فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ ساعته و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست تحلیل بازار میلگرد اصفهان و وضعیت قیمت در مقایسه با رقبا چراغ سبز بورس در چهارمین هفته تیرماه روشن ماند | زنجیره فرار پول‌های حقیقی از بازار بالاخره شکسته شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) رشد ۴۴ درصدی حق‌بیمه در بهار ۱۴۰۴ | عملکرد شرکت‌بیمه در بخش پرداخت خسارت چگونه بوده است؟
سرخط خبرها

چینی‌ها ساخت قطار سریع‌السیر مشهد - تهران را به دست گرفتند

  • کد خبر: ۱۹۲۸۱۹
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷
چینی‌ها ساخت قطار سریع‌السیر مشهد - تهران را به دست گرفتند
قرار است دو قطار سریع‌السیر در ایران با سرمایه‌گذاری چینی‌ها ساخته شود که یکی از آن‌ها خط ریلی مشهد-‌تهران است.
فاطمه رافع
خبرنگار فاطمه رافع

به گزارش شهرآرانیوز این خبر را معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی دیروز اعلام کرده و البته توضیح بیشتری از جزئیات سرمایه‌گذاری چینی‌ها در این پروژه اعلام نکرده است.

شهریار افندی‌زاده با بیان اینکه در جریان امضای تفاهم‌نامه سال‌۱۴۰۱ وزیر راه‌و‌شهرسازی و رئیس کمیسیون توسعه و اصلاحات چین مسیر‌های ریلی از سمت ایران پیش‌بینی شده است، گفت: یکی از پروژه‌های مهم ریلی قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران است که تفاهم اولیه آن با شرکت‌های چینی انجام شده است.

قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران همان مگاپروژه‌ای است که پس از گذشت بیش‌از‌یک‌دهه که پروژه قطار‌برقی مشهد-تهران به سرانجام نرسید، جایگزین آن شد. این پروژه که به گفته جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی، ساخت آن نیازمند سرمایه‌گذاری بیست میلیارد‌دلاری است، مدتی است که در کنار پروژه‌های شهر فرودگاهی و آزادراه حرم‌تا‌حرم، در فهرست سه پروژه اولویت‌دار خراسان‌رضوی قرار گرفته است.

خدایی پیش‌تر درباره تأمین‌مالی این پروژه به شهرآرا گفته بود که «قرار نیست تأمین‌مالی آن بر عهده دولت باشد» و بر‌همین‌اساس هم قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران، یکی از محور‌های رایزنی رئیس‌جمهور کشورمان با مقامات چینی در سفر بهمن‌ماه پارسال آیت‌ا... سیدابراهیم رئیسی به پکن بود تا شاید گره تأمین‌مالی آن باز شود و این مسیر هزار‌کیلومتری به عنوان یکی از مسیر‌های زیارت بارگاه‌منور‌رضوی با راه‌اندازی این پروژه کوتاه‌تر شود.

خرداد‌ماه امسال هم هیئتی از فعالان تجاری و اقتصادی چین به سرپرستی رایزن بازرگانی و اقتصادی این کشور در ایران وارد مشهد شدند تا ابعاد مختلف راه‌‎اندازی قطار سریع‌السیر مشهد-تهران را بررسی کنند و گویا رفت‌و‌آمد سرمایه‌گذاران چینی به تفاهم اولیه منجر شده است.

البته نکته مهم درباره سرمایه‌گذاری چینی‌ها در این پروژه، وفای‌به‌عهد آن‌هاست، زیرا چین پیش‌تر و به‌دنبال تشدید تحریم‌ها علیه ایران، با بدعهدی، از سرمایه‌گذاری در پروژه قطار‌برقی مشهد-‌تهران پا پس کشیده بود و حالا باید دید این‌بار چقدر می‌توان روی سرمایه‌گذاری چینی‌ها حساب کرد؛ نکته‌ای که خدایی هم پیش‌تر درباره‌اش این‌طور گفته بود: بعید می‌دانم بخواهیم پروژ‌های را به‌صورت «کامل» در اختیار سرمایه‌گذار خارجی قرار دهیم. یعنی یا به‌صورت «ورود دانش فنی» یا «مشارکت اجرایی» خواهد بود و اجرای این پروژه در اختیار کشور خواهد بود و دلیلش هم تجربیات گذشته است که ما در یک فضای خلأ قرار نگیریم.

بر‌اساس برخی خبرها افندی‌زاده، قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان را دیگر‌پروژه‌ای اعلام کرده که قرار است با سرمایه‌گذاری چینی‌ها ساخته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->