جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت نسخه کامپیوتر سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی معرفی شد بازی‌های پرفروش پلی استیشن ۵ در آوریل ۲۰۲۵ + فهرست بیل گیتس: هوش مصنوعی در آینده سلامت و آموزش، نقش محوری خواهد داشت تحقیقات جدید: اجداد تی‌رکس از آسیا به آمریکای شمالی مهاجرت کرده‌اند تصاویر لورفته از کنسول دستی ایکس باکس و مایکروسافت ۹۰ اسکرین‌شات جذاب از تریلر جی تی‌ ای ۶ (GTA VI) منوی تنظیمات ویندوز ۱۱ به هوش مصنوعی مجهز می‌شود داستان بازی جی تی‌ ای ۶ (GTA) درباره چیست؟ + اسم شخصیت‌ها مایکروسافت از سرفیس پرو ۱۲ اینچی رونمایی کرد + مشخصات و قیمت بیمار دریافت‌کننده ایمپلنت مغزی نورالینک توانست به لطف این فناوری ویدئو بسازد اتحادیه اروپا «تیک‌تاک» را به دلیل فروش اطلاعات کاربران ۶۰۰ میلیون دلار جریمه کرد تاریخچه اسکایپ، یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های دنیای ارتباطات دیجیتال اسکایپ امروز تعطیل می‌شود + علت و جزئیات مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند بسته‌های تخفیفی رومینگ همراه اول و ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۴ + روش فعالسازی
سرخط خبرها

نتایج مطالعه‌ای جدید: مه مغزی یا نقایص شناختی ناشی از کووید طولانی‌ تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد

  • کد خبر: ۲۱۴۵۷۱
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲
نتایج مطالعه‌ای جدید: مه مغزی یا نقایص شناختی ناشی از کووید طولانی‌ تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که کووید طولانی‌مدت را تجربه می‌کنند، دچار نقایص شناختی و حافظه قابل توجهی شده‌اند؛ این میزان معادل حدود شش امتیاز بهره هوشی (IQ) است.
کاظم کلانتری
خبرنگار کاظم کلانتری

شهرآرانیوز - مطالعه‌ای که بیش از ۱۴۰ هزار نفر را در تابستان ۲۰۲۲ ارزیابی کرد، نشان داد که کووید-۱۹ ممکن است بر توانایی‌های شناختی و حافظه تأثیر بگذارد و این تأثیر یک سال یا بیشتر باقی بماند. افرادی که علائم حل‌نشده‌ای داشتند که بیش از ۱۲ هفته ادامه داشت، نقص‌های قابل توجهی در عملکرد حافظه، استدلال و عملکرد اجرایی داشتند. دانشمندان گفته‌اند که این نشان می‌دهد «مه مغزی» تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد.

پروفسور آدام همپشایر، عصب‌شناس شناختی در امپریال کالج لندن و اولین نویسنده این مطالعه، گفته است: «به‌هیچ‌وجه مشخص نیست که مه مغزی واقعاً چیست. معمولا علایمی کلی برای آن گزارش شده است، اما آنچه مطالعه ما نشان می‌دهد این است که مه مغزی می‌تواند با کمبود‌های قابل اندازه‌گیری عینی مرتبط باشد. این یک یافته کاملا مهم است.»

در گزارش سال گذشته دفتر آمار ملی آمده است که حدود ۲ میلیون نفر در بریتانیا مبتلا به کووید طولانی‌مدت شده‌اند. تحلیل قبلی کالج امپریال نشان داد که ده‌ها هزار نفر در انگلستان ممکن است علائمی داشته باشند که یک سال یا بیشتر پس از عفونت ادامه داشته است.

یکی از بزرگترین و جامع‌ترین مطالعات نظارت بر کووید جهان، بیش از ۱۴۰ هزار شرکت‌کننده را در آوریل ۲۰۲۰ بررسی کرد. بین آگوست و سپتامبر ۲۰۲۲، به شرکت‌کنندگان تست‌های شناختی آنلاین داده شد که برای آزمایش حافظه، توجه، استدلال و سایر جنبه‌های عملکرد مغز طراحی شده بود.

حدود ۳.۵ درصد از گروه‌ها علائمی را تجربه کردند که بیش از ۱۲ هفته ادامه داشته و از این تعداد حدود دو - سوم هنوز در زمان ارزیابی علائم داشتند.

این تجزیه و تحلیل، نواقص کوچکی را نشان داد که یک سال یا بیشتر پس از عفونت، قابل تشخیص بود. تفاوت نمرات آزمون کسانی که مبتلا شده بودند و کسانی که مبتلا نشده بودند معادل حدود سه امتیاز «بهره هوشی» (IQ) بود. این اختلاف امتیاز برای بیمارانی که علائمشان بیش از ۱۲ هفته ادامه داشت، حدود ۶ امتیاز IQ بود.

دانشمندان می‌گویند که برای یک فرد، این اندازه تغییر چندان قابل توجهی نیست، اگرچه برخی ممکن است اثرات بارزتری را تجربه کرده باشند.

دکتر ماکسیم تاکوت، روانپزشک و محقق دانشگاه آکسفورد که در این مطالعه شرکت نداشت، گفته است: «حتی اگر نقایص شناختی پس از کووید-۱۹ در مقیاس کوچک باشد، اقلیت قابل‌توجهی از مردم نقایص قابل توجه‌تری دارند که بر توانایی کار و عملکرد آن‌ها تأثیر می‌گذارد. با توجه به مقیاس همه‌گیری و تعداد افراد مبتلا، این امر بسیار نگران‌کننده است.»

پروفسور پل الیوت، نویسنده ارشد و مدیر این تحقیق، گفته است: «افرادی که علائم پایدار آن‌ها پس از کووید-۱۹ برطرف شده‌اند، احتمالا می‌توانند امیدوار باشند که عملکرد‌های شناختی‌شان هم بهبود یابد، مانند کسانی که بیماری کوتاهی را تجربه کرده‌اند.»

این یافته‌ها در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->