کسب ۴۰ مدال توسط دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد‌های جهانی انهدام باند سرقت کلاغ‌های غریبه در مشهد نکاتی برای تغذیه سالم دانش آموزان در وقت مدرسه شناسایی ۴۳۴ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور پایان رسیدگی به پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران علت آتش‌سوزی در ساختمان شرکت سیمان سبزوار چه بود؟ مهار آتش سهمگین ساختمان سیمان لار سبزوار با تلاش آتش‌نشانان فرودگاهی چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر
سرخط خبرها

پس لرزه‌های پر‌دلهره زلزله افغانستان در مشهد

  • کد خبر: ۱۸۷۶۳۲
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸
پس لرزه‌های پر‌دلهره زلزله افغانستان در مشهد
زلزله‌های دیروز خسارت نداشت، اما درس‌های زیادی برای مسئولان و شهروندان داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، دیروز مشهد لرزید؛ آن هم نه یک بار. زلزله‌های نسبتا شدیدی مشهدی‌ها را ترساند و به خیابان‌ها کشاند و برخی مدارس خودجوش تعطیل شدند و زمزمه تعطیلی ادارات نیز در فضای مجازی منتشر شد. همان ابتدا مشخص شد که کانون این زمین‌لرزه‌ها منطقه «زنده‌جان» در افغانستان بوده و اولین آن‌ها با قدرت ۶.۳ ریشتر، ساعت‌۱۰:۱۱ صبح رخ داده است. تا ساعت ۴ بعد‌از‌ظهر، ۴۳ زلزله بالای سه ریشتر دیگر در این کشور احساس شد. هرچند اطلاعات دقیقی از میزان تخریب‌ها و کشته‌ها از این کشور (تا لحظه تنظیم گزارش) در دست نیست، اما این زلزله‌ها یک بار دیگر بر مقوله ایمنی شهر‌ها و روستا‌های خراسان‌رضوی تأکید کرد و نشان داد که حتی در حوزه اطلاع‌رسانی نیز با ضعف‌های جدی روبه‌رو هستیم.

با وقوع زمین‌لرزه دیروز که مشهد را حسابی لرزاند و تکرار شد، تعدادی از مدارس به‌صورت خودجوش تعطیل کردند و برخی والدین سراسیمه فرزندانشان را از مدارس بیرون آوردند؛ انگار خانه‌هایشان امن‌تر از مدرسه‌هاست. البته بررسی سایت آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی نیز نشان داد که هیچ دستورالعمل، بیانیه یا پیامی برای اینکه مدارس در این شرایط چه کنند، وجود نداشت. همین موضوع موجب سردرگمی والدینی شد که در محل کارشان حاضر بودند و نمی‌دانستند آن وقت روز چگونه به دنبال فرزندانشان بروند.

بازی با روان مردم

در طرف دیگر شهروندان نگران بودند و به‌خاطر تکرار زلزله در خیابان‌ها تجمع کرده بودند و کانال‌ها و گروه‌های فضای مجازی نیز بیشتر بر تعداد زلزله‌ها تمرکز کرده و با تیتر‌های زرد روان مردم را به بازی گرفته بودند؛ مثلا این تیتر: «هفتمین زلزله مشهد را لرزاند.»

در این میان انتظار می‌رفت که مسئولان بلافاصله دستورات تخصصی صادر کنند و جامعه را به آرامش دعوت کنند، اما این مهم بسیار دیر محقق شد و ساعت‌۱۱:۳۰ خبری به نقل از محسن نجات، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌رضوی، روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت که از مردم خواسته بود ضمن حفظ خون‌سردی، مکان‌های بلندمرتبه و ساختمان‌های بیش‌از‌سه‌طبقه را ترک کنند. آن‌هم پس از وقوع سه زلزله بالای ۶ ریشتر و یک زمین‌لرزه بالای ۵ ریشتر.

یکی دیگر از موضوعاتی که به نگرانی‌ها دامن می‌زد، موضوع خسارت به شهر‌های مرزی همچون تایباد و منطقه دوغارون و... بود، اما ارزیابی‌های امدادگران هلال‌احمر خراسان‌رضوی نیز نشان داد که این حادثه خسارت جدی در پی نداشته است.

به گفته مدیرکل جمعیت هلال‌احمر خراسان‌رضوی، به دنبال زلزله‌های غرب افغانستان که از ساعت‌۱۰:۱۱ دیروز در نزدیکی شهر هرات به‌وقوع پیوست و بیشتر مردم شرق خراسان‌رضوی نیز آن را احساس کردند، سیزده تیم ارزیاب جمعیت هلال‌احمر به شهرستان‌های مختلف اعزام شدند.

محسن ذاکریان ادامه داد: با حضور تیم‌های ارزیاب در شهرستان‌های تایباد، تربت‌جام، خواف، سرخس، صالح‌آباد، فریمان و مشهد و جمع‌آوری اطلاعات مشخص شد که هیچ‌گونه تلفات انسانی نداشته‌ایم و تخریب جدی ساختمانی از زلزله گزارش نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->