به گزارش شهرآرانیوز، هر خانوادهای برای خود سبد خانواری با اولویتهای مختلف دارد، برای نمونه شاید تأمین میوه در بعضی خانوادههای بازنشسته یک اولویت جدی باشد، زیرا رفتوآمدها در چنین خانوادههایی بیش از حد متعارف است، درحالی که برای خانوادههای جوان، موضوع مهمانداری و تأمین مواد پذیرایی هیچ ضرورتی ندارد و اولویت با تأمین هزینههای سرویس مدرسه و تحصیل فرزندِ دانشآموزشان است.
همچنین خانوادههایی که بیمار دارند بدون شک تأمین هزینههای درمان و دارو برای بیمارشان را در اولویت هر کاری قرار میدهند یا خانوادههایی که یک دانشجو در شهر یا کشور دیگری دارند، باید هزینههای تحصیل و اقامت او را پرداخت کنند. مثالها زیاد است و اولویتها متفاوت که راه حلهمه آنها به صرفههزینه کردن در زندگی است. از اینرو میخواهیم بعضی راهکارهای عملی را یادآوری کنیم که توجه به آنها تأثیر زیادی در کم کردن هزینههای زندگی دارد و کمک میکند زودتر به اهداف و اولویتهایتان دست یابید.
خرید
- وقتی قصد خرید دارید، پیش از رفتن به فروشگاه فهرستی از نیازمندیهای ضروریتان تهیه کنید.
- در زمانی که قصد بهصرفه زندگی کردن دارید برای خرید به مراکز تجاری بزرگ نروید. در آنجاها آنقدر تنوع و جذابیت در کالاها دیده میشود که ناخواسته ترغیب به خرید میشوید.
- با کارتی که ویژه پساندازتان هست هرگز به خرید نروید، زیرا وسوسه خرید کار دستتان میدهد.
- جنس خوب بخرید، ولی گران نخرید. برخیها در هر شرایطی تأکید به خریدهای مارک دارند، درحالی که بخش زیادی از قیمت اینگونه اجناس حاصل شهرت نشانشان است.
انرژی
- با تنظیم موتور خودرو میتوانید مصرف سوخت را کم و در مصرف انرژی صرفهجویی کنید.
- اگر با لپتاپ کار میکنید و باید دائم به شارژ باشد، سعی کنید در اوقات بین کارتان که استفادهای از آن ندارید شارژر را از برق بکشید تا انرژی کمتری مصرف شود.
- وقتی قصد دارید گوشی تلفن همراهتان را شارژ کنید، زنگ هشدار تنظیم کنید تا شارژر زیاد به برق نماند.
- در مصرف آب، برق و گاز صرفهجو یی کنید. محاسبه این انرژیها در بخش خانگی بهگونهای است که اگر از حد مجاز عبور کند، تصاعدی میشود و هزینه قبوضتان خیلی افزایش مییابد.
اینترنت
- اگر مکالمات طولانی دارید از طرحهای ویژه مکالمه خریداری کنید.
- پلتفرمهای آنلاین (برخط) پخش فیلم و بعضی برنامههای کاربردی و بازیهای آنلاین، حجم اینترنت زیادی مصرف میکنند، اگر اصرار به استفاده از این موارد دارید سعی کنید طرحهای اینترنت بهصرفه خریداری کنید و با این روش در هزینهها صرفهجویی کنید.
حملونقل
- اگر کارمندید با همکارانی که هممسیر هستید هماهنگ کنید و هر روز یک نفر وسیله نقلیه شخصی بیاورد.
- با وسایل حملونقل عمومی مثل اتوبوس و قطار شهری رفتوآمد کنید.
- برنامهریزی کنید که یک طرف از مسیر محل کارتان را پیاده بروید یا پیاده برگردید.
- خودرو شخصی را وسیلهای برای دور دور زدن و تفریحی که حاصلی جز سوزاندن بنزین ندارد، ندانید.
- این روزها تاکسیهای اینترنتی، گزینه در دسترس همه شده اند، ولی سعی کنید با تنظیم وقت خود بیشتر از وسیلههای حملونقل عمومی استفاده کنید. برای نمونه گاهی برای یک مسیری که با قطار شهری، ۱۲۰۰ تومان خرج برمیدارد با استفاده از این تاکسیها باید دستکم بیست برابر هزینه کنید.
خوراک
- بسنجید چه مواد غذایی برای خانوادهتان در اولویت است و برای کاهش هزینههایتان و رسیدن به سبد غذایی دلخواه از هر خرید غیرضروری خودداری کنید.
- برای وعدههای غذاییتان برنامهریزی داشته باشید تا بهخاطر نداشتن غذا، بهاجبار غذا سفارش ندهید.
- برای میوههای در یخچالمانده باتوجه به نوعشان برنامه بریزید، برای نمونه سیبها را خشک یا کمپوت کنید یا هویجها را نگینی خرد و فریزری کنید.
- همیشه میوه لوکس و صادراتی و بیعیب و نقص نخرید، به جای آن میوه درهم بخرید تا خریدتان اقتصادیتر شود و میوههای لکهدار را بهصورت خانگی خشک کنید.
- در میز سلف بیشتر رستورانها، سالاد میوه هم وجود دارد و برای کودکان خوراکی جذابی است، شما هم میتوانید تعدادی از میوههای یخچالتان را که شادابی کمتری دارند با حوصله پوست بگیرید و تکهتکه و سالاد میوه درست کنید.
- غذاهای شبمانده را طوری ساماندهی کنید که در ترکیب غذاهای جدید از آنها استفاده کنید، مثلا اگر آبگوشت داشتید و سیبزمینی پختههایش باقی مانده است از آنها برای درست کردن کوکوی سیبزمینی استفاده کنید.
- وعدههای غذایی را بهاندازهای تهیه کنید تا دورریز نداشته باشد.
- برای تأمین خوراکی مدرسه فرزندانتان، کیک و کلوچههای خانگی تهیه کنید تا هم در هزینهها صرفهجویی شود و هم مواد غذایی سالمتر مصرف کنید.
تفریح
- بازارگردی را تفریح ندانید و بهجای دیدن مغازههایی با کالاهای رنگ و لعابدار، برای خود برنامههایی مانند پیادهروی، کوهپیمایی، دیدار با دوستان در پارک محلی و ... تعریف کنید.
- بهجای بیرون رفتن از خانه، بازیهای جمعی ترتیب دهید و در خانه برای فرزندانتان سرگرمی داشته باشید.
- بهاتفاق هم در خانواده آشپزی کنید و تجربههایتان را به اشتراک بگذارید.
پوشاک
- همیشه نخستین گزینهتان خرید لباس و کفش نو نباشد، اگر اندازهتان با خواهر یا برادرتان یکی است از پوشاک هم بهصورت اشتراکی استفاده کنید.
- به لباسهایتان ارزش افزوده دهید تا برایتان تازگی و جذابیت داشته باشند. برای نمونه اگر یک مانتوی مشکی ساده دارید با نواردوزی یا مغزیدوزی شکلی جدید به آن بدهید.
- در نگهداری از پوشاک خود کوشا باشید تا زیاد عمر کنند و زود از سکه نیفتند. برخی افراد تا سالها اندازهشان تغییر نمیکند و فقط بهخاطر پارگی یا کهنگی لباسشان اقدام به خرید لباس میکنند.
تحصیل
- از کاغذهای بدون استفاده یا تکرو، دفترچه یادداشت درست کنید.
- خودکارها و مدادها را تا جایی که امکان دارد کامل استفاده کنید.
- اگر فرزندتان قصد ادامه تحصیل دارد از ابتدا برنامه تحصیلی را به او بیاموزید و در ساعتهایی از روز او را به مطالعه تشویق کنید. آمادگی تحصیلی و پذیرش در آموزشگاهها و دانشگاههای دولتی، یک صرفهجویی خیلی بزرگ است.
درمان
رسیدگی کردن به خودتان بهمنظور پیشگیری از هر بیماری، راهحلی مؤثر برای صرفهجویی در هزینههاست. فرض کنید اگر پدرومادری مبلغی را صرف خرید مسواک مناسب و دلخواه فرزندشان کنند که او به انجام این کار ترغیب شود، با این کار میتوانند از هزینههای گزاف دندانپزشکی جلوگیری کنند یا اگر برای خود یا فرزندانشان پوشاک زمستانی گرم تهیه کنند از سرماخوردگیهای پشت سرهم و هزینه دارو و درمان و غیبت کاری و تحصیلی پیشگیری میکنند که تأثیر زیادی در صرفهجوییهای اقتصادی خانواده دارد.
پس انداز
صرفهجویی در زندگی به معنی خسیس بودن نیست. بودجهبندی لازمه هر سطح از زندگی است، حتی برای کسی که درآمد سرشاری دارد. گاهی با اندکی صرفهجویی میتوانیم کسبوکار دلخواهمان را راهاندازی کنیم یا به مکانهای توریستی و تاریخی که در اندیشه آنها هستیم سفر کنیم. از طرفی داشتن پسانداز، جدای از اینکه شما را آسوده خاطر میکند، به اعتبارتان هم میافزاید و همیشه میتوانید به دوروبریهایتان توجه و کمک کنید.