با بازگشت مالباخته از سفر، پلیس مشهد ۲ متهم جوان را به زندان فرستاد | دوستان ناباب همدیگر را لو دادند! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا اواسط هفته آینده  گزارش پرحاشیه درمورد تبعات قانون جوانی جمعیت | دادستانی تهران علیه یک رسانه اعلام جرم کرد ظرفیت بومی خراسان رضوی می‌تواند از فقر جلوگیری کند راهکار مدیریت آتش هورالعظیم و آلودگی شدید اهواز چیست؟ تدابیر حفظ سلامتی در فصل پاییز از نگاه طب ایرانی استانداردسازی مدارس، اولویت برنامه رفع محرومیت آموزشی | تبدیل روش‌های آموزش منفعل به روش‌های خلاقانه در سال ۱۴۰۴ پلمب ۲۰ واحد دندان‌پزشکی متخلف در مشهد | انجام ۱۶۲ مورد بازدید در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ زنگ کلاس «امید زندگی» در بیمارستان کودکان اکبر مشهد نواخته شد (۹ مهر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد طرح ورود کودکان به مدارس از ۵ سالگی | مزایا و معایب این طرح چیست؟ آیا هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تا آخر مهرماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: پس از فعال‌شدن مکانیسم ماشه، با محتکران و اخلالگران، قاطعانه‌تر برخورد می‌شود ۲۵ سال دیگر، یک‌سوم جمعیت ایران سالمند هستند | روایتی از یک بحران جمعیتی که در آستانه آن هستیم تایوان، میزبان سومین دوره المپیاد بین‌المللی نانو | نتایج نهایی رقابت طی هفته آینده اعلام می‌شود ۱۶ هزار دُز واکسن آنفلوانزا برای ایثارگران خراسان رضوی تأمین شد (۹ مهر ۱۴۰۴) تراژدی مرگ سلول‌های مغزی | نگاهی به آلزایمر از دیدگاه دو مکتب پزشکی مدرن و طب ایرانی علائم افسردگی فصلی را بشناسید | راهی مؤثر برای پیشگیری از افسردگی پاییزی غربالگری قد و وزن دانش‌آموزان ۴ پایه تحصیلی | اثرگذاری برنامه شیرمدرسه در کاهش کوتاه‌قدی تغییرات اقلیمی می‌تواند باعث افزایش مصرف قند شود جزئیات یک تفاهم‌نامه معیشتی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد | وام ویژه خرید اقساطی تا سقف ۱۵۰ میلیون فیش حقوقی شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ طعم تلخ یک عادت تازه | روایتی از فرصت‌ها و چالش‌های افزایش مصرف قهوه در ایران اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خراسان رضوی در معرض بحران خونی | توسعه زیرساخت‌های انتقال خون لنگ ۱۷۰ میلیارد تومان

  • کد خبر: ۲۳۲۸۷۱
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
خراسان رضوی در معرض بحران خونی | توسعه زیرساخت‌های انتقال خون لنگ ۱۷۰ میلیارد تومان
با عقب‌ماندن زیرساخت‌های انتقال‌خون استان، تعطیلی بسیاری از اتاق‌های عمل دور از ذهن نیست. طی ۱۰ سال گذشته ۱۰ بیمارستان جدید در مشهد احداث شده است، اما در این مدت انتقال فضای در اختیار سازمان انتقال خون در مشهد ثابت بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فاز اول ساختمان پرماجرای انتقال‌خون خراسان‌رضوی بالاخره حدود دو سال پیش افتتاح شد؛ اما بهره‌برداری از این ساختمان بار چندانی از روی دوش این سازمان در مشهد برنداشت و هنوز بخش مهمی از تجهیزات آزمایشگاهی و خون‌گیری در ساختمان قدیمی انتقال‌خون که به گواه کارشناسان تا حدودی فرسوده است، مستقر است؛ به‌همین‌دلیل است که باید ساخت فاز دوم این ساختمان هرچه‌سریع‌تر آغاز شود؛ ساختمانی که به‌گفته مدیرکل سازمان انتقال‌خون خراسان‌رضوی ۱۷۰‌میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و برای اتمام اولین مرحله در فاز دوم ۳۵‌میلیارد تومان بودجه در نظرگرفته شده که هنوز اختصاص داده نشده است. اصغریان در نشست خبری هفته ملی اهدای‌خون به تشریح اقدامات و اتفاقاتی که در این سازمان مهم رقم خورده است، پرداخت.

مدیرکل انتقال‌خون خراسان‌رضوی با اشاره به اهمیت اهدای‌خون و نجات جان بسیاری از بیماران با فراورده‌های خونی گفت: اهدای هر واحد خون مساوی است با نجات جان سه بیمار؛ چون از هر واحد خون سه فراورده خونی، پلاکت و پلاسما و گلبول قرمز استخراج می‌شود و در بحرانی‌ترین زمان ممکن به بیمار تزریق می‌شود. اگر در روند انتقال‌خون خللی وارد شود، به معنای این است که بسیاری از اتاق‌های عمل بیمارستان‌ها تعطیل می‌شود و بسیاری از بیماران جانشان به خطر می‌افتد.

افزایش ۷.۵‌درصدی اهدای‌خون در استان

اصغریان با اشاره به تلاش‌های این سازمان برای نگه‌داشتن ذخایر‌خونی در وضعیت مطلوب ادامه داد: در سال گذشته افزایش هفت‌و‌نیم‌درصدی اهدای‌خون را داشتیم که این میزان دو برابر متوسط کشوری است. از سه ماهه اول سال گذشته تا امروز هم میزان اهدا ۱۱.۲‌درصد زیاد شده است که سه برابر متوسط کشوری است. 

همچنین اهداکنندگان بار اولی خون در استان در سه ماهه اول امسال ۴۶‌درصد افزایش داشته است. امسال شاهد گرایش بیشتر مردم به اهدای خون هستیم. البته از‌آنجا‌که ۹۵‌درصد جامعه اهداکنندگان آقایان هستند، در تلاش برای افزایش سهم بانوان هستیم. البته این نسبت در کشور‌های اروپایی برابر است. در ایران و در دوران دفاع‌مقدس شاهد نسبت بالاتری از اهدای خون بانوان بودیم که این عدد در سال‌های اخیر کاهش داشته است.

وی ادامه داد: لازم است اهدای‌خون در میان جوانان نیز افزایش یابد؛ زیرا در سال‌های اخیر اهدا در میان جوانان مناسب نبوده است. بازه سنی اهدا بین هجده تا شصت سال است و اگر جوانان از اهدای‌خون فاصله بگیرند، در سال‌های آینده دچار مشکل می‌‎شویم.

ارتقای کیفیت خون اهدایی با دستگاه‌های به‌روز

مدیرکل انتقال‌خون خراسان‌رضوی درباره اقدامات این سازمان در سال گذشته نیز گفت: برپایی پایگاه در حرم امام‌رضا (ع) دستاورد درخورتوجهی بود و بعد از ۲۵‌سال در خود حرم‌مطهر و صحن پیامبر‌اعظم (ص) پایگاه اهدای‌خون فعال شد و شاهد مراجعه فراوان زائران هستیم. ارتقای زیرساخت و بهسازی تعداد تخت در مشهد و به‌ویژه پایگاه میدان دکتر‌شریعتی نیز انجام شد و در کنار آن با اضافه شدن سه دستگاه به‌روز دنیا به انتقال‌خون که از لحاظ کیفیت در تراز یک دنیا هستند، کیفیت خون اهدایی و آزمایش‌های غربالگری در سطح بین‌المللی ارتقا یافت.

اصغریان افزود: در ذخایر پلاسمای استان هم مشکل داشتیم که خوشبختانه سال گذشته با خرید سردخانه سیار به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان ظرفیت ذخایر دو برابر و بار بزرگی از روی دوش ما برداشته شد.

۱۰ بیمارستان جدید در ۱۰ سال، بدون افزایش فضای انتقال‌خون

ناتمام‌ماندن ساختمان انتقال‌خون موضوع دیگری بود که مدیرکل انتقال‌خون استان درباره آن صحبت کرد و با اشاره به نیاز ۱۷۰‌میلیارد‌تومانی این ساختمان برای تکمیل، تأکید کرد: همچنان با مشکل کمبود فضای فیزیکی مواجه هستیم. قرار بود فاز دوم ساختمان انتهای سناباد ساخته شود؛ اما سیزده سال است که کار روی زمین است و بودجه‌ای برای آن پرداخته نشده است، آن هم با وجود اینکه در این یک دهه بیش از ۱۰ بیمارستان و ۳ هزار تخت به بار درمانی استان و انتقال‌خون اضافه شده است. 

این ساختمان هم که اولویت اول ماست همچنان رشد نداشته است. برای تکمیل فاز دوم در سال گذشته بودجه ۱۷۰‌میلیارد‌تومانی تعیین و پیشنهاد داده شد که ساخت این ساختمان فاز‌به‌فاز جلو برود و ابتدا سالن اصلی اهدا و آزمایشگاه ساخته و بعد فاز‌های بعدی پروژه تکمیل شود. برای فاز اول ۳۵‌میلیارد تومان نیاز است که اگر تأمین نشود، دوباره پروژه نیمه‌تمام می‌ماند. با‌این‌همه در سال گذشته الزامات فعالیت عمرانی ساختمان سناباد فراهم و بودجه اولیه تخصیص داده شد و با انتخاب پیمانکار، کار شروع خواهد شد.

ساختمان فرسوده میدان شریعتی

وی ادامه داد: یک پایگاه انتقال‌خون و قسمت فنی ما در میدان شریعتی است و این پایگاه بیش از ۲۵‌سال عمر دارد و فرسوده است. به ما هم برای استحکام بنای آن تذکر داده و اعلام کرده‌اند که استحکام لازم برای دستگاه‌های آزمایش را ندارد؛ ضمن اینکه انتقال‌خون در پدافند غیرعامل در رده حیاتی است و باید ما‌به‌ازای آن یک پایگاه جامع اهدای‌خون ساخته شود که فرایندش روی زمین مانده است. وقوع یک زلزله حتی می‌تواند کل فضای انتقال‌خون استان را به زیر آوار ببرد.

اصغریان با بیان اینکه انتقال‌خون خراسان‌رضوی در حوزه نیروی انسانی هم ضعف دارد، تصریح کرد: در سال گذشته ۲۰ درصد افزایش تقاضای بیمارستانی داشتیم و اگر همپای رشد تخت و بیمارستان و تقاضا جلو نرویم، در آینده نزدیک نمی‌توانیم خون کافی به مراکز درمانی برسانیم و شاید ۳۰‌درصد از عمل‌های جراحی کنسل شود.

افزایش کار و کاهش کارکنان

وی تصریح کرد: اکنون به ۶۵ بیمارستان خون‌رسانی می‌کنیم و دو‌سه سال آینده سه یا چهار بیمارستان جدید را در مشهد خواهیم داشت و باوجود‌این تعداد کارکنان ما افزایش نداشته است و حتی دوازده نفر هم بازنشسته شده و جایگزین نداشته‌اند. سال گذشته با کمک داوطلبان، از پویش «داوطلبان زندگی‌بخش» استفاده کردیم و کار پیش رفت، ولی اینها مسکن موقت هستند و درمان اصلی این است که مجوز استخدام نیروی‌انسانی دریافت کنیم.

اصغریان در ادامه و با اشاره به دیگر‌برنامه‌های هفته ملی اهدای خون ادامه داد: از‌آنجایی‌که شهید مالک رحمتی از اهداکنندگان در پایگاه اهدای‌خون در نزدیکی حرم‌مطهر‌رضوی بودند، قصد داریم این پایگاه را به نام ایشان نام گذاری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->