تنوع و خلاقیت در تولید انیمیشن‌های آموزشی برای کودکان در مرکز انیمیشن سوره نقاشی دزدیده شده «اگون شیله» در حراجی کریستیز لندن فروخته می‌شود مرگ کیم سه‌رون، زنگ خطری برای فشار بی‌رحمانه بر سلبریتی‌های کره‌ای است ششمین پاتوق فیلم کوتاه انجمن سینمای جوانان مشهد| فیلم کوتاه نباید سکوی پرش برای ساخت فیلم بلند باشد برندگان بخش نسل جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شدند رسانه‌ها نقش کلیدی در حمایت از تولید ملی و رونق اقتصادی دارند موفقیت جهانی فیلم کوتاه «تنها کنار هم» | راهیابی به جشنواره‌های لهستان و ترکیه درخشش سینمای ایران در مالزی| جشنواره فیلم‌های ایرانی ۲۰۲۵ برگزار شد رسانه‌ها؛ پل ارتباطی میان صنعت و مردم رسانه‌ها دیده‌بان توسعه و افشاگر فساد هستند رسانه‌ها نباید در حوزه اقتصاد خط قرمز داشته باشند نگرانی هواداران از آینده «جیمز باند» پس از تصاحب آمازون پژمان بازغی تهیه‌کننده سریال می‌شود آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) جشنواره بین‌المللی سیمرغ بازتاب هویت ایرانی با دیدگاه حماسی است آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) تأکید جشنواره بین‌المللی سیمرغ بر اهمیت جایگاه حماسی فردوسی جزئیات رفع مشکل هم‌پوشانی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر اجرای نوروزی علی رهبری در روسیه
سرخط خبرها

«مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان» به بازار آمد | کتابی دربارهٔ مکتب معارفی خراسان

  • کد خبر: ۲۲۳۲۵۴
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
«مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان» به بازار آمد | کتابی دربارهٔ مکتب معارفی خراسان
به‌تازگی، پژوهشی جدید دربارهٔ «مکتب تفکیک» انتشار یافته است که بر تاریخ فکری خراسان بزرگ، به‌ویژه مشهد، نوری تازه می‌تاباند.
پژمان مضطر
خبرنگار پژمان مضطر

شهرآرانیوز؛ میرزا مهدی غروی اصفهانی (۱۳۰۳-۱۳۶۵ هـ. ق.)، فقیه نامی، پس از مهاجرت به مشهد و حضور در مدرسهٔ «پریزاد»، به‌تدریج، منظومهٔ شناختی خاصی را بنیاد نهاد که امروز آن را به نام «مکتب تفکیک» می‌شناسیم. در این نظام اندیشگانی، مشخصاً، دین در برابر فلسفه و عرفان قرار می‌گیرد. بنا بر اصول مکتب تفکیک، در کار شناخت، راه دین از راه این‌دو جداست، و شناختی که از دین، و با استناد به ظاهر قرآن و احادیث، حاصل می‌شود برتر از شناختی است که فلسفه و عرفان به‌دست می‌دهند.

«مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان» به بازار آمد | کتابی دربارهٔ مکتب معارفی خراسان

این مکتب فکری تا به امروز، یعنی به‌مدت حدود ۱۰۰ سال، در مشهد دوام آورده است و، بنابراین، بررسی آن در شناخت فضای معنوی این شهر بسیار مؤثر است. خوشبختانه، تا کنون، نوشته‌های بسیاری در این باره چاپ و منتشر کرده‌اند که از جملهٔ آن‌ها می‌توان به کتاب‌های مکتب تفکیک، اثر محمدرضا حکیمی (یکی از نمایندگان مهم این نحله)، و سودای تفکیک، اثر سیدحسن اسلامی اردکانی (از منتقدان این روش) اشاره کرد. اما تازه‌ترین کتاب در این زمینه اثری است از حسن انصاری، پژوهشگر باسابقهٔ فلسفه و کلام اسلامی.

ناشر کتاب در معرفی آن، که مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان نام دارد، چنین آورده است:

مکتب معارفی خراسان که در چند دههٔ اخیر بیشتر تحت عنوان «مکتب تفکیک» شناخته می‌شود، با وجود آنکه از عمرش حدود هشتاد سال بیشتر نمی‌گذرد، اما یکی از مؤثرترین مکاتب فکری و اعتقادی شیعهٔ امامیه به‌شمار می‌آید و ادبیات و بحث‌های گسترده و پرشماری را تولید کرده و یا دامن زده است. در دفتر حاضر، پیشینهٔ تاریخی، مبانی مذهبی و فکری و همچنین گرایش فلسفه‌ستیزی این مکتب و نتایج آن در سپهر اندیشگی و دینی تشیع امامی به‌بحث گذاشته شده است.

کتاب مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان، نوشتهٔ حسن انصاری، را انتشارات «علمی» در ۲۷۲ صفحه و به‌قیمت ۳۵۰هزار تومان چاپ و منتشر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->