روسیه نقض حریم هوایی لیتوانی را تکذیب کرد حمله پهپادی اوکراین به قلب روسیه (۲ آبان ۱۴۰۴) اقدام بی‌سابقه نخست وزیر جدید ژاپن در ارتباط با کره شمالی مذاکرات تجاری آمریکا با کانادا لغو شد (۲ آبان ۱۴۰۴) حمله پلیس اکوادور با گاز اشک آور به معترضان (۲ آبان ۱۴۰۴) ترامپ: عملیات گسترده علیه کارتل‌های مواد مخدر آغاز می‌شود پورمحمدی: به جریانات داخلی توصیه می‌کنم که به منافع ملی فکر کنیم لفاظی نماینده آمریکا در سازمان ملل علیه ایران: از جاه طلبی دست بردارید سرپرست سفارت ایران در کابل: نیازمند توافقی با افغانستان برای منابع آبی مشترک هریرود هستیم ایروانی: آمریکا سرمنشاء واقعی بی‌ثباتی در منطقه است لاریجانی: نشست کوچک شرم‌الشیخ جای ایران اسلامی نبود | شورای امنیت هیچ خاصیتی ندارد پزشکیان: بابت نقص‌ها و نارسایی‌ها از مردم عذرخواهی می‌کنم | از مشکلات عبور خواهیم کرد هشدار صریح پوتین: واکنش شدید به حمله با موشک «تام‌هاوک» خواهیم داشت شمار شهدای جنگ غزه به ۶۸۲۸۰ نفر رسید (یکم آبان ۱۴۰۴) نتانیاهو دستور توقف طرح‌های الحاق کرانه باختری را صادر کرد معاونت امور اجتماعی دادگستری خراسان رضوی، پای کار صنایع تولیدی هشدار ترامپ به اسرائیل: الحاق کرانه باختری رخ نخواهد داد | نتانیاهو اشتباه تاکتیکی بزرگی کرد نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: خراسان رضوی، سرآغاز افق توسعه ملی است | آژانس سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت کشور تشکیل می‌شود پزشکیان: مدارس کانکسی ‌قابل‌پذیرش نیست | نباید بپذیریم فرزندان‌مان در این مدارس آموزش ببینند واکنش وزیر افراطی اسرائیل به سخنان ترامپ واکنش سازمان همکاری اسلامی به تصمیم کنست برای الحاق کرانه باختری عراقچی در جمع خبرنگاران: مهمتر از برداشتن تحریم‌ها، بی‌اثرسازی و خنثی‌کردن تحریم‌ها است + فیلم عراقچی: نتایج اجلاس مشهد، دستورکار اجرایی سفرای ایران در کشور‌های همسایه می‌شود + فیلم از احیای شاهراه‌های تجاری استان‌ها تا صدور ویزای ویژه برای زائران مشهد | مصوبات کارگروه‌های تخصصی اجلاس دیپلماسی استانی اعلام شد آیین اختتامیه دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد مقدس برگزار شد
سرخط خبرها

هیئت حماس برای بررسی پیشنهاد آتش‌بس به قاهره می‌رود

  • کد خبر: ۲۳۱۸۸۴
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
هیئت حماس برای بررسی پیشنهاد آتش‌بس به قاهره می‌رود
تارنمای آمریکایی «آکسیوس» مدعی شد که هیاتی از جنبش حماس امروز (سه‌شنبه) برای گفتگو با میانجی‌های مصری و قطری درباره پیشنهاد‌های مطرح شده درباره دستیابی به آتش‌بس و تبادل اسیران به قاهره می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز، تارنمای آمریکایی «آکسیوس» به نقل از ۲ منبع آگاه خود بدون ذکر نام مدعی شد: پیش‌بینی می‌شود هیئت حماس امروز (سه‌شنبه) برای گفتگو با میانجی‌های مصری و قطری درباره پیشنهاد اسرائیل درباره آتش‌بس و تبادل اسیران به قاهره برود.

این تارنما گزارش داد که جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا طی سخنرانی خود در روز جمعه گذشته «نکات اصلی پیشنهاد به روز شده اسرائیل برای توافق آتش‌بس و گروگان‌ها (اسیران)» را که روز قبل به حماس ارائه شد، مطرح کرد.

تارنمای آکسیوس در ادامه با طرح این ادعا که «میانجی‌های قطری و مصری به اسرائیل و آمریکا گفتند که "نشانه‌های مثبت" از حماس پس از سخنرانی بایدن دریافت کردند»، در عین حال افزود: حماس اعلام نکرده است که پیشنهاد اسرائیل را می‌پذیرد و با از سرگیری مذاکرات موافقت می‌کند.»

بر اساس این گزارش، دوازده مقام صهیونیستی از جمله سه تن از دستیاران بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در آخر هفته [به وقت محلی]در گفتگو با آکسیوس تایید کردند که سخنرانی بایدن نکات اصلی پیشنهاد تل آویو را تشریح کرد.

درپی تشدید اختلافات سران رژیم صهیونیستی از زمان سخنرانی بایدن درباره طرح پیشنهادی برقراری آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسیران، ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی و بزالل اسموتریچ وزیر دارایی این رژیم چندین بار به نتانیاهو حمله و اعلام کردند که اگر در نوار غزه آتش‌بس برقرار شود، ائتلاف را ترک و کابینه او را سرنگون خواهند کرد.

طبق گزارش آکسیوس، برخی از دستیاران نتانیاهو حتی تا آنجا پیش رفتند که از این پیشنهاد فاصله گرفتند و اعلام کردند که توضیحات بایدن «نادرست» بود.

با این حال، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا به خبرنگاران گفت: «این یک پیشنهاد اسرائیلی است و رئیس‌جمهور [بایدن]آن را به دقت توصیف کرده است».

از سوی دیگر، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفتگو با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر خواستار کمک این کشور برای موافقت حماس با طرح جدید پیشنهاد آتش بس با رژیم اسرائیل شد.

جو بایدن جمعه (۱۱ خرداد) اعلام کرد که رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرده و از طرفین خواست این فرصت را از دست نداده و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

بر اساس این طرح مورد ادعای بایدن، ابتدا یک آتش‌بس ۶ هفته‌ای برقرار خواهد شد که در این بازه زمانی جنبش حماس و رژیم صهیونیستی برای یافتن راهی برای پایان جنگ مذاکره خواهند کرد. با این حال، اگر مذاکرات بیشتر از ۶ هفته به طول بینجامد، آتش‌بس موقت تا زمان حصول یک توافق نهایی برای پایان جنگ، تمدید خواهد شد.

رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که مرحله اول این طرح ۳ مرحله‌ای رژیم صهیونیستی که ادعا می‌کند تحویل جنبش حماس شده است، شامل آتش‌بس کامل، خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نواحی پرجمعیت در نوار غزه، آزادی برخی از اسیران و تحویل اجساد برخی از اسیران، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به منازل خود در نوار غزه و افزایش کمک‌های انسانی می‌شود.

همچنین مرحله دوم این طرح نیز شامل پایان دائمی خصومت‌ها، تعامل برای آزادی اسیران باقی‌مانده و خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نوار غزه است.

این طرح در مرحله سوم نیز شامل طرح عمده برای بازسازی نوار غزه و تحویل اجساد اسیران به خانواده‌هایشان است.

سامی ابوزهری از رهبران ارشد جنبش حماس روز یکشنبه درباره طرح پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا درباره آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران گفت: بین اظهارات آمریکا و اقدامات رژیم اسرائیل تفاوت زیادی وجود دارد و هرگونه توافقی باید شروط مقاومت فلسطین را تامین کند. حماس با آنچه در سخنرانی اخیر رئیس جمهور آمریکا مطرح شد، موافق است و این رژیم اشغالگر است که آن را رد می‌کند.

این تحولات درحالی است که پس از گذشت بیش از هفت ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم برای حفظ حیات سیاسی خود، بر تداوم جنگ اصرار دارد. تاکنون افزون بر ۳۶ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۸۲ هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند.

رژیم اسرائیل این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از هفت ماه نتوانسته گروه‌های مقاومت را در یک منطقه کوچک که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و همراهی افکار عمومی جهانی را به خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->