ژاپن عملیات نظامی رژیم اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد درگیری شدید بین حریدی‌ها و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل از غزه: هزاران فلسطینی در پی دستورات تخلیه اسرائیل در حال فرار هستند دیدار نخست وزیر پاکستان با ولیعهد عربستان درباره جنگ غزه مسمومیت ۱۳۰ نظامی صهیونیست بر اثر غذای گندیده فرافکنی انگلیس درباره «مکانیسم ماشه»: ایران گام‌های ملموس بردارد ایران: آینده افغانستان باید به دست افغان‌ها رقم بخورد قیمت خرید تضمینی گندم نباید کمتر از ۳۰ هزار تومان باشد پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است هشدار کویت درباره عواقب تجاوزات اسرائیل اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها نیازمند اتخاذ «تدابیر ویژه» است واکنش وزارت امور خارجه به اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردوغان: اقدامات اسرائیل محکوم به شکست است پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای امضای ۷۵۰۰ اسرائیلی پای طومار صلح | کشور فلسطین را به رسمیت بشناسید مشارکت روسیه در تدوین قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای وزیر جنگ سابق اسرائیل: عملیات «پیجرها» زودتر از موعد اجرا شد عراقچی: با رویکردی مسئولانه وارد گفت‌و‌گو با آژانس شده‌ایم اتحادیه اروپا ادعا‌های خود درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد واکنش روسیه به ایده منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین تلاش بنگاه دروغ‌پراکنی اینترنشنال برای بحران‌سازی | تاریخ بیانیه آلمان تحریف شد تجمع معترضان انگلیسی به سفر ترامپ + عکس (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) عبور آمار شهدای حملات اسرائیل به غزه از مرز ۶۵ هزار نفر (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) آمریکا، ۴ گروه مقاومت عراقی را تروریست نامید روسیه برای مذاکره با اوکراین اعلام آمادگی کرد صدای انفجار در نزدیکی فرودگاه حلب شنیده شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) حمله موشکی جدید یمن به اراضی اشغالی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیرمحمد ملازهی، کارشناس حوزه افغانستان و شبه‌قاره، درگذشت

  • کد خبر: ۲۳۰۵۵۸
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
پیرمحمد ملازهی، کارشناس حوزه افغانستان و شبه‌قاره، درگذشت
پیرمحمد ملازهی از کارشناسان نخبه حوزه افغانستان و شبه‌قاره در تهران درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز، پیرمحمد ملازهی، کارشناس برجسته مسائل افغانستان و پاکستان، در سال ۱۳۲۵ در روستای پسکوه شهرستان سراوان استان سیستان‌وبلوچستان متولد شد.

او پس از سپری‌کردن تحصیلات اولیه در سراوان، برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان وارد زاهدان شد. سپس با قبولی در دانشگاه وارد تهران شد و بعداز ایفای وظیفه در وزارت کشاورزی، آموزش‌وپرورش و صداوسیما، درنهایت به‌عنوان کارشناس در صداوسیما ایفای وظیفه کرد.

ایشان پنجاه سال را به عنوان کارشناس مسائل خاورمیانه، افغانستان و پاکستان در صداوسیما فعالیت کردند. همچنین از ایشان یادداشت‌ها و مقالات مختلفی در مورد افغانستان وجود دارد.

پیرمحمد ملازهی به عنوان تحلیلگر شرق آسیا فعالیت رسانه‌ای خود را با کار در مجله زنجانی در سال ۱۳۴۶ در تهران آغاز کرد. سپس دامنه این فعالیت‌های گسترده، ایشان را در تهران ماندگار کرد.

ملازهی را می‌توان از کارشناسان برجسته ایرانی در حوزه افغانستان برشمرد.

ایشان در جریان یکی از مصاحبه‌های خود با خبرگزاری‌های داخلی پیرامون روابط ایران و افغانستان پس از بازگشت طالبان گفته بود که «در واقع آینده ایران و افغانستان، بستگی به رویکرد اتخاذی طالبان دارد که آیا قصد دارد به سمت انحصار قدرت پیش برود یا اینکه با تشکیل یک دولت فراگیر سایر قومیت‌ها و گروه‌های سیاسی را نیز در قدرت سهیم می‌کند».

ملازهی در ۶ خرداد ۱۴۰۳ در بیمارستان توس تهران درگذشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->