پزشکیان در بازدید از نمایشگاه کتاب: مردم باید حق انتخاب آزاد کتاب را داشته باشند اعلام آمادگی قالیباف برای هرگونه تسهیلگری در توسعه روابط با اندونزی پزشکیان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد+ عکس پزشکیان: برای عبور از چالش‌های اقتصادی باید به مردم اعتماد کرد وزیر کشور: اولویت ما بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان است ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی در ترکیه: پوتین هیئت جعلی فرستاده است استاندار خراسان رضوی: مهم است که زیرساخت‌های ارتباطی را در مشهد گسترش دهیم نخست وزیر قطر از جنجال بر سر هواپیمای هدیه شده به ترامپ تعجب کرد چوب لای چرخ مذاکرات با یک نامه | اتحاد جمهوری‌خواهان علیه ایران اسلامی: بازرسی‌های آژانس از ایران ۱۰ برابر بیشتر از بقیه کشور‌ها انجام می‌شود | رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایرانی نخ نما شده است + فیلم تمجید ترامپ از پهپاد‌های ایرانی وزارت خارجه درخصوص وخامت اوضاع امنیتی در لیبی ابراز نگرانی کرد پزشکیان: فرصت ندارم صحبت‌های ترامپ را بشنوم | با وجود توطئه‌های دشمنان، ما دنبال صلح و آرامش هستیم ترامپ: در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به صلح پایدار هستیم معاون سازمان انرژی اتمی: داشتن علم هسته‌ای یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد
سرخط خبرها

مانایی حکومت رهین حضور مردم

  • کد خبر: ۲۳۱۴۹۳
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۵
مانایی حکومت رهین حضور مردم
حکومتِ دینی. این ترکیبِ دو کلمه‌ای دو جهان معنا در خویش دارد.

حکومتِ دینی. این ترکیبِ دو کلمه‌ای دو جهان معنا در خویش دارد. هم ناظر به ساختِ سختِ حکومت دارد، هم به نرم افزاری به نام اسلام که حکومت را از کالبدی بی روح به جانی کمال یافته ارتقا می‌دهد.

این ترکیبِ تجزیه ناپذیر، نه فقط بر سر‌ها که در دل‌ها هم حکومت می‌کند. قاعده‌ای که امام خمینی (ره) برای جمهوری اسلامی تحریر و تبیین کرد، از این قسم است. رابطه وقتی به دل راه یافت، ماندگارتر است. محبت که افزون شد، ریشه‌ها عمیق‌تر می‌شود. محبت به مردم، ایمان به خدا را هم افزایش می‌دهد.

این کلام امام است که "آن روزی که شما احساس کردید مَحبّت و برادری بین شما و سایر قشر‌های خدمتگزار زیادتر می‌شود، بدانید که ایمانتان زیادتر گردیده است. " امام علاوه بر تاکید مکرر بر محبت، از تعریف رابطه مردم- حاکمیت بر اساس" ترس" پرهیز می‌دهند؛ " شما کاری نکنید که مردم از شما بترسند. شما کاری بکنید که مردم به شما متوجه بشوند. شما کاری بکنید که مردم مَحبّت به شما بکنند؛ پشتیبان شما باشند. " راه ماندگاری هم همین است. بدیل هم ندارد این راه؛ "

اگر مردم پشتیان یک حکومتی باشند، این حکومت سقوط ندارد؛ اگر یک ملت پشتیان یک رژیمی باشند؛ آن رژیم از بین نخواهد رفت. " تجربه زیست در دنیای سیاست هم همین را گواهی می‌دهد که بنیانگزار جمهوری اسلامی مستند به نظام حکمرانی نبوی بیانم می‌کند؛ " وقتی پایه حکومت بر دوش یک ملت نبود و بر قلب یک ملت نبود، اینها نمی‌توانند یک حکومتی باشند. " امام برای تعمیق باور به این گزاره، به آغازین سال‌های اسلام و رابطه راس هرم با مردم توجه می‌دهند؛ " در صدر اسلام هیچ کس از پیغمبر نمی‌ترسید. ترس نبود توی کار. مَحبّت توی کار بود. " این محبت کارکرد بازتولید محبت عمومی را هم به دنبال دارد.

علاوه بر این به تولید آرامش برای خود دولتمردان هم می‌انجامد. امام مسئولان را به تجربه کردن در این زمینه فرامی خوانند به این بیان که؛ " تجربه کنید ببینید که آیا با مَحبّت با مردم رفتار کنید دلتان آرامتر است، یا خدای نخواسته با شدّت؟ " ایشان روایت بسیار تجربه شده را هم چنین بیان می‌کنند که" وقتی با مردم خوبی کردید، مَحبّت کردید، خدمتگزار مردم بودید، وقتی که بروید شب منزل، آرامش برای قلبتان هست؛ وجدانتان ناراحت نیست. " وجدان راحت و قلب آرام، هم سلامت را برای کارگزار به ارمغان می‌آورد و هم بستر را برای سعادت مردم فراهم می‌کند.

این نسخه برای دیروز نبود که امروز و فردا نیز شفابخشی خود دارد. با تنظیم رفتار به این تراز، عیار خدمت و اعتبار کار را بالا ببریم. به یاد داشته باشیم نگاهی چنین آرامش افزا و رضایت آفرین است. این که حضرت روح الله در وصیت نامه خود به صراحت فرمودند: " با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری‌‎ ‏امیدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران‌‎ ‏مرخص، و به سوی جایگاه ابدی سفر می‌کنم. " نتیجه همین نوع نگاه به مردم و منهج خدمت به آنان است که روح را به آرامش و قلب را به اطمینان می‌رساند.

اگر خواهان جایگاهی چنین رفیع هستیم، باید نسخه‌ای را به رفتار درآوریم که بنیان گذار و سرمشقِ جمهوری اسلامی برای مان به عنوان سرمشق نوشتند..

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->