گفتگو با سیروس امان‌اللهی ارشد ارتش در شمال شرق کشور | سرباز وطن معاون وزیر خارجه: امیدواریم جولانی عناصر غیرسوری را از مردم سوریه دور کند واکنش کره شمالی به پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز کُره | پاسخ می‌دهیم عراقچی برای دیدار و گفت‌و‌گو با مقام‌های ارشد روسیه عازم مسکو شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) معاون وزیر خارجه ایران به عربستان سفر کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی گفت‌و‌گو با گروسی را مفید ارزیابی کرد دیپلمات ارشد آمریکایی: دور دوم گفت‌وگوها با ایران برای تعیین چارچوب مذاکرات است درخواست از انگلیس برای بازداشت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گروسی دیدار با عراقچی را مهم توصیف کرد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) غریب‌آبادی: مکان مذاکرات تا این لحظه پایتخت ایتالیاست | ایران دنبال اتلاف وقت نیست انتصابات جدید در آستان قدس رضوی دستور ویژه استاندار خراسان رضوی: تا ۱۵ اردیبهشت، گزارش جامع از مشکلات شبکه ریلی استان تدوین شود حملات سنگین جنگنده‌های آمریکایی به صنعای یمن (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) آملی لاریجانی: FATF مطلقاً در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست هشدار سازمان تجارت جهانی درباره عواقب جنگ تعرفه‌های ترامپ گفت‌وگوی گروسی با عراقچی در تهران (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) اعمال تحریم‌های جدید آمریکا مرتبط با ایران، در آستانه دور دوم مذاکرات عربستان به مناطق مرزی یمن حمله کرد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) گروسی وارد ایران شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) حسینی: شهرداری مشهد بالاترین نمره در ارزیابی کیفیت خدمات به زائران نوروزی در حوزه خدمات شهری و حمل‌ونقل را کسب کرد واکنش وزارت خارجه به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد تلاش برای پایان جنگ اوکراین | روبیو و ویتکاف به پاریس می‌روند عمار حکیم: همگرایی تهران و واشنگتن برای منطقه آرامش به ارمغان می‌آورد رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبر‌ دادند بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: احکام شهرداران به مدت یک سال تمدید شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند
سرخط خبرها

خسارت اسرائیل در جنگ با غزه چقدر است؟

  • کد خبر: ۱۸۸۱۷۳
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۳
خسارت اسرائیل در جنگ با غزه چقدر است؟
یک رسانه اقتصادی رژیم صهیونیستی تاکید کرد، شرایطی به مراتب بدتر از جنگ دوم لبنان (۳۳ روزه) انتظار اسرائیل را می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه اقتصادی کالکالیست در گزارشی در این رابطه خبر داد، حتی اگر در محاسبات خود چارچوب نگاه‌های خوشبینانه به جنگ دوم لبنان را هم در جنگ فعلی در نظر داشته باشیم باز هم جنگ فعلی در بهترین شرایط ۲ درصد از درآمد ناخالص ملی را در خود خواهد بلعید که رقمی در حدود ۳۷.۶ میلیارد شیکل خواهد بود، این در حالی است که این نسبت برای جنگ ۳۳ روزه ۱۴ میلیارد دلار به ثبت رسید.

این رسانه معتقد است، رقم فوق در بهترین و خوشبینانه‌ترین شرایط است، زیرا به طور بالفعل ما ارقام و داده‌های بسیار نگران کننده‌ای هم در مورد جنگ فعلی پیش روی خود داریم که می‌تواند هزینه‌های جنگ را برای بسیار بالاتر ببرد.

در مقدمه‌ی این زیان‌ها که باید آن را هم لحاظ قرار داد، احضار ۳۰۰ هزار نیروی احتیاط است که ۵ برابر تعداد نیرو‌های احتیاطی است که در کل جنگ دوم لبنان به خدمت فرا خوانده شدند و بعبارتی واضح‌تر هزینه‌های جنگ فعلی فقط در بعد نیروی انسانی ۵ برابر جنگ دوم لبنان خواهد بود.

در این تحلیل اقتصادی آمده است اگر متوسط حقوق هر فرد را ۱۲.۸ هزار شیکل در نظر بگیریم، به رقم شوک آور حدود یک میلیارد شیکل در هفته می‌رسیم، پس ضربه اقتصادی که همراه با احضار گسترده نیروی احتیاط به اقتصاد اسرائیل وارد می‌شود بسیار شدید و حتمی است و آن را در دو بعد افزایش هزینه‌های دولتی در بخش پرداخت حقوق و از سوی دیگر زیان‌هایی که به اقتصاد بر اثر عدم حضور این ۳۰۰ هزار نفر بر سر کار‌های شان وارد می‌شود باید مد نظر قرار داد.

کالکالیست افزود: جنگ دوم لبنان ۳۴ روز به طول انجامید و تصور نمی‌شود که جنگ فعلی روز‌های کمتری را تجربه کند و ترجیحا باید انتظار داشت که هزینه‌های کلی این جنگ بسیار بالاتر از آن جنگ باشد.

در بخش دیگری از گزارش هم تاکید شده است، مبلغ خسارتی که به خانواده قربانیان و نیز زخمی‌های جنگ  پرداخت می‌شود نیز رقم هنگفتی است، شمار کشته‌ها از مرز یک هزار نفر گذشته است و مجروحین نیز بش از ۲۰۰۰ نفر است، و باید در نظر داشت که هنوز حمله زمینی چه به غزه و چه به لبنان آغاز نشده است.

این در حالی است که در جنگ دوم لبنان مجموع کشته‌های اسرائیل ۱۶۵ نفر و زخمی‌ها ۲۶۰۰ نفر اعلام شد در حالی که از هم‌اکنون آمار جنگ تعداد بیشتری را نشان می‌دهد.

نویسنده با توجه به خساراتی که باید اسرائیل در بخش‌های مختلف پرداخت کند، تاکید دارد، رقم ۲ درصد از درآمد ناخالص ملی رقمی نزدیک به واقعیت نیست، زیرا اگر فقط بخواهیم یک درصد به آن بایفزاییم میزان زیان‌های اسرائیل به حدود ۵۶.۴ میلیارد شیکل رسیده و در صورتی که آن را به ۴ درصد از درآمد ناخالص ملی برسانیم به رقم حدود ۷۵.۲ میلیارد شیکل می‌رسیم.

در این بین کالکالیست به نقل از یاروم آریاف مدیر کل سابق وزارت دارایی رژیم صهیونیستی که در دوره بعد از جنگ دوم لبنان این مسئولیت را عهده دار بود، نوشت: باید هزینه‌های جنگ را به سه قسمت کلی تقسیم کرد.

اول هزینه‌های جنگ افزار که باید در جریان و بعد از جنگ زرادخانه‌ها را مجددا تجهیز کرد.

دوم هزینه‌های مستقیم  پرداختی به نیرو‌های احتیاط.

سوم: تاثیر کلی بر اقتصاد اسرائیل و کاهش میانگین رشد و در این رابطه به طور میانگین روزانه ۶ میلیارد شیکل زیان عدم تولید به اسرائیل خسارت وارد می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->