برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در خراسان رضوی اعلام شد + فیلم یادی از امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به مناسبت سالروز شهادتش | او پاسدار وطن بود خوبی ماندگار ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست تشیع پیکر شهید جانباز «حبیب ضیایی‌پور» در مشهد برگزار شد شناخت امام رضا (ع) تنها به زیارت محدود نمی‌شود آیین شکرانه هجدهمین سال حرکت نورانی «زیر سایه خورشید» در حرم امام رضا (ع) برگزار شد سردار یوسفعلی زاده: اجازه ندهیم حماسه بزرگ دفاع مقدس دچار انحراف و تحریف شود برگزاری راهپیمایی جمعه ۲۲ فروردین ماه در مشهد| اعتراض به سکوت جهانیان در برابر قتل عام مردم غزه نگاهت راوی فتح طلوع صبح سنگرهاست | یادی از شهید سیدمرتضی آوینی، روزنامه‌نگار و مستندساز حفظ هویت شیعه به تدبیر باب‌الحوائجِ اهل‌بیت (ع) بچه‌ها را دوست بدارید و تکریمشان کنید | مروری بر اصول تربیت فرزند در سیره امام رضا(ع) فرمانده‌ای در خط مقدم | روایت زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی تظاهرات اعتراضی مردم مشهد در محکومیت کشتار غزه برگزار می‌شود (۲۲ فروردین) رئیس بنیاد شهید: لایحه جامع ایثارگران به مجلس می‌رود برگزاری آزمون روحانیان سفر عمره پس از ۱۰ سال وقفه داستان هم‌پیمانی یک شهید آموزش‌دیده در اسرائیل با شهید صیاد شیرازی بیانیه سرپرست حجاج ایرانی در پی یورش صهیونیست ها به مسجدالاقصی سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر «بشری» رونمایی شد از تشرف ۳۰ هزار زائر اولی تا آزادسازی زندانیان با کمک پویش‌های ماه رمضان
سرخط خبرها

مشی انتخاباتی

  • کد خبر: ۲۱۴۵۵۳
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۵
مشی انتخاباتی
از امام‌سجاد (ع) رساله‌ای به نام «رساله حقوق» به‌جا مانده است که جزءبه‌جزء حق‌وحقوق اعضا و جوارح بشری را بیان می‌کند و از زیباترین و دقیق‌ترین متون دینی ماست.

یکی از کلمات مقدس، کلیدی و پرکاربرد در معارف دینی ما، کلمه «حق» است که به هرچه درست است و همچنین به راه درست، گفته می‌شود. این واژه حتی گاهی درباره خود خداوند تعالی به‌کار می‌رود و به او «حضرت حق» می‌گویند. از امام‌سجاد (ع) رساله‌ای به نام «رساله حقوق» به‌جا مانده است که جزءبه‌جزء حق‌وحقوق اعضا و جوارح بشری را بیان می‌کند و از زیباترین و دقیق‌ترین متون دینی ماست.
در بخشی از این رساله آمده است:

امام‌سجاد (ع) حق «پا» را چنین بیان فرموده‌اند‌: «وَ أَمَّا حَقُّ رِجْلَیْکَ فَأَنْ لَا تَمْشِیَ بِهِمَا إِلَى مَا لَا یَحِلُّ لَکَ وَ لَا تَجْعَلَهَا مَطِیَّتَکَ فِی الطَّرِیقِ الْمُسْتَخِفَّهِ بِأَهْلِهَا فِیهَا فَإِنَّهَا حَامِلَتُکَ وَ سَالِکَهٌ بِکَ مَسْلَکَ الدِّینِ وَ السَّبْقِ لَکَ وَ لا قُوَّه إِلَّا بِاللَّهِ: و، اما حق پا‌های تو این است که با آن‌ها در مسیری که حلال نیست، حرکت نکنی و آن‌ها پیمایشگر تو نباشند در مسیری که پیماینده‌های خود را پست و خوار می‌کند، پس (بدان که) همانا پا‌های تو، تو را حمل می‌کند و تو را در مسیر دین و پیشرفت، حرکت می‌دهد» (تحف‌‏العقول، ص ۲۵۵).

پا و مشی و حرکت کردن، یک معنای ظاهری دارد که برای همه ما آشکار است و یک معنای کنایی دارد که تمام زندگی ما را دربر می‌گیرد و خط‌مشی افراد در زندگی، تمام زندگی آن‌ها را تشکیل می‌دهد. امام‌سجاد (ع) در این بخش از رساله حقوق، می‌فرمایند نباید در زندگی به‌سمتی بروی که برای تو حلال نیست و نباید مسیری را انتخاب کنی که موجب خواری تو بشود و نکته جالب‌تر آن است که می‌فرمایند مشی تو باید در مسیر دین و موجب پیشرفت باشد. این روزها، اما در فضای انتخابات، دوباره می‌توان نگاهی به این جملات انداخت و باتوجه‌به فضای موجود، این حقوق را بیان کرد که زبان تو باید جز حق را نگوید و پای تو باید جز طریق حق را نپوید.

بیشتر مراجع از باب تقویت نظام برآمده از دین و جلوگیری از تضعیف آن و حرکت در مسیر اصلاح امور، شرکت در انتخابات را جزو مسئولیت‌های دینی و عملی واجب می‌دانند.

سؤال شده است که آیا شرکت در انتخابات جمهوری‌اسلامی ایران، واجب عینی است یا کفایی؟
آیات عظام حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای و حضرت مکارم‌شیرازی در پاسخ فرموده‌اند: «واجب عینی است».

دیگر اینکه آیا خارج شدن زن از منزل برای شرکت در انتخابات، بدون اجازه شوهر، جایز است؟
آیات عظام خامنه‌ای و مکارم‌شیرازی پاسخ داده‌اند: «شرکت در انتخابات بر همگان واجب عینی است و نیازی به اجازه شوهر نیست».
نکته دیگری که در این میان مهم است، حفظ خط و مرز‌های دینی و اخلاقی است.

سؤال شده است که آیا افشای عملکرد منفی سیاسی و اقتصادی نامزد‌های انتخاباتی برای روشنگری مردم، جایز است؟
آیات عظام خامنه‌ای، سیستانی و مکارم‌شیرازی در پاسخ فرموده‌اند: «بیان ضوابط و شرایط و نقد برای روشن شدن اذهان مانعی ندارد، ولی باید از هتک حرمت، تهمت و توهین اجتناب کرد».

اما در بخش دیگری از بیان امام‌سجاد (ع) آمده است این مشی اجتماعی تو که همراه با دغدغه دینی دارد انجام می‌شود، باید به‌سمت پیشرفت باشد؛ یعنی باید طوری عمل کنی که ضمن آنکه همین مشارکت تو راهگشای امور سیاسی مسلمانان است، شخصی را انتخاب کنی که صلاحیت‌های لازم را داشته باشد و بتواند در مقام مدنظر، وظایف دینی و اجتماعی خود را به‌خوبی انجام بدهد.

از خداوند بزرگ می‌خواهیم همه ما را از پیروان حقیقی اهل‌بیت (ع) و اهل رعایت حقوق و انجام وظایف دینی قرار بدهد. ان‌شاءا...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->