شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش سیمای محرم ۱۴۰۴ | معرفی برنامه‌های ویژه تلویزیون همراه با زمان پخش چرا توزیع سریال «شکارگاه» به تعویق افتاد؟ فرصت تماشای فیلم با قیمت نیم‌بها تا کی ادامه دارد؟ شعر‌هایی به‌مثابه موشک | شاعران مشهدی در کنار مدافعان وطن ایستادند
سرخط خبرها

بررسی اهمیت ادبیات مذهبی در گفت‌وگو با کارشناس ادبیات مقاومت

  • کد خبر: ۲۳۹۵۱۰
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
بررسی اهمیت ادبیات مذهبی در گفت‌وگو با کارشناس ادبیات مقاومت
نویسنده و کارشناس ادبیات مقاومت گفت: جوانانی که در حوزه شعر دینی ورود می‌کنند، زمینه شعر برایشان روشن‌تر بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، «ادبیات دینی» یا «ادبیات مذهبی»، پیشینه‌ای به قدمت تمدن و فرهنگ بشری دارد. هرچند بنیاد و زیرساخت اینگونه ادبی به مفهومی که امروزه به ذهن متبادر می‌گردد، در گذر زمان و به تدریج قوام یافته است. در ایران نیز سابقه ادبیات دینی به زمان‌های بسیار کهن باز می‌گردد.

در گفت‌وگو با علیرضا مهرداد، کارشناس ادبیات مقاومت درباره وضعیت شعر و ادبیات دینی و ورود جوانان به این عرصه گفت‌وگو کردیم.

علیرضا مهرداد با اشاره به اهمیت ورود جوانان به عرصه شعر دینی اظهار کرد: شعر سرودن در این حوزه سهل‌الوصول‌تر است. جوانانی که در حوزه شعر دینی ورود می‌کنند، زمینه شعر برایشان روشن‌تر بوده و به طور کلی شعر از نثر در دسترس‌تر است. اقبال خوبی است که جوانان و نوجوانان به سرودن و خواندن شعر مذهبی رو بیاورند.

او ادامه داد: در سال‌های اخیر این موضوع باب شده که شاعرانی که شعر مذهبی می‌سرایند، ممکن است از نظر ادبی قوی نباشند.

وی افزود: بعضی شاعران نیز بر این باور بودند که در شأن ما نیست که نوحه بگوییم، اما حالا آن فاصله و شکافی که بین شاعران آئینی و آزاد وجود داشته شکسته شده است. همه جوانان و نوجوانان اهل ادب به این زمینه شعری ورود می‌کنند. دیگر آن زمان نیست که طبقه روشنفکر حوزه ادبیات شهریار را برای ورود به شعر مذهبی و هئیتی سرزنش کنند.

این کارشناس ادبیات مقاومت بیان کرد: در زمینه جوششی ادبیات، از دست کسی کاری بر نمی‌آید. موسسات و انجمن‌هایی هستند که دست به کشف استعداد شاعران و نویسندگان می‌زنند در این حوزه می‌توانیم کار کنیم و راه را باز کنیم و استعداد شاعران و نویسندگان را به خودشان بشناسانیم.

مهرداد با اشاره به وضعیت شعر و نثر در ادبیات دینی خاطرنشان کرد: از کوشش که عبور کنیم به بحث جوشش می‌رسیم. سازمان‌هایی که متصدی آموزش ادبیات هستند ممکن است پای کار نیایند و نتوانند رسالت‌شان را به درستی انجام دهند. نواقص جدی در این حوزه‌ها وجود دارد. در حوزه نثر شرایطی که باید مهیا شود با شعر متفاوت است. شخصی داستان کوتاه را حفظ نمی‌کند و در جایی نمی‌خواند پس هنوز ادبیات منثور ما همه‌گیر نشده است. در هئیت‌ها و مراسمات مذهبی از شاعران دعوت می‌شود که بیاند شعر بخوانند که این از اقبال شعر در ادبیات است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->