اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: مقاومت در برابر غصب و ظلم و استکبار تمام‌شدنی نیست اعضای هیئت اعزامی جمهوری اسلامی به لبنان با رئیس جمهور این کشور دیدار کردند زنگنه: امسال یک ریال تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت نشده است رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش؛ پشتیبانی نیرو‌های زمینی و هوایی از عملیات نیروی دریایی ارتش نایب رئیس مجلس: می‌توانند تحریم و تهدید کنند، اما نمی‌توانند حقیقت مقاومت را از بین ببرند | محور مقاومت به یک قدرت بین‌المللی تبدیل شده است + فیلم تشییع تاریخی شهیدان مقاومت در لبنان | گزارش لحظه به لحظه از مراسم تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین امروز در بیروت (۵ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم و تصاویر حال پاپ فرانسیس وخیم است (۴ اسفند ۱۴۰۳) مشاور وزیر کشور: طرح سرشماری اتباع تا پایان سال اعتبار دارد| مهلت تمدید روادید گذرنامه‌های خانواری تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ نتانیاهو ادعا کرد: ۶۳ اسیر دیگر در نزد حماس داریم (۴ اسفند ۱۴۰۳) اجتماع باشکوه مردم مشهد هم‌زمان با آیین تشییع پیکرهای شهدای مقاومت، فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات کامل واکنش سردار رادان به تهدیدات اخیر دشمن| درس عبرتی خواهد گرفت که هرگز فراموش نخواهد کرد با گواهینامه ایران می‌توانید در عراق رانندگی کنید دریادار ایرانی: ۵ ناوگروه عملیاتی و آموزشی به دریا‌ها اعزام شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) درخشش شهرآرا در کسب رتبه‌های برتر هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه (۴ اسفند ۱۴۰۳) قالیباف: جبهه مقاومت نشان داد که همه تلاش‌های آمریکایی_صهیونیستی بر باد رفته است جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وزیر خارجه چین درباره تحریکات اعضای پیمان «آکوس» هشدار داد

  • کد خبر: ۲۲۳۱۱۷
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
وزیر خارجه چین درباره تحریکات اعضای پیمان «آکوس» هشدار داد
وزیر امور خارجه چین قدرت‌های غربی عضو پیمان امنیتی «آکوس» را به تحریک اختلافات و دامن زدن به خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای در جنوب اقیانوس آرام متهم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین در سفر به کشور پاپوآ گینه‌نو که در راستای تقویت روابط پکن با این کشور صورت گرفت، از پیمان امنیتی آکوس که با هدف تامین زیردریایی‌های مجهز به نیروی پیشران هسته‌ای توسط آمریکا و بریتانیا برای استرالیا بین این سه کشور منعقد شده، انتقاد کرد.

وانگ یی در کنفرانسی مطبوعاتی در شهر «پورت مورسبی» گفت پیمان سه‌جانبه آکوس ضد معاهده‌ای است که تسلیحات هسته‌ای را در منطقه جنوب اقیانوس آرام ممنوع می‌سازد.

وزیر امور خارجه چین بعد از دیدار با «جاستین تکاچنکو»، همتایش در دولت پاپوآ گینه‌نو به خبرنگاران گفت: «معاهده آکوس همچنین به طور جدی باعث ایجاد ریسک اشاعه تسلیحات هسته‌ای می‌شود.»

پکن در سال‌های اخیر بر سر گسترش نفوذ در حوزه جنوب اقیانوس آرام از جمله در کشور پاپوآ گینه‌نو با آمریکا و استرالیا در رقابت بوده است. پاپوآ گینه‌نو، مجمع الجزایری در حوزه اقیانوس آرام، با وجود داشتن جمعیت کم، غنی از منابع طبیعی بوده و در موقعیت جغرافیایی استراتژیکی قرار دارد که می‌تواند به چین در زمان هرگونه مناقشه نظامی بر سر تایوان کمک کند.

استرالیا به عنوان بزرگ‌ترین اهداکننده خارجی به دولت پاپوآ گینه‌نو شناخته می‌شود، اما شرکت‌های چینی اخیرا جایگاه قابلی توجهی را در بازار‌های این کشور به دست آورده‌اند.

وزیر امور خارجه چین به اعلامیه اخیر اعضای پیمان آکوس با موضوع بررسی همکاری با ژاپن در حوزه فن‌آوری‌های نظامی اشاره کرد. پیمان آکوس بندی را نیز برای توسعه توانمندی‌های جنگی پیشرفته توسط اعضا از جمله در حوزه هوش مصنوعی، زیردریایی‌های بدون سرنشین و موشک‌های هایپرسونیک در نظر گرفته است.

وزیر امور خارجه چین خاطر نشان کرد: «تلاش‌های اخیر برای کشاندن تعداد بیشتری از کشور‌ها به یک چنین ابتکار عملی که باعث تحریک تقابل بین بلوک‌ها و تحریک شکاف می‌شود، کاملا با نیاز‌های فوری کشور‌های جزیره‌ای این حوزه مغایر است.»

وزیر امور خارجه چین در ادامه به اظهارنظر در مورد انتخابات روز چهارشنبه گذشته کشور جزایر سلیمان، کشوری در همسایگی پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام، پرداخته و گفت: «ما معتقدیم مردم جزایر سلیمان خرد و قابلیت برای تعیین آینده کشورشان را دارند. کشور‌های جزیره‌ای به مردم خود تعلق دارند. آنها حیاط خلوت هیچ کشور بزرگی نیستند.»

وزیر امور خارجه پاپوآ گینه‌نو با استقبال از همتای چینی خود، تاکید کرد آنها در مذاکراتشان «به نوعی تفاهم» دست پیدا کرده‌اند. او خاطر نشان کرد: «پاپوآ گینه‌نو برای چین، به‌عنوان شریک دوجانبه مهم خود ارزش قائل است.»

وانگ یی همچنین امروز (یکشنبه) در خاتمه تور سفر‌های سه روزه خود که شامل اندونزی، کامبوج و پاپوآ گینه‌نو می‌شود، به دیدار «جیمز ماراپه»، نخست‌وزیر پاپوآ گینه‌نو رفت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->