افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد سازمان بین‌المللی مهاجرت از بازگشت بیش‌از ۸۵۸ هزار مهاجر به افغانستان خبر داد کشف بمب ۴۰۰کیلوگرمی در سرپل افغانستان (۲۸ تیر ۱۴۰۳) ۳ میلیارد دلار مبادلات سالانه ایران و افغانستان از طریق دوغارون سیل در ننگرهار افغانستان ۱۳۰ کشته و ۴۱۰ زخمی برجای گذاشت طالبان برای مهاجران افغانستانی ساکن ایران شناسنامه الکترونیکی توزیع می‌کند کمبود بودجه؛ کمک‌های برنامه جهانی به نیازمندان افغانستان را کاهش داد فرماندار تایباد از آمادگی برای پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ خبرداد نگاهی به پیشینه عزاداری شیعیان قندهاری در مشهد + فیلم سقوط مرگبار اتوبوس در ولایت «بغلان» افغانستان با ۱۷ کشته
سرخط خبرها

ایران طرح احداث کریدور واردات سنگ از افغانستان را بررسی می‌کند

  • کد خبر: ۲۰۱۱۵۷
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹
ایران طرح احداث کریدور واردات سنگ از افغانستان را بررسی می‌کند
رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت که ایران با واردات سنگ‌های ساختمانی و گوهر سنگ از افغانستان، می‌تواند با ایجاد ارزش افزوده، آن‌ها را هم در بازار ایران و هم در بازارهای جهانی به فروش برساند.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا نازپرور، رئیس خانه معدن خراسان رضوی ایران در گفتگو با رسانه‌ها، اعلام کرد این نهاد در حال بررسی طرحی برای احداث کریدور واردات سنگ از افغانستان به ایران است که در قدم اول برای واردات سنگ‌های ساختمانی و در قدم بعد برای گوهر سنگ‌ها استفاده شود.

وی تاکید کرد با توجه به وضعیت امنیتی خوبی که اکنون در افغانستان برقرار است، فرصت استفاده از معادن این کشور برای سرمایه‌گذاران ایرانی فراوان است، بنابراین فعالان اقتصادی باید در این حوزه رغبت کرده و بتوانند معادن آنجا را فعال کنند.

نازپرور در خصوص ظرفیت‌های قابل استفاده معادن افغانستان برای ایران، اظهار کرد: «افغانستان از نظر مواد معدنی بسیار غنی بوده و چندی پیش هیأتی از استانداری خراسان رضوی در راستای همکاری با افغانستان به این کشور سفر کردند. همچنین درخصوص معادن این کشور تفاهم‌نامه‌هایی با دولت حاکمه افغانستان نیز به امضا رسید که این تفاهم‌نامه‌ها برای امتیاز بهره‌برداری فعالان اقتصادی ایران در معادن اکشتافی مانند سنگ‌آهن، ذغال سنگ و... است.»

وی ادامه داد: «به تازگی در مزایده سنگ‌آهن هم یکی از ایرانیان سرمایه‌گذار، بخشی از معدن سنگ‌آهن غوریان را برنده شد، اما هنوز شروع به کار نکرده است».

رئیس خانه معدن خراسان رضوی ایران درباره افزایش بستر مراودات اقتصادی با افغانستان بیان کرد: «زیرساخت‌ها برای مبادلات اقتصادی در افغانستان بسیار ضعیف است، اما همپیمانان ما در این کشور باید بسترسازی‌های لازم اعم از تامین امنیت در خارج از شهر‌های اصلی را فراهم کنند تا ایرانیان رغبت کرده و آنجا سرمایه‌گذاری کنند».

وی افزود: «البته زیرساخت‌های مبادلات در ایران نیز ضعیف است، اما قوانین افغانستان با ایران متفاوت است. در افغانستان دولت اسلامی با صدور یک مجوز، اجازه صادرات می‌دهد، درحالیکه قوانین ایران از جهت استعلام از دستگاه‌های دولتی برای واردات و... سخت‌گیرانه‌تر است».

غلامرضا نازپرور درباره احداث کریدور سنگ از افغانستان به ایران توضیح داد: «سرمایه‌گذاران برای واردات سنگ در ایران با برخی محدودیت‌ها روبه‌رو هستند. به عنوان مثال سنگ مرمر در گروه چهار یعنی گروه سنگ‌های لاکچری قرار دارد و واردات آن به ایران ممنوع است. درحالیکه این محدودیت منطقی نبوده و می‌توان از این سنگ‌ها به عنوان ماده خام استفاده کرده و آن را در ایران فرآوری و صادر کرد. زیرا سنگی که در افغانستان وجود دارد مختص همان کشور است و در ایران وجود ندارد».

وی تصریح کرد: «هدف از ایجاد کریدور سنگ، صادرات این نوع سنگ‌ها به دیگر کشور‌ها در صورت نبود امکان فرآوری، از ایران است. کاری که پاکستان در حال حاضر آن را انجام می‌دهد».

این مقام ایرانی درباره قاچاق گوهرسنگ‌ها خاطرنشان کرد: «امکان قاچاق سنگ ساختمانی به دلیل حجم زیاد آن وجود ندارد، اما گوهرسنگ‌ها که واردات آن ممنوع است، قاچاق می‌شوند. درحالی که اگر واردات این سنگ‌ها قانونی باشد، همه چیز مشخص بوده و سنگ‌ها نیز شناسنامه‌دار هستند و امکان ایجاد درآمد از آن‌ها نیز وجود دارد».

وی درباره ظرفیت فرآوری گوهرسنگ‌ها در ایران عنوان کرد: «افغانستان زمرد‌های بسیار خوبی دارد و مشهد نیز چندین سال پایتخت گوهرسنگ‌های ایران بود. ما در ایران ظرفیت تراش این سنگ‌ها را داریم و می‌توانیم با ایجاد ارزش افزوده آن‌ها را هم در بازار ایران و هم در بازار‌های جهانی بفروشیم. ایران نباید منابع افغانستان را از جانب خودش تحریم کند، زیرا این منابع، مواد اولیه بوده و می‌تواند برای ما ارزش افزوده ایجاد کند».

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->