وزارت خارجه طالبان: وضعیت کودک افغانستانی در مسکو پایدار است حریفان تیم ملی فوتسال افغانستان در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد سید روح‌الله موسوی، ملی‌پوش موی‌تای افغانستان قهرمان آسیا شد سازمان ملل: حمله اسرائیل به ایران بحران افغانستان را عمیق‌تر کرده است سفیر ایران در روسیه: کودک آسیب‌دیده در فرودگاه روسیه ظاهراً افغانستانی بوده است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تشییع پیکر شهید افغانستانی حملات اخیر اسرائیل به تهران طالبان: نباید اجازه تجدید جنگ‌افروزی به اسرائیل داده شود وزارت خارجه طالبان: نقض حاکمیت ملی ایران «غیرقابل پذیرش» است گفت‌وگوی سفیر ایران در کابل با وزیر خارجه طالبان برای انتقال حجاج ایرانی شاعران افغانستانی با کلمه در کنار ایران ایستاده‌اند حامد کرزی، طالبان و چهره‌های شناخته شده افغانستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند شعر شاعر افغانستانی در رثای شهدای حمله رژیم صهیونیستی | سلامی را گرفتی، آرزوی او شهادت بود شگفتی در هفته سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان | نتیجه دیدار نورزاد نمیروز و اتحاد هرات + فیلم ادامه بازی‌های چهارمین دوره لیگ برتر فوتسال افغانستان | خانه تکانی اتحاد هرات + نتایج تیم فوتسال اتحاد هرات سرمربی و بازیکنان ایرانی خود را اخراج کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پیروزی پرگل تیم صداقت مقابل ظاهر اسد در دربی لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) انتقاد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ارسال هفته‌ای ۴۰ میلیون دلار برای طالبان معاون سازمان بهزیستی: برخلاف تصور رایج درباره کودکان کار، اکثر آن‌ها ایرانی‌ هستند وزارت خارجه ایالات متحده: دارندگان ویزای «اس‌آی‌وی» از ممنوعیت ورود به آمریکا معاف هستند
سرخط خبرها

ساعت کاری مرز ماهیرود افزایش یافت | رشد وزنی ۹۰ درصدی صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود

  • کد خبر: ۲۳۱۰۱۱
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
ساعت کاری مرز ماهیرود افزایش یافت | رشد وزنی ۹۰ درصدی صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی از افزایش ساعت کاری مرز ماهیرود خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: یکی از درخواست‌های تجار افغانستان، افزایش ساعت کاری مرز ماهیرود بوده که این کار انجام شده و امور مربوط به تردد‌ها و تخلیه بار‌ها در حال انجام است.

او ادامه داد: از امروز تا یک هفته آینده، مصوب می‌کنیم نرخ و تعداد لیفتراک‌های فعال در مرز اعلام شود؛ در غیر این صورت، نسبت به تعداد و قیمت‌ها تعیین تکلیف خواهیم کرد.

وی بر افزایش باسکول، تمرکز بر موضوع سوخت و سامان‌دهی کارگران نیز تأکید کرد و افزود: ۱۴ و ۱۵ خرداد که تعطیل رسمی است، مرز ماهیرود تعطیل نیست و تجارت بین دو کشور جریان خواهد داشت.

رشد ۹۰درصدی ترانزیت به افغانستان از نظر وزنی

این درحالی است که محمد کوهگرد در روزهای گذشته به رسانه‌ها گفته بود که ترانزیت به افغانستان از نظر وزن هزار و ۹۰ درصد رشد داشته است و ارزش آن را بیش از ۲۴۲ میلیون دلار اعلام کرد.

پیش از این، در ۱۸ فروردین سال جاری، مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی از افزایش سه‌برابری ترانزیت کالا به افغانستان خبر داده بود. کوهگرد روز دوشنبه، ۷ خرداد، گفته بود که ترانزیت کالا به افغانستان از نظر وزن، هزار و ۹۰ درصد رشد داشته است.

به‌گفته مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی، ترانزیت کالاها از منظر تعداد کامیون‌ها، ۹۶۵ درصد و از منظر ارزش، ۷۷۰ درصد رشد داشته است. کالاهای ترانزیتی به افغانستان شامل کامیون‌های حامل شکر، آرد، روغن، کانتینر خالی مستعمل و کود شیمیایی بوده است. این کالاها از ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه و اندونزی از طریق گمرک ماهیرود به افغانستان ترانزیت شده است.

کوهگرد همچنین از صادرات کالاها از گمرکات خراسان‌جنوبی به افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و عراق خبر داده است. این کالاها شامل سیمان، روغن سوخت تقطیری، کاشی و سرامیک، نمک خوراکی، مصنوعات پلاستیکی و غیره است.

کوهگرد مجموع کالاهای خروجی از طریق گمرکات خراسان‌جنوبی در سال گذشته را بیش از ۱۲۲ میلیون دلار گفته که از منظر ارزشی، ۷۰ درصد و از نظر وزنی، ۳۰ درصد افزایش داشته است.

خراسان‌جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد. از این رو‌، به‌راحتی می‌تواند به مکانی برای صادرات و واردات افغانستان تبدیل شود.

مرز ماهیرود کجاست؟

گذرگاه مرزی ماهیرود یا نقطه مرزی میل۷۸ یک گذرگاه مرزی بین ایران و افغانستان است که در شهرستان سربیشه استان خراسان‌جنوبی قرار دارد. این گذرگاه در ۲۰کیلومتری روستای ماهیرود واقع است و با بیرجند ۱۹۰ کیلومتر و با شهر فراه افغانستان ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد. نام این مرز در کشور افغانستان «مرز ابونصر فراهی» است. این گذرگاه مرزی در انتهای جاده ۶۸ قرار دارد.

منبع: صداوسیما و ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->