وزیر خارجه تاجیکستان از آماده کشورش برای مشارکت در بازسازی افغانستان خبرداد وزیر خارجه عمان در مجمع گفت‌وگوی تهران: مسقط به مسیر گفت‌وگو پایبند است محسنی اژه‌ای: دیپلماسی سیاسی را باید بازتعریف کنیم عراقچی: صلح و امنیت در منطقه ما بدون رسیدگی صادقانه به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست | ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست وزیر خارجه عمان امروز به تهران می‌آید (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازگشت ترامپ به سیاست خارجی ریگان؟ مسئول دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در استان: خراسان رضوی یکی از قطب‌های رسانه‌ای شرق کشور است ۱۰ همت سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده واریز می‌شود سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی: حوزه روابط عمومی صرفاً خبر نیست؛ می‌توانیم گفت‌و‌گو و تعامل داشته باشیم پزشکیان: منزل مادر شهید رئیسی در مشهد از معمولی هم کمتر بود | شهید جمهور مدیری خستگی‌ناپذیر بود نشست خبری سخنگوی دولت در مشهد | مهاجرانی: باید مرجعیت خبر را به داخل کشور برگردانیم، امروز باید برای ایران سینه سپر کنیم + فیلم تجلیل از ۸ خانواده‌ شهید خدمت با حضور رئیس‌جمهور و مشاور و دستیار رهبری + فیلم گفت‌وگوی تلفنی هاکان فیدان با عراقچی شهباز شریف به تهران می‌آید موافقت مجلس با کلیات «طرح ملی هوش مصنوعی» حماس به دنبال تضمین آمریکا است | پیشنهاد آزادی نیمی از زندانیان زنده و اجساد در ازای آتش‌بس اردوغان: آمریکا در حال رفع تحریم بخش دفاعی ترکیه است اف‌بی‌آی: انفجار در کالیفرنیا «تروریستی» بود رأی نخستین ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد یحیی سریع: یگان موشکی یمن فرودگاه بن گوریون تل‌آویو را با موشک و پهپاد هدف قرار داد وزیر خارجه آمریکا: ترامپ خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از راه دیپلماتیک است قالیباف: هدف از سفر به اندونزی رساندن صدای مظلومیت مردم غزه بود سفارت ایران در لندن از آزادی ۳ تن از اتباع ایرانی دستگیرشده در انگلیس خبر داد حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم
سرخط خبرها

سی‌ان‌ان از شکاف در وزارت خارجه آمریکا بر سر حمایت از اسرائیل خبر داد

  • کد خبر: ۲۲۴۹۶۲
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
سی‌ان‌ان از شکاف در وزارت خارجه آمریکا بر سر حمایت از اسرائیل خبر داد
شبکه آمریکایی گزارش داد: گروهی از مقام‌ها در وزارت امور خارجه آمریکا معتقدند رژیم صهیونیستی با تسلیحات آمریکایی قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد، در داخل وزارت امور خارجه آمریکا بر سر اینکه آیا تل‌آویو در ضمن به‌کارگیری تسلیحات دریافتی از آمریکا قوانین بین‌المللی را رعایت می‌کند یا خیر، اختلاف ایجاد شده است. بر اساس این گزارش، این اختلاف در حالی در وزارت امور خارجه آمریکا بالا گرفته که آنتونی بلینکن (وزیر امور خارجه آمریکا) ضرب‌الاجل دارد که تا ۱۰ روز دیگر به کنگره آمریکا گواهی بدهد که تل‌آویو با استفاده از این تسلیحات قوانین بین‌المللی را نقض نکرده است.

ماه فوریه گذشته، جو بایدن (رئیس‌جمهور آمریکا) یک «یادداشت امنیت ملی» را منتشر کرد که طبق این یادداشت، رژیم صهیونیستی ملزم است به واشنگتن نسبت به نقض‌نکردن قوانین بین‌المللی حین به‌کارگیری تسلیحات دریافتی از آمریکا تضمین بدهد.

سی‌ان‌ان نوشت یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد: در داخل وزارت خارجه آمریکا، اتفاق‌نظر بر سر پذیرش این تضمین‌های اسرائیل و معتبر و قابل اعتماد دانستن آن‌ها وجود ندارد.

این یادداشت امنیت ملی همه طرف‌هایی که تسلیحات آمریکا را دریافت می‌کنند ملزم می‌سازد تضمین بدهند که از این تسلیحات «به شیوه‌ای مطابق با همه سیاست‌ها و قوانین داخلی و بین‌المللی اعمال شدنی، از جمله قوانین بشردوستانه بین‌المللی و قوانین حقوق بشری بین‌المللی استفاده می‌کنند.»

بلینکن باید بر مبنای این یادداشت تا تاریخ هشتم ماه مه به کنگره آمریکا گواهی بدهد تضمین‌های اسرائیل در این زمینه «معتبر و قابل اعتماد هستند.»

این شبکه آمریکایی با ذکر این که سازمان‌های فعال در زمینه حقوق بشر رژیم صهیونیستی را متهم به ارتکاب جنایات جنگی و نقض حقوق بشر در جریان جنگ در غزه کرده‌اند، نوشت: «صد‌ها مقام متعلق به کشور‌های غربی از جمله برخی مقام‌ها در آمریکا پیش از این اظهار نگرانی کرده‌اند که دولت‌های آنها به دلیل حمایت از جنگ اسرائیل علیه حماس، احتمالا در جنایات جنگی همدست شده است.»

مقام مورد استناد سی‌ان‌ان روز یکشنبه جزئیات بیشتری درباره اینکه کدام بخش‌ها در وزارت امور خارجه آمریکا موافق پذیرفتن تضمین‌های اسرائیل درباره رعایت قوانین بین‌المللی بوده، کدام بخش‌ها با پذیرش این تضمین‌ها مخالفت بوده و کدام بخش‌ها در این مورد موضعی ندارند مشخص نکرد.

رویترز روز یکشنبه گزارش کرد، چهار دفتر وزارت امور خارجه آمریکا شامل دفتر «دموکراسی، حقوق بشر و کار»، دفتر «جمعیت، مهاجرت و پناهجویان»، دفتر «عدالت کیفری جهانی» و دفتر «امور سازمان‌های بین‌المللی» از بابت «عدم پایبندی اسرائیل به قوانین بشردوستانه بین‌المللی در جریان جنگ غزه اظهار نگرانی جدی کرده‌اند.»

در شرایطی که هشدار‌هایی درباره نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها از سوی برخی مقامات ارشد وزارت امور خارجه مطرح می‌شود، دولت بایدن همچنان از این رژیم حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کند و تل‌آویو هم برای حمله زمینی به جنوبی‌ترین نقطه غزه – رفح – که میزبان بزرگ‌ترین گروه از آوارگان فلسطینی است، آماده می‌شود.

«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا اخیرا لایحه‌ای تصویب شده در کنگره که شامل ۲۶ میلیارد دلار کمک جدید آمریکا برای رژیم صهیونیستی می‌شود را امضا کرد. این مبلغ شامل ۴.۴ میلیارد دلار مخصوص جبران اقلام و خدمات نظامی ارائه شده به این رژیم و ۳.۵ میلیارد دلار برای تامین سامانه‌های تسیحاتی پیشرفته و اقلام دیگر از طریق برنامه تامین مالی نظامی خارجی می‌شود.

عملکرد نظامی رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر از بابت به شهادت رساندن ۳۴۰۰۰ فلسطینی در غزه که بیشتر آنها زن و کودک بودند، تحت نظارت فزاینده‌ای قرار گرفته است. همچنین بمباران و تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، سیستم مراقبت‌های بهداشتی این منطقه تحت محاصره را به گونه‌ای نابود کرده است که گروه‌های امدادی و نهاد‌های بین‌المللی به طور فزاینده‌ای آن را «سیستماتیک» می‌نامند.

به گزارش سی‌ان‌ان از زمان اجرای عملیات منحصربه‌فرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته در سرزمین‌های اشغالی تا کنون واشنگتن بیش از ۱۰۰ مورد معامله نظامی خارجی با رژیم صهیونیستی داشته است.

بایدن می‌تواند در هر زمانی انتقال تسلیحات آمریکا را به حالت تعلیق درآورد یا شرایطی را برای آن قائل شود. با این وجود، او تاکنون در برابر درخواست‌های گروه‌های حقوقی، دموکرات‌های چپ‌گرا و گروه‌های آمریکایی عرب برای انجام این کار مقاومت کرده است. او در اوایل ماه جاری برای اولین بار تهدید کرد که اگر تل‌آویو گام‌های مشخصی برای بهبود وضعیت وخیم انسانی در غزه برندارد، شرایطی را برای انتقال تسلیحات آمریکایی به این رژیم قرار خواهد داد.

در ایالات متحده گروه‌های سیاسی «ترقی خواه» همچنان که اعتراضات در سراسر این کشور در محکومیت جنایات اسرائیل در غزه به ویژه در دانشگاه‌ها در حال گسترش است نارضایتی هر چه بیشتری از حمایت‌های جو بایدن از این رژیم پیدا می‌کنند رئیس جمهو آمریکا با این وجود و با نادیده گرفتن این نارضایتی‌ها و اعتراضات روز یکشنبه مجددا در گفتگوی تلفنی با «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت تعهد «آهنین» به حمایت از این رژیم دارد.

از زمان آغاز جنگ غزه به دنبال عملیات مهیب طوفان الاقصی، ایالات متحده تاکنون چهار بار از حق وتوی خود به نفع صهیونیست‌ها استفاده کرده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->