اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس
سرخط خبرها

نتایج مطالعه‌ای جدید: مه مغزی یا نقایص شناختی ناشی از کووید طولانی‌ تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد

  • کد خبر: ۲۱۴۵۷۱
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲
نتایج مطالعه‌ای جدید: مه مغزی یا نقایص شناختی ناشی از کووید طولانی‌ تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که کووید طولانی‌مدت را تجربه می‌کنند، دچار نقایص شناختی و حافظه قابل توجهی شده‌اند؛ این میزان معادل حدود شش امتیاز بهره هوشی (IQ) است.

شهرآرانیوز - مطالعه‌ای که بیش از ۱۴۰ هزار نفر را در تابستان ۲۰۲۲ ارزیابی کرد، نشان داد که کووید-۱۹ ممکن است بر توانایی‌های شناختی و حافظه تأثیر بگذارد و این تأثیر یک سال یا بیشتر باقی بماند. افرادی که علائم حل‌نشده‌ای داشتند که بیش از ۱۲ هفته ادامه داشت، نقص‌های قابل توجهی در عملکرد حافظه، استدلال و عملکرد اجرایی داشتند. دانشمندان گفته‌اند که این نشان می‌دهد «مه مغزی» تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد.

پروفسور آدام همپشایر، عصب‌شناس شناختی در امپریال کالج لندن و اولین نویسنده این مطالعه، گفته است: «به‌هیچ‌وجه مشخص نیست که مه مغزی واقعاً چیست. معمولا علایمی کلی برای آن گزارش شده است، اما آنچه مطالعه ما نشان می‌دهد این است که مه مغزی می‌تواند با کمبود‌های قابل اندازه‌گیری عینی مرتبط باشد. این یک یافته کاملا مهم است.»

در گزارش سال گذشته دفتر آمار ملی آمده است که حدود ۲ میلیون نفر در بریتانیا مبتلا به کووید طولانی‌مدت شده‌اند. تحلیل قبلی کالج امپریال نشان داد که ده‌ها هزار نفر در انگلستان ممکن است علائمی داشته باشند که یک سال یا بیشتر پس از عفونت ادامه داشته است.

یکی از بزرگترین و جامع‌ترین مطالعات نظارت بر کووید جهان، بیش از ۱۴۰ هزار شرکت‌کننده را در آوریل ۲۰۲۰ بررسی کرد. بین آگوست و سپتامبر ۲۰۲۲، به شرکت‌کنندگان تست‌های شناختی آنلاین داده شد که برای آزمایش حافظه، توجه، استدلال و سایر جنبه‌های عملکرد مغز طراحی شده بود.

حدود ۳.۵ درصد از گروه‌ها علائمی را تجربه کردند که بیش از ۱۲ هفته ادامه داشته و از این تعداد حدود دو - سوم هنوز در زمان ارزیابی علائم داشتند.

این تجزیه و تحلیل، نواقص کوچکی را نشان داد که یک سال یا بیشتر پس از عفونت، قابل تشخیص بود. تفاوت نمرات آزمون کسانی که مبتلا شده بودند و کسانی که مبتلا نشده بودند معادل حدود سه امتیاز «بهره هوشی» (IQ) بود. این اختلاف امتیاز برای بیمارانی که علائمشان بیش از ۱۲ هفته ادامه داشت، حدود ۶ امتیاز IQ بود.

دانشمندان می‌گویند که برای یک فرد، این اندازه تغییر چندان قابل توجهی نیست، اگرچه برخی ممکن است اثرات بارزتری را تجربه کرده باشند.

دکتر ماکسیم تاکوت، روانپزشک و محقق دانشگاه آکسفورد که در این مطالعه شرکت نداشت، گفته است: «حتی اگر نقایص شناختی پس از کووید-۱۹ در مقیاس کوچک باشد، اقلیت قابل‌توجهی از مردم نقایص قابل توجه‌تری دارند که بر توانایی کار و عملکرد آن‌ها تأثیر می‌گذارد. با توجه به مقیاس همه‌گیری و تعداد افراد مبتلا، این امر بسیار نگران‌کننده است.»

پروفسور پل الیوت، نویسنده ارشد و مدیر این تحقیق، گفته است: «افرادی که علائم پایدار آن‌ها پس از کووید-۱۹ برطرف شده‌اند، احتمالا می‌توانند امیدوار باشند که عملکرد‌های شناختی‌شان هم بهبود یابد، مانند کسانی که بیماری کوتاهی را تجربه کرده‌اند.»

این یافته‌ها در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->