دیدار وزرای خارجه ایران و پاکستان در دوحه | محکومیت تجاوزات اسرائیل در منطقه، محور گفت‌وگوی دوجانبه ۱۵ درصد رتبه‌های برتر کنکور از خراسان رضوی هستند | مشارکت خانواده‌ها، معیار ارتقای کیفیت آموزش بانک مرکزی دستورالعمل حساب امانی خودرو را ابلاغ کرد روزنامه اسرائیلی: جولانی ۲ پایگاه راهبردی ارتش سوریه را تسلیم اسرائیل کرد دبیرکل اتحادیه عرب: تجاوز اسرائیل به قطر ترکیبی از بزدلی، خیانت و حماقت بود توطئه آمریکا و اسرائیل برای احیای تروریسم در عراق تاکید ترکیه بر مخالفت با تهدید امنیت قطر و منطقه ارتش لبنان برای ادامه خلع سلاح حزب الله شرط گذاشت یادداشت فوری حماس به وزرای خارجه کشورهای عربی، اسلامی و کشورهای تاثیرگذار در جهان لاپید: کابینه نتانیاهو بیمار است | هشدار درباره تشکیل نیروی مشترک عربی قطر: تجاوز رژیم صهیونیستی به دوحه، تروریسم دولتی است آغاز مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین در اسپانیا اژه‌ای: فرصت قانونی پیش‌روی شورای رقابت برای انحصارزدایی در بازار مغتنم است کمالوندی: برای تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران تلاش می‌کنیم استاندار خراسان رضوی: صادرات مطلوب نشان‌دهنده مسیر درست تولید است نشست وزیران خارجه کشور‌های عربی - اسلامی در دوحه آغاز شد (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) اداره جنگ در کاخ سفید راه اندازی شد نشست اضطراری وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در دوحه آغاز شد (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) اثبات حقانیت هشدارهای ایران درباره خطر اسرائیل عراقچی در کمیسیون امنیت ملی توافق با آژانس را برگ برنده ایران دانست مرکز پژوهش‌های مجلس: بازگشت غیرقانونی قطعنامه‌ها علیه ایران، به تحریم‌های آمریکا مشروعیت حقوقی نمی‌بخشد نماینده رئیس مجلس در شورای عالی نوجوانان و جوانان منصوب شد ویدئو | کارشناسان بی بی سی: خیال حمله قطر به اسرائیل را هم نمی‌توان داشت! اگر اسرائیل مجازات نشود به تجاوز‌های خود ادامه خواهد داد بررسی الگوی عملی شهید رئیسی در پرهیز از اسراف معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور: توجه به اشتغال مردم کویر، امنیت مناطق کویری را تأمین می‌کند + فیلم مجلس در آستانه تصویب قانون صدور گواهینامه موتور برای بانوان
سرخط خبرها

رئیس‌جمهور: علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر بود

  • کد خبر: ۱۹۵۷۷۳
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۱
رئیس‌جمهور: علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر بود
رییس‌‎جمهور گفت: علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است.

به گزارش شهرآرانیوز سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در اختتامیه کنگره بین المللی علامه طباطبایی در سخنانی گفت: امروز فلسفه نقش مهمی در جامعه دارد و این نقش بسیار اهمیت دارد.

وی‌افزود: نقش فلسفه در پیشرفت و تعالی جوامع، نقش فلسفه در گسترش عقلانیت و خداباوری، نقش فلسفه در لایه‌های تمدنی بشر، همچنین لایه زیربنایی فلسفه و عرفان، موضوع انسان، هستی، فلسفه و اخلاق، همچنین نقش فلسفه در لایه میانی علوم اجتماعی و نیز لایه روبنایی هنر و معماری و از این دست همه از آثار و نتایج فلسفه در جامعه است.

رئیسی ادامه داد: باید به فلسفه توجه کرد. امروز توجه به فلسفه‌های مضاف مورد تاکید و اهمیت است و در این همایش امروز سخن از یک بزرگی است که احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است.

رئیس جمهور تاکید کرد: علامه طباطبایی و سخن از او در واقع سخن از یک فیلسوف، یک فقیه، یک حکیم، یک ریاضیدان و یک مفسر عالیقدر قرآن کریم است.

رئیسی افزود: علامه طباطبایی در جایگاهی از قله قرار دارد که نمی‌گوید بروید بلکه می‌گوید بیایید. او به جوامع بشری می‌گوید بیایید و به آنجایی که من عمل کردم و رسیدم و شما هم دست یابید.

رئیسی گفت: سخن از علامه طباطبایی سخن از یک عالمی است که خود به مقصد رسیده است. تفاوت است بین مصلحانی که در جایگاه سیاقت قرار دارند که در عالم امروز بسیار هستند و انسان‌ها را دعوت به صداقت و پاکی و امانت‌داری و انسان دوستی می‌کنند لکن آن‌ها فقط دعوت می‌کنند، ولی انسان‌هایی مانند علامه هستند که خود در قله قرار دارند و انسان‌ها را دعوت می‌کنند که بیایید و با صفات برجسته انسانی به انسان قرآن برسید.

وی‌تاکید کرد: برای پویندگان این راه توجه به شخصیت علامه می‌تواند بسیار راهگشا باشد. شخصیتی که در نگاهش به هستی به انسان و همه آنچه که امروز مورد بحث است یک نگاه کاملاً توحیدی دارد.

رئیس جمهور متذکر شد: سنگ زیربنای اندیشه علامه در نگاه فلسفی، فقهی، عرفانی، کلامی و سیره عملی و شخصی او همین جمله معروفی است که امام بزرگ وارمان دارند که فرمودند، عالم محضر خداست.

رئیسی اظهار داشت: نشان سخنان علامه را چه در ۲۰ جلد مجموعه المیزان و چه در کتاب‌های دیگر اینگونه است. در مواجهه فلسفه الهی با فلسفه غربی آنچه که علامه انجام داد اصول فلسفه و روش رئالیسم بود که در ۱۴ مقاله صورت گرفت و در این مواجهه بحثی علامه دارد مبارزه با الحاد و توجه به فلسفه الهی است.

رئیسی خاطر نشان ساخت: آنچه که علامه تعریف از انسان دارد نه آن تعریفی معروف منطقی است که انسان‌ها حیوان ناطق هستند.

رئیسی بیان کرد: در نگاه علامه طباطبایی نطق را فصل الفصول انسان نمی‌داند و تعریف او از انسان آن است که انسان حیات خدایی باید داشته باشد. انسان موجودی است که دارای حیات است، اما از تعلق بهره‌مند است.

وی‌ اضافه کرد: روز فلسفه برای پرداختن به فلسفه و نقشه آن بسیار اهمیت دارد به روز بسنده کرد و باید در طول سال و در همه مراکز علمی و پژوهشی باید به مسئله فلسفه و نقش آن پرداخت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->