چالش دوگانه بازار مسکن | مردم از قولنامه ها و مشاوران از قوانین گلایه دارند بررسی قیمت امروز گوشت و مرغ در مشهد (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) | ماهیچه گوسفندی کیلویی چند؟ پرداخت ۴۱ درصدی مطالبات گندمکاران خراسان رضوی ایران به ۲۰۰ هواپیمای فعال نیاز دارد | کاهش سن ناوگان هوایی به زیر ۲۸ سال رفع تداخلات اراضی در خراسان رضوی | تثبیت بیش از ۱.۷ میلیون هکتار اراضی ملی معادن خراسان رضوی در آتش کمبود سوخت شروع هفته با شدت‌یافتن عرضه‌ها در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) انتقاد استاندار خراسان رضوی از فرآیند‌های تخصیص ارز در کشور ارز اربعین امروز گران شد | افزایش قیمت دینار در مشهد (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) حراج شمش، فردا (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | واریز یک میلیارد تومان، شرط شرکت در حراج شمش طلا قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۹۰ هزار تومان قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) ماهانه ۴ نانوایی در مشهد تعطیل‌ می‌شوند | هزینه ۳۰۰ میلیونی تحمیل‌شده بر نانوایی‌ها درپی قطعی برق احتمال افزایش دوباره تولید نفت اوپک پلاس در اجلاس آینده علت خاموشی‌های بیشتر از ۲ ساعت در مشهد چیست؟ | برنامه قطعی برق چرخشی می‌شود؟ خوراکی‌های خانواده شهری ۴۷.۲ درصد گران‌تر از سال پیش | سبد خرید با طعم لاکچری قیمت جهانی طلا امروز (شنبه، ۱۱ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی اوج گرفت خبر جدید برای نیرو‌های شرکتی (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) | دستور رئیس‌جمهور برای بررسی تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی قیمت امروز میوه و صیفی جات (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) | در یک هفته اخیر کدام میوه‌ها در مشهد ارزان و کدام گران شدند؟ ثبت‌ سفارش برنج از دوشنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) آغاز می‌شود وزیر رفاه: حذف یارانه دهک‌های ۸ تا ۱۰ کمکی به تأمین منابع کالابرگ نمی‌کند ایرانی‌ها سالانه ۶۰ هزار تن چای خشک مصرف می‌کنند پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: اجرای تصمیمات اقتصادی نباید صرفاً در حد ابلاغ باقی بماند واریز ۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندم‌کاران از فردا (جمعه ۱۰ مرداد ۱۴۰۴) صعود قیمت طلا در بازار ایران همزمان با صعود نرخ جهانی (پنجشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۴) دبیرکل اتحادیه اوراسیا: جهان به‌زودی شاهد موفقیت‌های جدید ایران خواهد بود قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد (۹ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت برنج، روغن و شکر چه تغییری کرد؟
سرخط خبرها

بانک مرکزی نرخ ارز مرکز مبادله را به عنوان نرخ مرجع تعیین کرد

  • کد خبر: ۱۹۶۷۲۹
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۹
بانک مرکزی نرخ ارز مرکز مبادله را به عنوان نرخ مرجع تعیین کرد
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: به دنبال این هستیم که مرکز مبادله را به عنوان یک بازار شفاف در اقتصاد نهادینه کنیم و نرخ آن هم مرجعیت داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز محمد شیریجیان با اشاره به تاثیر مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ثبات بازار ارز گفت: ما به دنبال این هستیم که مرکز مبادله ایران را به عنوان یک بازار شفاف در اقتصاد نهادینه کنیم و نرخ آن هم مرجعیت داشته باشد. زمانی که عمده نیاز‌های بازار ارز از این مرکز تامین می‌شود طبیعتا کمک خواهد کرد تا این مرکز مرجعیت پیدا کند، چرا که اغلب نیاز‌های کلان و خرد مصرف کنندگان را تامین می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به نهایی شدن قانون جدید بانک مرکزی اظهار کرد: قانون جدید بانک مرکزی به گونه‌ای نوشته شده تا اختیارات این نهاد سیاستگذار در اصلاح نظام بانکی بیشتر شود و ابزار‌های بهتر و موثرتری به بانک مرکزی خاصه در مقوله اصلاح نظام بانکی داده است که در نتیجه بانک مرکزی می‌تواند با قدرت بیشتری این موضوع مهم را ادامه دهد. در این قانون معاونت جدید سیاست گذاری پولی ایجاد شده تا به اصطلاح موضع جزیره‌ای که نسبت به سیاست گذاری پولی، ارزی و اعتباری داشتیم و جدا از هم بودند، با یک نگاه واحد بررسی شوند.

شیریجیان با بیان اینکه حوزه هیات عالی با یک نگاه حاکمیتی‌تری مسائل را مدیریت می‌کند و تصمیم گیری خواهد کرد، ادامه داد: هیات عالی متشکل از سه دستگاه سیاستگذار کشورشامل سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی است. چهار کارشناس مستقل که دو نفر از آن‌ها در حوزه اقتصادی و دو نفر در حوزه بانکی دارای تجربه هستند و همچنین دو معاونت سیاستگذاری پولی و تنظیم‌گری و نظارت در این هیئت حضور دارند.

معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهار کرد: وجود هیات عالی موجب شده است تا این بخش که شورای پول و اعتبار سابق است، موضوعات را بیشتر از جنس حکمرانی و سیاستگذارانه بررسی کند و متاثر از نگاه‌های بخشی نیز نشود؛ بنابراین از این منظر به استقلال بانک مرکزی به عنوان مقام سیاست‌گذار پولی کمک کرده است.

شیریجیان تصریح کرد: قانون جدید، حوزه سیاستگذاری پولی را هم از منظر یک ساختار نهادی دیده و هم اینکه اختیارات و شرح وظایف بهتر و مشخص‌تری در این عرصه تدوین کرده است. همچنین قانون جدید در حوزه اصلاح نظام بانکی نیز ابزار‌های گسترده‌تر و موثرتری را برای بانک مرکزی پیش بینی کرده است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع ناترازی بانک‌ها یک شبه ایجاد نشده که یک شبه هم اصلاح شود، گفت: ناترازی بانک‌ها ناشی از یک سری نا ترازی ساختاری است که سیستم بانکی دارد که البته بسیاری از عوامل هم ناشی از شرایط اقتصادی است. اما به هرحال قانون جدید بانک مرکزی کمک خواهد کرد تا فرایند اصلاح نظام بانکی با قوت و سرعت بیشتری پیش برود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->