احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

بهترین مواد غذایی برای داشتن عمر سالم و طولانی

  • کد خبر: ۲۲۵۹۶۷
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
بهترین مواد غذایی برای داشتن عمر سالم و طولانی
تغذیه مناسب برای دستیابی به عمر طولانی یکی از اهداف زندگی امروز است. بشر که از اعصار گذشته در پی یافتن چشمه آب حیات بوده اکنون دریافته است که با داشتن یک زندگی سالم می‌تواند بر عمر خود افزوده و پیری را به تعویق اندازد.

به گزارش شهرآرانیوز، انسان از گذشته‌های دور تا به امروز به دنبال سرچشمه آب حیات و جوانی ابدی بوده است. در این نوشتار غذا‌هایی را که از دید دانشمندان پیری را به تاخیر می‌اندازند، بررسی می‌کنیم.

آمار‌های رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که مردم کشور‌های موناکو، ژاپن و سنگاپور بالاترین امید به زندگی را در جهان دارند. غذا یکی از عوامل افزایش امید به زندگی در این کشور‌ها است.

بسیاری از افراد به دنبال غذا‌هایی با ترکیبات پیچیده برای بهبود سلامت و افزایش عمر خود هستند؛ غذا‌هایی که در اصطلاح تجاری به آنها اَبَرغذا (Superfood) گفته می‌شود.

با این حال از دید بسیاری از متخصصان امور تغذیه چنین غذا‌هایی تاثیر مثبت قابل توجهی بر سلامت ندارند و یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند اهداف فوق را برای ما به ارمغان آورد.

با این حال تحقیقات علمی نشان می‌دهد از میان ترکیبات مفیدی که متضمن سلامت بشر است، غذا‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند بیشتر از سایر غذا‌ها به کند شدن روند پیری کمک کند. در این نوشتار به اجمال برخی از این غذا‌ها را معرفی می‌کنیم.

سویا

سویا و مشتقات آن از جمله شیر سویا، توفو (پنیر سویا) پروتئین‌های بافت‌دار سویا، آرد سویا و ادامامه (سویای نارس پخته شده در داخل غلاف) دارای ترکیبات ضدسرطان و ضدپیری هستند.

سویا سرشار از ایزوفلاون‌هاست که نوعی استروژن گیاهی محسوب می‌گردد. این ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدان، ضدسرطان و ضدمیکروبی هستند.

ایزوفلاون‌ها به تنظیم پاسخ‌های التهابی در بدن کمک می‌کنند و مصرف آنها سبب می‌شود خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان کاهش یافته و طول عمر افزایش یابد.

هویج

هویج حاوی کاروتنوئید زرد نارنجی به نام بتاکاروتن است. کاروتنوئید‌ها رنگدانه‌های طبیعی در گیاهان هستند.

بتاکاروتن پیش ساز ویتامین آ است. ویتامین آ در بدن انسان به خودی خود تولید نمی‌شود و پیش سازعای آن از طریق مواد غذایی وارد بدن می‌گردد. طبق گفته موسسه ملی بهداشت بتاکاروتن موجود در هویج در عملکرد دستگاه ایمنی، قدرت بینایی، تولیدمثل و ارتباطات سلولی نقش مهمی دارد.

این رنگدانه همچنین یک آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند از سلول‌های بدن ما در مقابل آسیب‌های پیری ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند.

هویج همچنین حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام فالاکارینول (نوعی الکل چرب) است که براساس مطالعات جدید صورت گرفته بر آن، خواص ضدسرطانی دارد.

از دید متخصصان خوردن هویج خام بهترین راه بهره‌مندی از ترکیبات مفید آن است. با این حال آبپز و بخارپز کردن هویج به مدت کوتاه نیز مفید است.

کلم

کلم‌ها از جمله کلم برگ، کلم کالی، کلم بروکلی، کلم بروکسل و دیگر گیاهان این خانواده از جمله مواد غذایی هستند که سبب افزایش طول عمر می‌گردند.

این سبزیجات منبع غنی ویتامین‌های سی، کی،‌ای و فولیک اسید هستند. این ویتامین‌ها بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقص‌های مادرزادی، پوکی استخوان و سرطان‌ها محافظت می‌کنند.

کلم‌ها همچنیم حاوی مواد معدنی از جمله پتاسیم، کلسیم و سلنیوم و انواع کاروتنوئید‌ها از جمله بتاکاروتن، لوتئین (رنگدانه نارنجی-قرمز) و زآگزانتین (رنگدانه نارنجی-قرمز) هستند.

ترکیبات گلوکوسینولات موجود در این سبزیجات که بو و مزه تند آنها را ایجاد می‌کند، خواص غذایی و درمانی بسیاری دارد. این ترکیبات خواص ضدمیکروبی و ضدسرطانی دارند و به بدن برای تنظیم استرس و پاسخ التهابی کمک می‌کنند.

همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مداوم کلم‌ها می‌تواند مانع از زوال عقلی شده و به بهبود عملکرد مغز کمک کند.

آنها همچنین منبع خوبی از فیبر‌های محلول هستند که نقش مهمی در تنظیم قند خون و کاهش جذب چربی ایفاء کرده و در نتیجه باعث جلوگیری از اضافه وزن می‌شوند.

ماهی آزاد

ماهی آزاد (سُمون/سالمون) حاوی مقادیر زیادی از اسید‌های چرب اشباع نشده از جمله اُمگا-۳ است. این اسید‌های چرب در بدن انسان ساخته نمی‌شوند ولی برای تنظیم فعالیت‌های بدن و سلامت بسیار ضروری هستند.

اسید‌های چرب اُمگا-۳ به دلیل حضور در غشای سلولی در فعالیت‌های فیزیولوژیک بدن نقش حیاتی دارند. آنها بر سلامت قلب و عروق موثرند ومصرف مداوم آنها خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی را می‌کاهد.

این اسید‌های چرب همچنین سبب سلامت مغز شده و در پیشگیری از زوال عقلی موثرند.

وجود مواد دیگری همچون پتاسیم و سلنیوم درماهی‌های آزاد سبب می‌گردد فعالیت‌های هورمونی بدن تنطیم شود و این مساله نقش به سزایی در جلوگیری از پیری دارد.

مرکبات

پرتقال، گریپ فروت، لیمو ترش، لیمو شیرین، نارنگی، بالنگ و نارنج که در دسته مرکبات قرار دارند حاوی مقادیر زیادی فلاونوئید هستند. فلاونوئید‌ها می‌توانند در حفظ سلامت کبد موثر واقع شوند.

مرکبات همچنین منبع غنی ویتامین سی هستند که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی است.

فیبر، پتاسیم، فولیک اسید، کلسیم، تیامین، نیاسین، ویتامین ب-۶، فسفر، منیزیم، مس، ریبوفلاوین و پانوتنیک اسید از دیگر ترکیبات شیمیایی موجود در مرکبات است.

مصرف مرکبات ابتلاء به چاقی، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی-عروقی را به تاخیر انداخته و طول عمر افراد را افزایش می‌دهد.
منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->