به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بیتا دادپور اظهار کرد: مسمومیت با انواع داروها و موادمخدر محدود به زمان خاصی نیست و در همه ایام سال معمولاً دیده میشود و بیشترین میزان مرگومیر ناشی از داروها و مواد مربوط به مخدرهاست.
وی افزود: برخی افراد به صورت تعمدی جهت افزایش سرخوشی و نیز کاهش درد، میزان دوز موادمخدر را بیشتر از دوز معمول مصرفی خود استفاده میکنند، غافل از اینکه این افزایش دوز ممکن است چه عواقب خطرناکی برای آنها داشته باشد.
دکتر دادپور مسمومیت با موادمخدر را همراه با علائمی همچون اختلال هوشیاری و نارسایی تنفسی عنوان کرد و گفت: گروه دیگر بیماران بخش مسمومین افرادی هستند که به دلیل مصرف بیشازاندازه داروهای اعصابوروان، دچار مسمومیت دارویی میشوند.
وی ادامه داد: در این زمینه، بخش مسمومین با بخش روانپزشکی ارتباط نزدیکی دارد؛ چون افرادی که اقدام به بیشمصرف مواد مخدر و انواع داروها میکنند، گاه دچار اختلالات روحیروانی بوده و لازم است خانوادهها بدون هراس و شرم از مراجعه به روانپزشک، جهت درمان این اختلال اقدام نمایند.
مدیر گروه سمشناسی بالینی دانشگاه جایگزین.کردن خودسرانه دارو را از دیگرعوامل مسمومیت عنوان کرد و افزود: افرادی که اقدام به ترک ماده مخدر پرخطر و جایگزینکردن آن با مواد مخدر کمخطرتر مینمایند، با مراجعه به مراکز بازتوانی اعتیاد تحت نظر پزشک، داروی متادون یا بوپرنورفین یا شربت تریاک برای ایشان تجویز میشود. این فرد ممکن است، به مرکز درمان اعتیاد مراجعه نکند و اقدام به تهیه دارو از منابعی جز کلینیک مانند دوستان یا عطاریها نماید، لذا ممکن است آن دارو حاوی ناخالصی یا غلظت کمتر یا بیشتر دارو باشد و فرد دچار عوارض یا مسمومیت گردد.
وی خاطرنشان کرد: گاهی تداخلات دارویی منجر به بروز عوارض و مراجعه افراد به مراکز درمانی میشود، لذا بیماری که به هر دلیل به پزشک مراجعه میکند، باید پزشک معالج را از داروهای مصرفی خود مطلع کند.