افزایش ۱۳۵ درصدی درآمد شهرداری‌های خراسان رضوی از عوارض مالیات بر ارزش افزوده

  • کد خبر: ۴۵۰۱۰۷
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۰
مالیات
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی گفت: درآمد شهرداری‌های خراسان رضوی از عوارض مالیات بر ارزش افزوده با ۱۳۵ درصد رشد به بیش از ۷۴ هزار ۸۴۵ میلیارد ریال رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، جعفر احسانی مهر ضمن قدردانی از مودیانی که با وجود جنگ تحمیلی و شرایط خاص حاکم بر کشور و معوق شدن مالیات ستانی طی ۶ ماه اول سال جاری در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده عملکرد خوبی داشتند؛ گفت: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۵، از مالیات بر ارزش افزوده وصول شده در استان بیش ۱۰۰ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال سهم شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و مناطق عشایری بوده است. از این مبلغ بیش از ۷۴ هزار ۸۴۵ میلیارد ریال به حساب شهرداری‌های استان به صورت مستقیم واریز شد.

جعفر احسانی مهر افزود: مبلغ واریزی عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری‌های استان در ۶ ماهه نخست امسال، ۱۳۵ درصد معادل بیش از ۴۲ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. این مبلغ در ۶ ماهه اول سال گذشته بالغ بر ۳۱ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال بوده است.

احسانی مهر با بیان اینکه مالیات، پشتوانه‌ای برای عمران و آبادانی شهر‌ها و روستا‌های کشور می‌باشد؛ تصریح کرد: در طول سال ۱۴۰۴ از مالیات بر ارزش افزوده‌ای که در استان خراسان رضوی وصول شد، بیش از ۱۱۷ هزار میلیارد ریال سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها و مناطق عشایری بوده است که از این مبلغ بیش از ۷۲ هزار و ۵۰۷ میلیارد ریال آن به شهرداری‌ها که وابستگی شدیدی به این منابع دارند، پرداخت گردید. درواقع عدم اخذ عوارض و مالیات بر ارزش‌افزوده، به منابع هزینه‌ای برخی شهرداری‌ها لطمه جدی وارد می‌کند.

وی با تأکید بر این که مالیات یک نوع سرمایه اجتماعی است، اظهار داشت: مالیات را نباید اخذ کرد، بلکه باید به عنوان یک فرهنگ، مودیان خود آن را پرداخت کنند و این امر تنها در سایه شفافیت عملکرد‌ها محقق می‌شود و متأسفانه برخی افراد با کتمان درآمد خود و عدم پرداخت مالیات، هم به جامعه و هم به سایر بخش‌ها و فعالان اقتصادی ضرر می‌رسانند.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی با بیان اینکه اختصاص بخش قابل توجهی از درآمد‌های حاصل از عوارض مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‏ها، راه را برای تامین منابع پایدار مورد نیاز این حوزه فراهم کرده است.

وی گفت: عوارض وصول شده مالیات بر ارزش افزوده در هر شهر و یا منطقه‌ای صرفا جهت عمران و آبادانی همان منطقه مصرف می‌شود؛ در واقع این امر خود، گویای این واقعیت است که تلاش شهروندان هر شهر در تحقق درآمد‌های مالیاتی رابطه مستقیمی با توسعه و پیشرفت آن منطقه خواهد داشت.

گفتنی است؛ نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد که از این مقدار ۴ درصد به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها و مناطق عشایری استان با هدف توسعه و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها به صورت مستقیم واریز می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.