پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد + فیلم (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد معطلی ۶ماهه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای دریافت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ و بیمه تکمیلی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ برگزار شد (۱۷ مهر) شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چند پیشنهاد محیط زیستی به دولت چهاردهم

  • کد خبر: ۲۳۵۰۳۳
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
چند پیشنهاد محیط زیستی به دولت چهاردهم
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست به دولت چهاردهم پیشنهاد داد که مدیریت یکپارچه منابع زیستی کشور، توجه به محیط زیست به عنوان یک مساله مهم و کلان، فرهنگسازی در این زمینه و جلب مشارکت مردم برای حفاظت از آن را در دستورکار قرار دهد.

به گزارش شهرآرانیوز: حسن اکبری در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: یک سری مشکلات انباشته در حوزه طبیعت کشور داریم. در طول چند دهه اخیر روند توسعه مثل همه دنیا اثرات خود را بر زیرساخت‌های طبیعت گذاشته است. به عنوان نمونه در طول سالیان گذشته سوء مدیریت در حوزه آب که به شکل اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی، مهار بیش از آب‌های سطحی برای کشاورزی به علاوه تخریب خاک و پوشش گیاهی موجب شده با وضعیت شکننده‌ای مواجه شویم البته تقریبا در تمام دنیا تخریب جنگل‌ها و آسیب به تنوع زیستی و حیات وحش دیده می‌شود ولی آسیب‌ها و مشکلات در کشور‌هایی مانند ایران که آب و هوای بخش عمده‌ای از آن در در شرایط خشک قرار دارد، قدری بیشتر است.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی مسئله محیط زیست بسیار مهم است و باید با توجه و حساسیت ویژه‌ای دنبال شود. در اغلب دولت‌ها در سطح حرف و شعار به مساله محیط زیست پرداخته می‌شود و انتظار است که در سیاستگذاری و اجرا نیز به پایداری منابع دقت شود.

ضرورت مدیریت یکپارچه منابع زیستی کشور

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت مدیریت یکپارچه منابع زیستی کشور اظهار کرد: وقتی که آب، خاک، پوشش گیاهی و در نهایت تنوع زیستی و ذخایر ژنی در دستگاه‌های مختلفی مدیریت می‌شوند، هیچ وقت به نتیجه مطلوبی نمی‌رسیم. هرچه قدر این مدیریت‌ها یکپارچه‌تر باشند، نتیجه بهتری می‌گیریم چراکه این عناصر تاثیرات متقابل بر هم می‌گذارند.

اکبری اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که عمدتاً کشور در طول ۵۰ سال گذشته با آنها مواجه بوده این است که معمولا در شرایط حساس اقتصادی، سیاسی، امنیتی و... توجه به محیط زیست کمرنگ‌تر می‌شود این در حالیست که اگر به پایداری بلندمدت سرزمین می‌اندیشیم باید محیط زیست را هم‌ردیف مسایل اساسی و کلان کشور بدانیم، باید به محیط زیست همواره به عنوان یکی از مسائل کلان و مهم کشور در همه سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها توجه شود.

وی اضافه کرد: مشکلی که در محیط زیست با آن مواجه هستیم این است که عمر دولت‌ها نسبت به قدمت محیط زیست کوتاه است و اگر دولت‌ها به این نکته توجه کنند که مسایل محیط زیستی در بلندمدت می‌تواند هزینه‌های بسیار بیشتری از منافع حاصل از اجرای برخی طرح‌ها ایجاد کند، به‌طور قطع به آن راضی نمی‌شوند.

به نهضت فرهنگسازی در حوزه محیط زیست نیاز داریم

اکبری با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی محیط زیستی اظهار کرد: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی همچنین فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست‌های ابلاغی ایشان در محیط زیست و بسیاری اسناد همچنین تجربه دنیا مشارکت و همراهی مردم می‌تواند منجر به حفاظت بهتر از محیط زیست منجر شود. پیش‌زمینه حضور و مشارکت مردم، فرهنگسازی است. ما در حوزه محیط زیست به یک نهضت فرهنگسازی نیاز داریم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: هنوز تعداد زیادی از مردم در طبیعت زندگی می‌کنند، اما به‌راحتی به حیات وحش آسیب می‌زنند. به عنوان نمونه ممکن است خزندگان را به عنوان حیوانات بی‌فایده از بین ببرند یا هنوز شکار غیر مجاز، ریختن پسماند در طبیعت، رعایت نکردن حقوق حیوانات، آسیب رساندن به پوشش گیاهی و .. توسط افرادی اتفاق می‌افتد که آگاهی کافی نسبت به محیط زیست ندارند.

وی افزود: برخی تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرندگان در دستگاه‌های توسعه‌ای و عمرانی به محیط زیست به عنوان یک هدف اصلی و مسئله مهم در برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و اجرای طرح‌ها توجه کافی و لازم را نمی‌کنند چراکه فرهنگ محیط زیستی در آنان به‌درستی شکل نگرفته است بنابراین باید در دوران کودکی و نوجوانی در زمینه محیط زیست فرهنگسازی شود. در بزرگسالی ممکن است فرد اطلاعاتی درباره محیط زیست به دست بیاورد ولی هرگز نمی‌تواند عاشق طبیعت سرزمینش شود.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: اگر کودکان و نوجوانان طبیعت را لمس کنند و به‌درستی آموزش‌های لازم را ببینند، به‌طور قطع در آینده در هر جایگاهی که قرار بگیرند می‌توانند محیط زیست را به بهترین نحو حفظ کنند. در این شرایط نقش آموزش وپرورش و دستگاه‌های فرهنگی مهم است. اگر آنان برای ارایه آموزش‌های محیط زیستی لازم اقدام نکنند، یک یا دو دستگاه نمی‌توانند محیط زیست کشور را به نحو مطلوب حفاظت کنند پس توجه به فرهنگسازی و تامین زیرساخت‌ها و فراهم کردن مقدمات آن بسیار می‌تواند در حفظ محیط زیست موثر باشد.

لزوم جلب مشارکت مردم در حفظ محیط زیست

اکبری با بیان اینکه موضوع مشارکت مردم به عنوان یک شعار جدی سال‌هاست که مطرح است، توضیح داد: در شعار امسال نیز مقام معظم رهبری به درستی به موضوع مشارکت مردم پرداختند و هم در سال جاری و هم سال گذشته رئیس جمهور شهید بر مشارکت مردم تاکید کردند. خودم بار‌ها در جلسات شنیدم که شهید آیت‌الله رییسی بر مردمی‌سازی واقعی تاکید می‌کردند ولی در برخی لایه‌های میانی آن اراده و عزم جدی در دستگاه‌های اجرایی دیده نمی‌شود تا کار به‌طور واقعی به مردم سپرده بشود و غالبا وقتی موضوع مشارکت مردم مطرح می‌شود، احتیاط می‌شود و بسیاری از امور در اختیار دستگاه‌های دولتی و عمومی باقی می‌ماند.

وی اضافه کرد: مشارکت واقعی مردم زمانی محقق می‌شود که در همه امور از جمله محیط زیست مردم را در کنار و همکار خودمان ببینیم. اگر شکارچیان را به مشارکت واقعی دعوت کنیم و به کار بگیریم می‌توانند بهترین حافظان محیط زیست باشند، چه برسد به مردم و علاقه‌مندان به طبیعت. فرش قرمز برای مشارکت آنان در حفظ محیط زیست باید پهن کنیم.

اکبری در پایان اظهارکرد: در دولت سیزدهم خیلی تلاش کردیم زیرساخت‌های قانونی را به شکلی تغییر دهیم که زمینه مشارکت واقعی مردم فراهم شود، اما با انواع مقاومت‌ها در لایه‌های میانی دستگاه‌های مختلف مواجه می‌شدیم و این وضعیت کار را سخت می‌کرد. اگر مشارکت واقعی مردم را می‌خواهیم باید از نظر حقوقی زیرساخت حضور آنان را فراهم کنیم و فرهنگ مشارکت مردم به‌گونه‌ای که آنان را در کنار خودمان ببینیم را در همه دستگاه‌ها ترویج کنیم.

منبع‌: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->