نرخ تورم در مرداد ۱۴۰۴ در خراسان رضوی به ۴۲.۱ درصد رسید مدیرعامل توانیر: صادرات برق تقریبا به صفر رسید تناقض برنامه هفتم توسعه | خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید گوشت قرمز همزمان با کاهش مصرف آب قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ شهریور ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها تا ۹۵ میلیون تومان افزایش شدید قیمت خودرو‌های داخلی به دنبال رشد قیمت دلار (۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول جزئیات پیش‌فروش یک میلیون سکه طلا در (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) امروز صورت گرفت: افتتاح ۱۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۸ استان تعداد بانک‌های دارای کفایت سرمایه مثبت به ۲۳ بانک رسید پیش بینی قیمت دلار تا پایان ۱۴۰۴ | افزایش نرخ دلار به دلیل رشد نقدینگی و ریسک‌های سیاسی فروش نان کنجدی در مشهد ممنوع می‌شود؟ متقاضیان نهضت ملی مسکن ۱۷۰ همت واریز کردند طلای جهانی ثابت ماند (۶ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ شهریور ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۱ هزار تومان را هم رد کرد کمک ۱۳۰۰ مگاواتی برق خراسان رضوی به سایر استان‌ها افزایش قیمت گوشت در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | افت قیمت دام زنده تولید برق خورشیدی در ایران رکورد شکست تعداد خارج‌نشینان یارانه‌بگیر ۹۰۰ هزار نفر است | خارج‌نشینان باید از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند؟ نرخ دلار در مشهد ۱۰۰ هزار تومان را به خود دید (۶ شهریور ۱۴۰۴) نرخ طلا با دلار ۱۰۰ هزار تومانی در مشهد به چه عددی رسید؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) بررسی چالش های حوزه واردات با حضور واردکنندگان خراسان رضوی | ارز چندنرخی؛ دروازه رانت و فساد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | پیاز کیلویی ۱۰ هزار تومان تولید روزانه بنزین در مسیر صعود | رشد ۵ میلیون لیتری بنزین همزمان با هفته دولت ۲۵ هزار مشترک برق خراسان رضوی کنترل‌پذیر شدند چقدر از درآمد تهرانی‌ها صرف مسکن می‌شود؟ جزئیات توزیع برنج دولتی از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ قدرت خرید مردم در مرداد ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته ۴۲.۴ درصد کاهش یافت جهش کاذب دلار به بالای ۱۰۰ هزار تومان | کارشناسان اقتصادی: منشأ روانی دارد و واقعی نیست پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۴ | دلار در مرز کانال ۹۹ هزار تومان قرار گرفت سکه ۶ میلیون ارزان‌تر از قیمت بازار در مرکز مبادله حراج شد (۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دست صاحبان کسب و کار از تسهیلات بانکی کوتاه شد

  • کد خبر: ۲۲۳۱۵۳
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
دست صاحبان کسب و کار از تسهیلات بانکی کوتاه شد
بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش اعتبارات دریافتی صاحبان کسب و کار از کل تسهیلات پرداخت شده طی سال ۱۴۰۲ با حدودا ۳ واحد درصد کاهش در سهم خود نسبت به ۱۴۰۱ مواجه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سهم صاحبان کسب‌وکار از کل تسهیلات پرداخت شده در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۱.۷ درصد برآورد شده است که در مقایسه با ۱۴۰۱ نسبتا با کاهش مواجه شده و در عوض سهم مصرف‌کننده نهایی یا خانوار از کل وام‌ها افزایش یافته است. 

علاوه بر این موضوع مشاهده می‌شود میان بخش‌های تولیدی اقتصاد نیز توزیع وام دچار تغییراتی شده که شاخص‌ترین آن، افزایش دو واحد درصدی سهم خدمات و کاهش یک واحد درصدی سهم بخش صنعت از تسهیلات پرداخت شده بوده است. 

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از بانک مرکزی، ارزش مجموع تسهیلات پرداختی در ۱۴۰۲ بالغ بر ۵ هزار و ۶۴۶ همت برآورد شده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ حدودا ۲۷ درصد افزایش را تجربه کرده است.

این درحالیست که سهم صاحبان کسب و کار از وام‌های دریافتی از ۸۴.۶ درصد در ۲ سال گذشته، به ۸۱.۷ درصد در سال گذشته رسیده است.

دست صاحبان کسب و کار از تسهیلات بانکی کوتاه شد

نحوه توزیع اعتبارات میان بخش‌های اقتصادی طی سال گذشته

به‌طور کلی بخش خدمات و صنعت‌ومعدن اصلی‌ترین دریافت‌کنندگان تسهیلات شبکه بانکی هستند. به همین ترتیب مشاهده می‌شود حدود ۴۱.۷ درصد تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار در ۱۴۰۲ به دست گروه خدمات رسیده و سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات وام‌های تخصیص یافته به این بخش‌ها، حدود ۳۶.۳ درصد بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم خدمات از وام‌های بخش واسطه‌ای اقتصاد حدود ۲ درصد در مقایسه با ۱۴۰۱ افزایش یافته و در عوض نسبت وام‌های دریافتی صنعت و معدن کمتر از ۱ درصد کاهش یافته است.

در جایگاه بعدی مشاهده می‌شود بخش بازرگانی حدود ۹.۷ درصد تسهیلات مربوطه را دریافت کرده و سهم خود را نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۱ درصد افزایش داده است. در مقابل نسبت تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی طی ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به بازه مشابه در ۱۴۰۱ کمتر از ۱ درصد کاهش یافته و به ۶.۶ درصد رسیده است. در نهایت بخش مسکن و ساختمان که طی ۱۴۰۱ حدود ۶.۸ درصد از تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده بود، با کاهش در سهم وام‌های دریافتی مواجه شده و نسبت آن در سال گذشته به ۵.۶ درصد رسیده است.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->