معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

مهاجران و ضرورت تغییر در ریل قانون‌گذاری

  • کد خبر: ۲۱۳۹۰۴
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
مهاجران و ضرورت تغییر در ریل قانون‌گذاری
سید‌محسن ابوترابی، کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل درباره مهاجران و ضرورت تغییر در ریل قانون‌گذاری نوشته است که شناخت و اعطای حقوق خصوصی برای ادامه زندگی مهاجران ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید‌محسن ابوترابی، کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل نوشته است: ایران باتوجه‌به وضعیت جغرافیایی خاص خود، «کشور گذر» و مقصدی برای مهاجران محسوب می‌شود. این کشور به دلیل هم‌مرزی با کشور‌هایی که در بحران هستند، با مهاجرت‌های عظیمی روبه‌رو است. در‌حقیقت ایران پلی است میان آسیا، اروپا و خاورمیانه و به همین دلیل است که مهاجرت‌های غیرقانونی و از‌جمله قاچاق مهاجران نیز به‌وفور در ایران مشاهده می‌شود.

با این حال مسائلی از‌جمله عبور، توقف، اقامت و خروج مهاجر به نظام سیاسی کشور نیز بستگی دارد و در‌این‌زمینه حق ثابتی برای مهاجران وجود ندارد. ازاین‌جهت بنا‌بر ملاحظات سیاسی، فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی و امنیتی، ضوابط و حدودی تدوین می‌شود، اما شکل درست این است که باید نسبت‌به تعیین حداقل حقوق برای شخص مذکور بر‌اساس مصالح و مقتضیات جامعه خود ازیک‌طرف و برای صیانت از حقوق فرد در روابط بین‌المللی از طرف دیگر، از طریق الزامات و تعهدات بین‌المللی دولت اقدام شود.

به‌نظر می‌رسد اهم موضوعات حقوقی مهاجران در حال حاضر بدین شرح است: شناخت و اعطای حقوق خصوصی که برای ادامه زندگی مهاجر ضروری است. معتبر‌دانستن و احترام به حقوق مکتسبه مهاجر که برطبق قوانین موضوعه کشور خود یا ایران تحصیل نموده است. حمایت و حراست از مال و جان، مصونیت وی از هر‌گونه تعرض به جان، مال و مسکن و احترام به آزادی شخصی و رفت‌وآمد وی. حفاظت از اموال مهاجر متوفی و اقدام به تصفیه امور ترکه وی. حفظ حیثیت شخص مهاجر و جلوگیری از توهین و اهانت به وی. امکان ایجاد اشتغال برای مهاجر حسب مقتضیات جامعه ایران و دولت متبوع مهاجر. حق ترافع قضایی و مراجعه به محاکم ذی‌صلاح کشور میزبان به‌منظور احقاق حقوق یا دفاع از خود، خواه به‌عنوان خواهان یا خوانده.

این‌ها حداقل حقوقی است که مهاجران می‌بایست در ایران از آن برخوردار باشند؛ لذا باتوجه‌به وضعیت پیش‌آمده در چند سال گذشته خصوصا در مرز‌های شرقی و اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی موجود، ضرورت تغییر ریل قانون‌گذاری مهاجران برای تسهیل امور مربوط به ایشان احساس می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->