وزارت خارجه طالبان: وضعیت کودک افغانستانی در مسکو پایدار است حریفان تیم ملی فوتسال افغانستان در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد سید روح‌الله موسوی، ملی‌پوش موی‌تای افغانستان قهرمان آسیا شد سازمان ملل: حمله اسرائیل به ایران بحران افغانستان را عمیق‌تر کرده است سفیر ایران در روسیه: کودک آسیب‌دیده در فرودگاه روسیه ظاهراً افغانستانی بوده است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تشییع پیکر شهید افغانستانی حملات اخیر اسرائیل به تهران طالبان: نباید اجازه تجدید جنگ‌افروزی به اسرائیل داده شود وزارت خارجه طالبان: نقض حاکمیت ملی ایران «غیرقابل پذیرش» است گفت‌وگوی سفیر ایران در کابل با وزیر خارجه طالبان برای انتقال حجاج ایرانی شاعران افغانستانی با کلمه در کنار ایران ایستاده‌اند حامد کرزی، طالبان و چهره‌های شناخته شده افغانستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند شعر شاعر افغانستانی در رثای شهدای حمله رژیم صهیونیستی | سلامی را گرفتی، آرزوی او شهادت بود شگفتی در هفته سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان | نتیجه دیدار نورزاد نمیروز و اتحاد هرات + فیلم ادامه بازی‌های چهارمین دوره لیگ برتر فوتسال افغانستان | خانه تکانی اتحاد هرات + نتایج تیم فوتسال اتحاد هرات سرمربی و بازیکنان ایرانی خود را اخراج کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پیروزی پرگل تیم صداقت مقابل ظاهر اسد در دربی لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) انتقاد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ارسال هفته‌ای ۴۰ میلیون دلار برای طالبان معاون سازمان بهزیستی: برخلاف تصور رایج درباره کودکان کار، اکثر آن‌ها ایرانی‌ هستند وزارت خارجه ایالات متحده: دارندگان ویزای «اس‌آی‌وی» از ممنوعیت ورود به آمریکا معاف هستند
سرخط خبرها

شورای امنیت: القاعده ۸ اردوگاه آموزشی جدید در افغانستان ایجاد کرده است

  • کد خبر: ۲۰۹۴۰۴
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۶
شورای امنیت: القاعده ۸ اردوگاه آموزشی جدید در افغانستان ایجاد کرده است
تیم تحلیل و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته که روابط طالبان و القاعده همچنان نزدیک بوده و این شبکه هشت اردوگاه آموزشی جدید در افغانستان ایجاد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تیم تحلیل و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، ۱۱ بهمن با انتشار گزارش تازه‌ای گفته که چهار اردوگاه القاعده در ولایت‌های پروان، غزنی، لغمان و ارزگان موقعیت داشته و این شبکه یک انبار تسلیحاتی در پنجشیر نیز ایجاد کرده است.

بربنیاد این گزارش، طالبان در تلاش هستند تا روابط این گروه با القاعده کمتر دیده شود، اما دست‌کم ۱۰ عضو این شبکه در افغانستان روابط تاریخی با طالبان دارند.

براساس این گزارش، القاعده توانسته است خود را در یک حالت «نگه‌دارنده» در افغانستان زیر اداره طالبان حفظ کند و مقام‌های ارشد این شبکه نیز در این کشور حضور دارند.

به گفته شورای امنیت سازمان ملل، القاعده همچنان یک تهدید برای افغانستان و فراتر از آن است.

بربنیاد گزارش، برخی از فرماندهان طالبان با القاعده در ایدئولوژی و شیوه عمل مشترک هستند که ریشه در تاریخ فعالیت‌های «تروریستی مشترک و روابط شخصی» دارد.

شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرده که برپایه گزارش‌ها، تلاش طالبان برای محدود کردن برخی از فعالیت‌های القاعده باعث تنش میان این گروه و شبکه شده است.

از سوی دیگر، در گزارش تیم تحلیل و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد به تهدید گروه داعش نیز اشاره شده است.

شورای امنیت سازمان ملل گفته که به‌رغم از دست دادن قلمرو و همچنان تلفات، فرسایش نیرو‌ها از جمله رهبران بلندپایه و در سطح میانه، داعش همچنان یک تهدید به افغانستان و منطقه است.

در گزارش آمده که حملات داعش در نتیجه فشار‌های طالبان و نفوذ خوب این گروه بر شاخه خراسان داعش کاهش یافته است.

طبق این گزارش، داعش نیز نفوذ قابل توجهی در میان طالبان دارد.

تیم تحلیل و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت همچنان افزوده است که اهداف گروه داعش در افغانستان در نخست شیعیان، در رده دوم طالبان و سپس غیرنظامیان است.

طالبان تاکنون به این گزارش واکنش نشان نداده‌اند.

چندی پیش نیز شورای امنیت سازمان ملل گفته بود که شبکه القاعده با حمایت مقام‌های ارشد طالبان در نهاد‌های دولتی این گروه نفوذ کرده است و این شبکه به‌دلیل تعهد طالبان مبنی بر قطع روابط با گروه‌های تروریستی، به‌گونه مخفیانه در افغانستان فعالیت می‌کند.

در گزارش آمده بود: «رابطه بین طالبان و القاعده نزدیک و همزیستی است. در بیشتر مواقع، القاعده به‌طور پنهانی در افغانستان عمل می‌کند تا روایتی را که طالبان از توافق‌نامه‌هایی برای استفاده از خاک افغانستان برای اهداف تروریستی استفاده نمی‌کنند، کمک کند.»

با روی‌کارآمدن طالبان در افغانستان، کشور‌های جهان از تبدیل شدن کشور به مراکز امن برای «گروه‌های تروریستی» همواره ابراز نگرانی کرده‌اند.

منبع: هشت صبح

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->