صرفه جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی با اصلاح سیستم روشنایی معابرسطح شهر مشهد اجرای پروژه نوسازی روشنایی شهر مشهد نویدبخش صرفه‌جویی انرژی است امضای قرارداد نوسازی روشنایی شهرستان مشهد با سرمایه‌گذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی صرفه‌جویی ۷۵درصدی مصرف برق مشهد با استفاده از تکنولوژی نوین LED قبل از جراحی بینی از اصالت دستگاه‌های پزشکی مطمئن شوید! جنایت خونین پسر ۱۸ ساله مست در تهرانسر(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط دلبر، ماده یوز توران پایدار است کشف ۲۹۰ کیلوگرم مواد مخدر در گمرک دوغارون تایباد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) تنبیه بدنی دانش‌آموزان با شیلنگ | فرد خاطی به تخلفات اداری معرفی شد+ویدئو جسد کشاورز ۷۰ ساله اهل فریدونکنار در رودخانه کشف شد صدور هشدار سطح زرد هواشناسی برای خراسان رضوی (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) چه کسانی از شرکت در آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۴، محروم شدند؟ اجرای مانور مشترک نظارت بر پاکسازی کالا‌های قاچاق در مشهد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) توصیه‌ای برای بهبود خواب سالمندان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | آلودگی هوا در راه مشهد کاهش مراجعات اهداکنندگان خون در روزهای پایانی سال شمار جان‌باختگان گازگرفتگی در خراسان‌رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) آمادگی اورژانس ۱۱۵ مشهد جهت خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران امام رضا (ع) افزایش کلاهبرداری با شگرد خدمات مسافرتی در آستانه نوروز | ارجاع ۲۷۰ پرونده در ۴ روز اجرای طرح صدور گواهی ولادت الکترونیک در کشور بازداشت ۳ متهم در پیگیری ۲ پرونده سرقت | «ریش طلایی» دستگیر شد ثبت ۱۶ هزار گزارش تخلف رانندگی در کشور توسط بازرسان نامحسوس طی شش‌ماهه دوم ۱۴۰۳ اختلاف حساب موجر و مستأجر منجر به قتل زن صاحب‌خانه شد مدیرکل بهداشت کمیته امداد: خدمات بستری مددجویان رایگان می‌شود روزانه در کشور، ۴۸ نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند کمبود پزشک در تعطیلات نوروز معضل جدی برای کشور است پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف کشور | دما افزایش می‌یابد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) تشدید بازرسی‌ها جهت شناسایی مداخله‌های درمانی غیرپزشکان توقیف گواهینامه متخلفان حادثه‌ساز در سفر‌های نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جاده‌های کشور (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) ۴ ماده غذایی که حافظ سلامت مردان است
سرخط خبرها

مصرف نمک ابتلا به دیابت را به دنبال خواهد داشت + جزئیات

  • کد خبر: ۱۹۸۹۲۶
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۵
مصرف نمک ابتلا به دیابت را به دنبال خواهد داشت + جزئیات
تحقیقات جدید نشان می‌دهد مصرف زیاد نمک هم می‌تواند یک ریسک فاکتور برای دیابت نوع ۲ باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان توصیه می‌کنند مصرف سدیم را کنترل کنید و در صورت امکان استفاده از این ماده را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید؛ زیرا مطالعات جدید مصرف زیاد سدیم (نمک) را با احتمال بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در طی ۱۲ سال اخیر مرتبط می‌داند. افزایش شیوع جهانی دیابت نوع ۲ یک نگرانی جدی و یکی از علل اصلی مرگ و میر است. هر سال بیش از ۱ میلیون نفر به علت دیابت، جان خود را از دست می‌دهند.

معمولاً به افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند توصیه می‌شود مصرف قند خود را محدود کرده و عادات سالم‌تری را در زمینه تغذیه اتخاذ کنند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نمک هم می‌تواند یک ریسک فاکتور برای دیابت نوع ۲ باشد.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که ۴۶۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ به دیابت نوع ۲ مبتلا شده‌اند و پیش بینی می‌شود آمار ابتلا به این بیماری تا سال ۲۰۳۰، دیابت نوع ۲ به حدود ۷هزار مورد در هر ۱۰۰هزار نفر افزایش یابد. از همین رو به افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، مانند افراد چاق و بالای ۴۵ سال، اغلب توصیه می‌شود که مصرف قند خود را محدود کنند، یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند و به طور منظم ورزش کنند.

اکنون، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کاهش مصرف نمک نیز می‌تواند به جلوگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند. این مطالعه که در اوایل نوامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۳) منتشر شد، اولین مطالعه ای است که ارتباط بین نشانگر رفتاری افزودن نمک به غذاها و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بررسی می‌کند. به گفته سرپرست این تحقیق، «ما به طور پیشفرض می‌دانیم که کاهش مصرف نمک می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد، اما این مطالعه برای اولین بار نشان می‌دهد که حذف نمک از رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند.»

اگرچه مطالعات بیشتری برای درک اینکه چرا مصرف نمک زیاد بر خطر دیابت تأثیر می‌گذارد، مورد نیاز است، اما تحقیقات اخیر به وضوح بیان می‌کند که بین مصرف نمک بیشتر و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر رابطه مستقیمی وجود دارد.

نمک زیاد چگونه احتمال دیابت را افزایش می‌دهد؟

تیم تحقیقات، مصرف نمک را در بیش از ۴۰۰هزار بزرگسال به مدت ۱۲ سال مورد بررسی قرار دادند. بیش از ۱۳هزار شرکت‌کننده که به طور منظم از نمک استفاده می‌کردند، به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بدن دیگر قادر به تنظیم قند خون نیست و نسبت به انسولین مقاومت پیدا می‌کند.

هم‌چنین محققان دریافتند شرکت‌کنندگانی که به‌ندرت نمک مصرف می‌کردند یا اصلاً مصرف نمی‌کردند، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها ۱۳ الی ۳۹ درصد کمتر بود.

به گفته متخصصان تغذیه، استفاده زیاد نمک می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را از طریق اثرات آن بر وزن، فشار خون، متابولیسم و التهاب افزایش دهد. هم‌چنین مصرف بیش از حد تعادل سدیم، باکتری‌های روده را مختل می‌کند، منجر به التهاب روده می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. التهاب می‌تواند به سلول‌ها و بافت‌های بدن آسیب برساند و منجر به مقاومت در برابر انسولین و اختلال در متابولیسم گلوکز شود.

آیا باید به طور کلی از مصرف نمک اجتناب کرد؟

بدن انسان برای حفظ تعادل مایعات، ارسال سیگنال‌های عصبی و کمک به انقباض و انبساط عضلات به مقدار کمی سدیم نیاز دارد. مقدار بسیار کمِ نمک در وعده‌های غذایی احتمالاً برای اکثر افراد بی‌خطر است. یک قاشق چای‌خوری نمک خوراکی تقریباً ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم دارد. نمک‌هایی با اندازه کریستال‌های بزرگ‌تر، مانند نمک‌های دریایی و نمک‌های صورتی، در هر قاشق چای‌خوری میزان سدیم کمتری نسبت به نمک خوراکی دارند.

توصیه می‌شود اشخاص سالم مصرف روزانه سدیم خود را به کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم و افراد مبتلا به فشار خون بالا مصرف نمک خود را به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهند.

کاهش مصرف سدیم نه‌تنها به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، بلکه سلامت کلی بدن را تضمین کرده و از ابتلا به بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->