واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

میوه را برای سلامت می‌خورید یا لذت؟

  • کد خبر: ۲۲۸۶۰۲
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
میوه را برای سلامت می‌خورید یا لذت؟
میوه‌ها منبعی غنی از فیبر، آنتی اکسیدان، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، همین موضوع آنها را به غذایی مفید برای بدن تبدیل کرده است. آنها علاوه بر جنبه خوراکی، دارای خواص درمانی نیز هستند و همواره در طب سنتی و نوین برای درمان بسیاری از بیماری‌ها توصیه می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، ماه مبارک رمضان تمام شد و گرما و فصل میوه‌ها به تدریج در حال آمدن است. شاید شما هم از توصیه‌های عامیانه اطرافیان در رابطه با سلامت و تغذیه در امان نمانده‌اید. همه می‌دانند که خوردن میوه ضامن سلامتی است با این حال درباره زمان خوردن آن باور‌های غلطی وجود دارد. خوردن میوه به صورت ناشتا، همراه، بین یا قبل از غذا تجویز‌هایی است که ممکن است در محل کار، درون اتوبوس، صف نانوایی یا هنگام خرید... زیاد به گوشتان برسد. اکثر این افراد مطلبی را که خوانده یا از جایی شنیده‌اند را با آب و تاب فراون برای دیگران تعریف می‌کنند شاید خیلی از آنها حتی یک بار هم چیزی را که توصیه می‌کنند انجام نداده باشند.

میوه‌ها بخش مهمی از تغذیه بشر

خوردن میوه، یک راه‌حل عالی برای حفظ سلامت بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها است. تأکید برای استفاده از میوه‌ها، علاوه بر فیبر موجود در آنها، به خاطر وجود منابعی سرشار از  ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی نیز هست، موادی ضروری که نمی‌توان جایگزینی برای آن‌ها پیدا کرد. گنجاندن آنها در رژیم غذایی، توصیه تمامی پزشکان و متخصصان تغذیه است. میوه‌ها علاوه بر جنبه خوراکی از دیدگاه دارویی دارای خواص درمانی نیز هستند؛ و همواره در طب سنتی و نوین برای درمان بسیاری از بیماری‌ها توصیه شده‌اند.

اهمیت استفاده از میوه‌ها در دین اسلام

در قرآن کریم در سوره انعام آیه ۱۴۱ آمده است هر زمان که میوه‌های باغ‌ها رسید، از میوه‌هایش بخورید. همچنین از میوه‌هایی، چون انار، زیتون، خرما، انجیر و انگور نیز در قرآن یاد شده است. در حدیثی پیامبر اکرم (ص) توصیه می‌کنند که میوه‌ها در ابتدای فصل خورده شوند، زیرا باعث سلامتی بدن و برطرف شدن اندوه می‌شود؛ در آخر فصل نیز از خوردن آنها پرهیز شود، زیرا موجب بیماری بدن می‌شود.

خوردن میوه با معده خالی

بعضی از افراد معتقدند مصرف میوه به صورت ناشتا باعث جذب بهتر و بیشتر مواد مغذی و ویتامین‌های آن می‌شود، به اعتقاد آنها خوردن میوه همراه با غذا باعث کندی فرآیند هضم  و فاسد شدن آن می‌شود که نتیجه آن احساس ورم، نفخ و به طور کلی سوء هاضمه است.
این که میوه‌ها باعث کند شدن فرایند هضم می‌شوند، درست است، اما کم شدن سرعت هضم به اندازه‌ای نیست که منجر به فاسد شدن غذا بشود.  اسیدی بودن فضای معده، درستی این عقیده را زیر سوال می‌برد. چرا که اسید معده تمام باکتری‌هایی مورد نیاز برای تخمیر شدن را می‌کشد. در نتیجه بدن به خوبی قادر به هضم غذا‌های مختلف در یک زمان است؛ بنابراین خوردن میوه بعد از غذا آسیب خاصی به بدن وارد نمی‌کند؛ مگر اینکه به میوه خاصی حساسیت داشته یا بیماری گوارشی داشته باشید. تنها مسئله‌ای که در ارتباط با خوردن میوه بعد از غذا وجود دارد، این است که ممکن است سبب شود احساس سنگینی زیادی در معده کنید.

چه کسانی نباید همراه غذا میوه مصرف کنند

 زمانی که میوه را همراه یا بلافاصله بعد از غذا می‌خورید، مواد غذایی با سرعت بیشتری از دستگاه گوارش عبور می‌کند، در نتیجه جذب خیلی از مواد مغذی مثل ویتامین‌ها، مواد معدنی، به اضافه کالری و حتی ترکیبات غذایی مضر مثل کلسترول و قند کمتر می‌شود؛ بنابراین برای کسانی که دچار کمبود وزن و لاغری بیش از حد هستند، مصرف میوه همراه غذا توصیه نمی‌شود، چون باعث می‌شود کالری موجود در غذا به میزان لازم جذب بدن نشود؛ و در وزن‌گیری دچار مشکل شوند. به علاوه افرادی که دچار سوء‌هاضمه هستند، و کسانی که ترشح اسید معده‌شان زیاد است، یا مبتلایان به زخم معده، التهاب معده، زخم اثنی‌عشر و سایر مشکلات دستگاه گوارش فوقانی یا تحتانی، از مصرف میوه حین غذا منع می‌شوند.

خوردن میوه و لاغری

در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد اعلام شد که یک رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد می‌تواند به افراد کمک کند تا غذای کمتری مصرف کنند. دریافت کالری کمتر باعث کاهش وزن می‌شود و در نتیجه افرادی که قصد کاهش وزن دارند بهتر است از میوه در رژیم غذایی‌شان استفاده کنند. خوردن میوه‌های مغذی و کم‌کالری قبل از غذا ممکن است باعث ایجاد احساس سیری در افراد شود و در نتیجه از پرخوری یا مصرف میان وعده‌های ناسالم جلوگیری می‌کند.

زیاده روری در خوردن میوه ممنوع

به طور معمول در استفاده از هر چیزی به اعتدال سفارش شده، این قضیه در تغذیه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از افراد فکر می‌کنند، چون میوه‌ها خواص بی شماری دارند محدودیتی در مصرف آن‌ها ندارند. اگر چه مصرف میوه‌ها فواید زیادی دارد، اما اگر بخواهید آنها را به طور کامل جایگزین سایر مواد غذایی کنید به زودی دچار کمبود مواد مغذی در بدن خواهید شد. برای مثال، میوه‌ها منبع مناسبی از عناصری همچون روی یا آهن نیستند. این درحالی است که این دو عنصر برای سلامت و کارکرد مناسب بدن ضروری هستند. همچنین تحقیقات نشان داده است زیاده روی در مصرف میوه‌ها می‌تواند باعث ناراحتی گوارشی در برخی افراد شود. از عوارض جانبی زیاده روی در مصرف میوه‌ها می‌توان به سوزش سر معده (رفلاکس معده)، اسهال و نفخ اشاره کرد.

نتیجه آخر

خوردن میوه هم مانند سایر مواد غذایی دارای میزان متعادلی است. بهتر است برای حفظ سلامتی در مصرف آن زیاده‌روی نکنیم. افرادی که مشکل خاصی از لحاظ گوارشی ندارند می‌توانند به راحتی در هر زمانی که بخواهند میوه مصرف کنند و محدودیت زمانی ندارند. میوه‌ها به دلیل کالری کم و فیبر بالا مکمل ارزشمندی در رژیم‌های لاغری هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->