مه گرفتگی و کاهش دید رانندگان در محور مشهد_سرخس (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا در ۸ استان (۵ بهمن ۱۴۰۳) دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران!
سرخط خبرها

زمان خیساندن و پختن هر کدام از حبوبات چقدر است؟

  • کد خبر: ۲۳۴۷۴۸
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
زمان خیساندن و پختن هر کدام از حبوبات چقدر است؟
خیس‌خوردن حبوبات یکی از روش‌های مهم برای گرفتن نفخ حبوبات است که به زودتر پخته‌شدن حبوبات نیز کمک زیادی می‌کند؛ اما نحوه خیس‌خوردن هر کدام از حبوبات با یکدیگر متفاوت است.

به گزارش شهرآرانیوز، خیس‌کردن حبوبات قبل از پختن دارای فواید زیادی است. این روش به کاهش زمان پخت‌وپز لازم برای حبوبات کمک می‌کند و همچنین باعث حذف قند‌های تولیدکننده گاز و سخت‌شدن هضم آن‌ها می‌شود. با خیس‌کردن حبوبات و دورریختن آب، مطمئن می‌شویم که آن‌ها تا حد امکان تمیز هستند و هیچ‌گونه کثیفی، ماده خارجی یا باکتری را در خود نگه نمی‌دارند. برای حبوبات مختلف، شیوه‌های خیس‌کردن و مدت پخت متفاوتی وجود دارد که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

مدت خیس‌کردن لوبیا چشم‌بلبلی
خیس کردن برای ۱۰-۱۲ ساعت و پخت برای ۵۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن لوبیا برای قورمه سبزی
خیس کردن برای ۱۰-۱۲ ساعت و پخت بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن ماش و نخود
خیس کردن تا ۱۰ ساعت و پخت بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن لوبیا چیتی
خیس کردن بین ۸-۱۲ ساعت و پخت برای لوبیا چیتی ۹۰ دقیقه و برای نخود سبز ۹۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن لپه برای قیمه
لپه جزو حبوباتی است که نیاز به خیس کردن ندارد و در صورت تمایل می‌توانید ۲۰-۳۰ دقیقه آن را خیس کنید. مدت زمان پخت آن هم با توجه به مرغوبیت لپه، کمتر از یک ساعت است.

مدت خیس‌کردن عدس و دال عدس
این حبوبات خیس کردن نمی‌خواهند و پختشان به ترتیب ۴۰ و ۳۰ دقیقه است.

زیاد خیس‌کردن حبوبات
اگر حبوبات برای مدت طولانی در آب خیس بمانند، ممکن است روی سطح آب یک لایه کفی ظاهر شود که باعث ترش شدن حبوبات و خراب شدن طعم غذا می‌شود. برای صرفه‌جویی در زمان، می‌توانید ظرف حاوی حبوبات و آب را در یخچال یا در کنار پنجره قرار داده تا از خراب شدن محصول جلوگیری کنید.

خیس‌کردن حبوبات با آب سرد یا گرم
برای خیس کردن حبوبات بهتر است از آب سرد استفاده کنید. اگر حبوبات برای مدت زمان طولانی در آب گرم باقی بمانند، ممکن است باعث اسیدی شدن محیط آب شده و در نهایت به آنها طعم و عطر نامطبوعی بدهد. برای خیس کردن بهتر، می‌توانید از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید تا حبوبات ناخالصی‌های موجود در آب را جذب نکنند. اگر دسترسی به آب تصفیه شده ندارید، می‌توانید از آب جوشیده استفاده کنید.

روش‌های مختلف برای خیساندن حبوبات
چند روش در مطالب قبلی برای خیس کردن حبوبات و گرفتن نفخ حبوبات آموزش دادیم و در ادامه ۲ روش دیگر را هم به آنها اضافه خواهیم کرد.

روش سنتی (۸-۱۲ ساعت)
حبوبات را در یک کاسه قرار دهید و آب سرد بریزید تا سطح آنها را بپوشاند.

حبوبات را برای ۸ تا ۱۲ ساعت خیس کنید یا در صورت امکان تمام شب را (حدود ۱۲ ساعت) در آب بگذارید.

پس از خیس کردن، حبوبات را آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. توجه کنید که حبوبات ممکن است پس از خیس کردن چروک به نظر برسند، اما پس از پخت آنها به حالت قبلی باز خواهند گشت.

روش داغ (۲۴ ساعت)
حبوبات را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و برای هر ۲ فنجان حبوبات، ۱۰ فنجان آب اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به مدت ۳ دقیقه بجوشد.

حبوبات را از روی حرارت بردارید و آنها را پوشانده و اجازه دهید به مدت ۲۴ ساعت در آب بماند.

پس از پایان مدت زمان خیس کردن، آب حبوبات را دور بریزید و آن را به غذای خود اضافه کنید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->