شعار امسال به دو موضوع اساسی یعنی باور توانمندیها و دسترسپذیری توجه میکند. به نظر میرسد جهان یک دسترسپذیری به افراد دارای معلولیت بدهکار است. دسترسپذیری، تداعی کننده حقی است که باید استیفا شود.
امسال همانطور که در شعار قید شده باید موضوع دسترسپذیری و ایجاد فرصتهای برابر و تسهیل اجتماعی برای حضور افراد دارای معلولیت در جامعه را جدی بگیریم. همه باید با همراهی هم در راستای گفتمانسازی، فرهنگسازی و در زمینه کالبدی و اقدامات عمرانی جهانی دسترسپذیر را برای حضور موثر، فعال و در نهایت توانمند شدن تمام افراد دارای معلولیت بسازیم. میزان دسترسی آسان و سریع ﺑﻪ خدمات و محیطهای پیرامون و حضور فعال و بیمانع در فضاها و اماکن عمومی، امکان مشارکت فعال آحاد ﺟامعه را در عرﺻﻪهای مختلف اﺟتماعی فراهم میسازد. حضوری آسان، مستمر و موﺛر که علاوه ﺑر توانمندسازی و ﺑالندگی تعالی فردی، پیشرفت ﺟامعه را نیز ﺑﻪ همراه خواهد داشت.
دسترسپذیری محیط صرفأ برای افراد دارای معلولیت نیست بلکه سایر افراد جامعه نظیر سالمندان، جانبازان، کودکان، زنان باردار، مادرانی که فرزندان خود را با کالسکه بیرون میبرند، افرادی که در اثر بیماری یا حادثه بهصورت موقت دچار ناتوانی شدهاند و.... نیز نیازمند ایجاد فضاهای مناسب و محیط دسترسپذیر میباشند.
طرح تحول دسترس پذیری ﺑرپایه سند تحول دولت مردمی گام مهمی در ﺟهت تحقق اﺻل ٢٠ قانون اساسی است. این طرح توسط ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی استان تهیه و به دلیل اهمیت موضوع ﺑا موافقت استاندار محترم ﺑﻪ عنوان یکی از محورهای سند تحول استان قرار داده شده است.
هدف عملیاتی این طرح، رفع مشکلات دسترسپذیری محیط شهری ﺟهت توانخواهان در شهرستانهای بزرگ استان خراسان رضوی یعنی مشهد، قوچان، سبزوار، نیشاﺑور، ترﺑت حیدریه، ترﺑتﺟام وکاشمر میﺑاشد که قرار است در همین هفته رونمایی این طرح انجام گرفته و به تمامی دستگاههای مربوطه جهت اجرا ابلاغ شود. از طریق اجرای این طرح، گام بسیار بزرگ و مهمی در دسترسپذیر کردن محیط برای افراد دارای معلولیت در استان خراسان رضوی برداشته خواهد شد.