به گزارش شهرآرانیوز، دکتر الهه دلشاد با بیان اینکه آلبالو از میوههای فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، هم دمنوش و مربا و دسر استفاده میشود، خاطرنشان کرد: بهترین آلبالو برای خوردن، آلبالوی تازه است که رنگ قرمز تیره دارد. آلبالوی نارس، دیرهضم است و کار رودهها را مختل میکند.
دانشآموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد راجع به خواص این میوه تابستانه گفت: به طور کلی، آلبالو سرشار از ویتامینهای B ،A و C است و مقدار زیادی نیز کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی دارد.
دلشاد به خواص درمانی این میوه اشاره کرد و گفت: آلبالو تصفیهکننده خون بوده و نیز کلسترول بد خون را پایین میآورد و برای بهبود تصلب شرایین (گرفتگی رگها) مفید است. در باب یکی دیگر از خواص دارویی این میوه باید افزود که در بهبود علائم غلظت خون نیز کمککننده است.
وی در خصوص موارد درمانی این میوه تابستانه تصریح کرد: آلبالو اثر ضدعفونیکننده بر رودهها دارد. مقوی معده است و ورم آن را کم میکند. سوءهاضمه را درمان میکند و ورم دستگاه هاضمه را بهبود میبخشد و همچنین مصرف آلبالو برای ناراحتیهای کبدی مفید است.
متخصص طب ایرانی و مکمل تصریح کرد: آلبالو آرامبخش است و میتواند زمان خواب را در بدن تنظیم کند. همچنین این میوه حاوی مقادیر قابلملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است.
دلشاد بیان کرد: دمنوش دُم آلبالو از قدیم برای درمان ناراحتیهای کلیه و مجاری ادراری مانند ورم کلیه، سنگ کلیه، ادم و دفع رسوبات ادراری استفاده میشده است. این میوه ادرارآور است و برای بهبود التهاب کلیه و دفع سنگ کلیه و نیز در بهبود نقرس اثرات مفیدی دارد.
وی با بیان اینکه مصرف این میوه برای افراد گرممزاج مفید است، اظهار کرد: مصرف این میوه خارش پوستی را نیز بهبود میبخشد. همچنین این میوه تشنگی را رفع میکند و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.