه اضافه کرد: «ایران همچنان به اقدام برای گسترش ترور و خرابی ادامه خواهد داد. تلاش‌های اسرائیل نیز برای به دست آوردن امنیت برای شهروندانش و صلح برای منطقه ادامه خواهد یافت.»

اظهاراتی که یوآو گالانت چند روز پیش درباره وضعیت سازش میان عربستان و رژیم صهیونیستی مطرح کرد از نگاه تحلیلگران به عنوان اظهاراتی تفسیر شد که تا حدی ازخوش‌بینی‌ها بر سر احتمال توافق کاست.

گالانت پنجشنبه گذشته گفته بود که تل‌آویو در صدد است اقدامات مناسبی جهت تضمین امنیت اسرائیل در صورت رسیدن به توافق عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی انجام دهد.

گالانت گفت: «صلح با عربستان سعودی اقدامی مبارک برای اسرائیل است، اما در کنار آن، ما همه تلاشمان را برای ارزیابی مخاطرات این اقدام و اطمینان یافتن از اینکه در حال حرکت در مسیر درست و مسئولانه هستیم انجام می‌دهیم.»

گالانت این اظهارات را در یک کنفرانس خبری در سفری رسمی به آلمان بیان کرد. با آنکه ارتش رژیم صهیونیستی نقشی در بررسی‌های کابینه رژیم صهیونیستی برای توافق عادی‌سازی روابط با عربستان ندارد، اما گالانت گفت او کارگروه‌هایی را برای همکاری با ارتش رژیم صهیونیستی و موساد برای رسیدگی به نگرانی‌های احتمالی در این خصوص تشکیل داده است.

پیش از این منابع خبری گزارش داده‌اند عربستان سعودی در ازای عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها خواستار دریافت ضمانت‌های امنیتی از ایالات متحده، دریافت کمک برای توسعه برنامه بومی هسته‌ای و کاهش محدودیت برای دریافت سلاح‌های آمریکایی است.

تحلیلگران پیش از این گفته‌اند روی کارآمدن  کابینه راست افراطی در فلسطین اشغالی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» موجب شده برخی از کشور‌هایی که عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را آغاز کرده بودند آن را به حالت تعلیق درآورند.  

بسیاری از نماینده‌های دموکرات در مجلس سنا که بایستی احتمالاً به بخش‌هایی از توافق ریاض و تل‌اویو رأی بدهند انتقاد‌های سرسختانه‌ای هم به دولت عربستان سعودی و هم به رژیم صهیونیستی دارند.  

عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی غیر از عوامل یادشده در بالا با موانع دیگری هم روبرو است. منابع آگاه چند ماه پیش به آکسیوس گفته بودند یکی از بزرگترین موانع برای ایجاد یک توافق گسترده بین عربستان سعودی و اسرائیل درخواست ریاض برای ارتقاء همکاری نظامی این کشور با آمریکا و دسترسی‌اش به سامانه‌های تسلیحاتی بسیار پیشرفته است.  

سعودی‌ها علاوه بر ان خواستار آن هستند که کاخ سفید برای خریداری مهمات برای نیروی هوایی عربستان سعودی مجوز صادر کند. دولت بایدن به فاصله چند هفته بعد از ورود به کاخ سفید فروش چنین مهماتی به عربستان را به دلیل جنگ یمن به حالت تعلیق درآورد.  

مانع دیگر در این مسیر، درخواست عربستان سعودی برای برخوردارشدن از حمایت آمریکا جهت توسعه برنامه هسته‌ای این کشور و از جمله غنی‌سازی اورانیوم است.  

توسعه برنامه هسته‌ای عربستان و غنی‌سازی اورانیوم در خاک آن کشور برای رژیم اسرائیل منشأ نگرانی‌های جدی است، اما مقام‌های اسرائیلی می‌گویند رایزنی‌هایی برای رسیدن به چندین راه حل در این خصوص در جریان است.

علی‌رغم این موانع در هفته‌های گذشته، نشانه‌هایی از نزدیک‌تر شدن دو طرف به یک توافق ظاهر شده بود. محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و حاکم غیررسمی این کشور حدود دو هفته پیش در گفت‌وگویی با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفته بود دو طرف روز به روز به توافق سازش نزدیک می‌شوند.

برخی از تحلیلگران موافقت عربستان سعودی طی روز‌های گذشته با افزایش نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را هم نشانه‌ای از نزدیک‌تر شدن تل‌آویو و ریاض به توافق سازش تفسیر کرده‌اند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->