هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

بحران ها را هوشمندانه مدیریت کنیم

  • کد خبر: ۲۲۹۱۸۰
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
بحران ها را هوشمندانه مدیریت کنیم
مدیران بحران با بهره گیری از هوش هیجانی می توانند در راستای استخدام افرادی که از این هوش بهره کافی دارند از یک سو و مدیریت صحیح آنها به عنوان وجه دیگری از اهمیت هوش هیجانی، بحران ها را به سمتی پیش ببرند که کمترین میزان خسارت را داشته باشد.

کشور ما در صدر ۱۰ کشور بلاخیز دنیا قرار دارد و رویارویی با بحران ها و بلایا نیازمند مدیریت صحیح و همه جانبه است. اما مفهوم مدیریت در طول زمان دچار تغییراتی شده است و مدیریت شرایط در دنیای کنونی با آنچه در گذشته از این مفهوم بر می آمد، متفاوت است. در دنیای کنونی مدیران و به خصوص مدیرانی که مدیریت بحران ها را برعهده می گیرند نه صرفا بر اساس هوش (مشابه آنچه در گذشته مرسوم بود) بلکه بر اساس میزان هوش هیجانی انتخاب می شوند. رابطه هوش هیجانی و مدیریت بحران بسیار مهم و تاثیرگذار است.

در حال حاضر در حوزه مدیریت بحران کمبودهای بسیاری وجود دارد که شامل عدم هماهنگی و همکاری سازمانها‌، کمبود ضوابط و مقررات جامع و مانع و محدودیت منابع مالی و تجهیزات و.. از این دست موضوعات است. در این بین نیروی انسانی و حضور سازمان های مردم نهاد می تواند تا حد زیادی سایر کمبودها را جبران کند. این مساله اهمیت عامل انسانی و مدیریت آن را بیش از پیش نمایان می کند. مدیران بحران با بهره گیری از هوش هیجانی می توانند در راستای استخدام افرادی که از این هوش بهره کافی دارند ازیک سو و مدیریت صحیح آنها به عنوان وجه دیگری از اهمیت هوش هیجانی، بحران ها را به سمتی پیش ببرند که کمترین میزان خسارت را داشته باشد. همچنین از ارکان مهم مدیریت بحران، ایجاد ارتباط موثر و کافی میان سازمان ها و ارگان های مختلف است که این امر نیز با استفاده از هوش هیجانی به سهولت موثر خواهد بود.

ابعاد بهره گیری از هوش هیجانی

هوش هیجانی در پنج بعد قابل بررسی و مطالعه است که این پنج حوزه شامل، خودآگاهی، خودانگیزشی،خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط می شود. هیجان ها که شامل احساسات مختلفی اعم از شادی، ترس، انزجار و... در زندگی انسان ها نقش موثری دارند. هوش هیجانی به توانایی فرد در شناخت، درک، و مدیریت احساسات خود و دیگران که بر اساس اقدامات او اقدام می کنند، اشاره دارد به تعبیر دیگر هوش هیجانی استفاده هوشمندانه از احساسات محسوب می شود.

یکی از احساسات غالب در شرایط وقوع بحران، استرس است و افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، بهتر می‌توانند استرس خود را مدیریت کنند و در نتیجه تصمیمات منطقی‌تری بگیرند.و از این رو هوش هیجانی به افراد کمک می‌کند تا احساسات خود و دیگران را بهتر درک کنند، که این موضوع می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری بهتر و کارآمدتر در مواقع بحرانی شود.

همچنین توانایی برقراری ارتباط موثر و همدلی با دیگران، در مدیریت بحران موضوع دارای اهمیت دیگری است. افرادی که دارای هوش هیجانی بالاتری هستند، می‌توانند بهتر با گروه ها و افراد دیگر ارتباط برقرار کرده و همکاری و هماهنگی لازم را ایجاد کنند.

در مواجهه با شرایط بحرانی، شرایط می‌تواند به سرعت تغییر کند. افرادی با هوش هیجانی بالا معمولاً انعطاف‌پذیرتر هستند و می‌توانند به سرعت با شرایط جدید انطباق پیدا کنند. از سوی دیگر در زمان وقوع بحران، داشتن رهبری که بتواند اعتماد و اطمینان را در اعضای گروه ایجاد کند، بسیار حیاتی است. هوش هیجانی به رهبران کمک می‌کند تا بتوانند چنین فضایی اعتماد را ایجاد کنند و گروه را در شرایط دشوار هدایت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->