پیش‌بینی بورس سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴| هشدار تحلیلگران درباره رشد بورس تکذیب افزایش نرخ ارز؛ بانک مرکزی: برنامه‌ای برای تغییر نرخ ۷۰ هزار تومانی و حذف ارز ترجیحی نداریم فروش ۱ میلیون عروسک لبوبو در ایران با گردش مالی ۷۰۰ میلیارد تومانی! پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴| شوک قیمتی در بازار؛ عبور دلار از مرز ۱۰۵ هزار تومان و هشدار برای طلای ۹ میلیونی گران‌فروشی و تخلفات بهداشتی کافی‌شاپ‌های مشهد در تیررس بازرسی اصناف  فرزین: قیمت غیررسمی ارز اغلب برای کالا‌های قاچاق است فرزین خبر داد: تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی معاون وزیر کشور: در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت نان وجود ندارد | کاهش ۶ درصدی مصرف نان کشور با خروج اتباع غیرمجاز بازار خودرو زیر سایه نوسانات ارز | هشدار رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران درباره بدعهدی شرکت‌ها هشتمین مرحله فروش ایران‌خودرو آغاز نشده حذف شد! نقره ۱۴۰ هزار تومانی فتح شد؛ جزئیات کامل قیمت شمش‌های مختلف (۹ شهریور ۱۴۰۴) شوک سپتامبر: دلار ۱۰۴ هزار تومان را فتح کرد و سکه را به آستانه ۱۰۰ میلیون کوبید! طلوع سپتامبری بیت‌کوین: پیش‌بینی صعودی به قله ۱۲۴ هزار دلار علی‌رغم تاریخچه نزولی! پیش‌بینی جدید از قیمت طلا و سکه | خیز طلا برای فتح کانال ۹ میلیونی (۹ شهریور ۱۴۰۴) وزیر نیرو برای تهیه لایحه جرم انگاری استخراج غیرقانونی رمز ارز دستور فوری صادر کرد علت کمبود برنج پاکستانی در بازار چیست؟ رکوردشکنی لوبیاچیتی با افزایش قیمت ۲۴۸ درصدی در یک‌سال! قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۹ شهریور ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید + جدول رکود مسکن تا چه زمانی ادامه دارد؟ دلار در مشهد وارد کانال ۱۰۴ هزار تومان شد وزیر جهاد کشاورزی: قیمت بهترین نوع برنج ایرانی ۲۶۰ هزار تومان شد ورق بورس برگشت | رشد شارپی ۳۴ هزار واحدی شاخص کل (۹ شهریور ۱۴۰۴) فردا (۱۰ شهریور) تمام طلافروشی‌ها در مشهد تعطیل است استاندارد‌های اجباری خودرو از ۸۵ مورد به ۱۲۲ مورد افزایش یافت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ شهریور ۱۴۰۴) | نوسان محدود دلار در کانال جدید نرخ طلا در مشهد عقب نشینی کرد (۹ شهریور ۱۴۰۴) قیمت دلار در مشهد (۹ شهریور ۱۴۰۴) بودجه یارانه نقدی ۲۶۶ همت کسری دارد پیش بینی نرخ اونس جهانی، طلا و سکه تا پایان ۱۴۰۴ | سکه بخریم، طلا یا صندوق طلا؟ | کدام یک بازدهی بیشتری دارد؟
سرخط خبرها

تحمیل بار ۱ میلیارد دلاری به منابع ارزی کشور با پیش فروش آیفون بدون گارانتی رسمی

  • کد خبر: ۲۱۳۰۱۵
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۳
تحمیل بار ۱ میلیارد دلاری به منابع ارزی کشور با پیش فروش آیفون بدون گارانتی رسمی
به نظر می‌رسد ارزبری یک میلیارد دلاری آیفون در سال ۱۴۰۲ مبنی بر کاهش تقاضای ارزی واردات موبایل، از محل تقاضا‌های کاذب و ناشی از سازوکار‌های متقلبانه پیش فروش آیفون ارزان قیمت بدون گارانتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، بررسی‌ها نشان می‌دهد در ده ماهه امسال یک میلیارد دلار آیفون وارد کشور شده است که به نظر می‌رسد ساز و کار‌های متقلبانه مانند کوروش کمپانی یکی از عوامل مهم این موضوع بودند.

از یک سو خدمات پس از فروش رسمی ارائه نمی‌شود و همین موضوع از سال ۱۳۹۷ به زمینه برای سودجویی و حیف و میل ارزی تبدیل شده است. از سوی دیگر از سال ۱۴۰۱، واردات بالای ۶۰۰ دلار از طریق رویه رانتی واردات در برابر صادرات خود انجام می‌شود.

از سوی دیگر پس از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ و انحصاری بودن این حوزه باید به طور طبیعی شاهد کاهش روند تقاضای آیفون در بازار می‌بودیم، اما به صورت عجیبی شاهد واردات یک میلیارد دلاری از این کالا هستیم که شوک ارزی قابل توجهی ایجاد کرد.

به نوعی این اتفاق برآورد‌های سیاست‌گذار را با اشکال موجه کرد چرا که انتظار می‌رفت شاهد کاهش واردات در این حوزه باشیم.

چگونه تقاضای سفته بازانه جای تقاضای مصرفی واقعی را گرفت؟

اما امروز و پس از رسوایی و ماجرای کوروش کمپانی و پیش فروش آیفون‌ها ارزان قیمت، دلیل تقاضای کاذب مدل‌های آیفون ۱۳ و ما قبل مشخص شده است. این ساز و کار‌های متقلبانه پیش فروش آیفون ارزان قیمت که کوروش کمپانی یکی از نمونه‌های آن است؛ با مانور‌های سفته بازانه تقاضا‌های کاذب از سوی مردم ایجاد کرده و این تقاضا به حلقه واردکننده منتقل شد.

به این ترتیب اولا برنامه‌ریزی سیاست‌گذار برای کنترل حوزه واردات موبایل به نوعی با شکست نسبی مواجه شد و شاهد رقم غیرقابل توجیه واردات یک میلیارد دلاری آیفون بودیم. از سوی دیگر با توجه به رفرش و ریپک بودن قیمت عمده این کالاها، در شرایط عدم ارائه خدمات پس از فروش رسمی، شاهد هزینه‌های سنگین قطعات و تعمیرات برای مصرف کننده نهایی نیز باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->