خریداران سکه بخوانند | چگونه سکه پارسیان اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ سقوط آزاد قیمت بیت کوین به زیر ۸۰ هزار دلار (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) اجرای طرح جدید سهمیه بنزین با کارت بانکی در تهران (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) نرخ امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | سیب زمینی ارزان شد ضرورت وفاق و همراهی دولت و کارفرمایان در تعیین دستمزد کارگران قیمت جهانی طلا در بازار امروز (سه‌شنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۳) اعلام شد کارگران را دریابید | ضرورت افزایش کف مزد کارگران در سال ۱۴۰۴ حداقل ۵۰ درصد هشدار کارفرمایان درباره افزایش دستمزد کارگران سبد معیشت واقعی کارگران، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان است! قول پیگیری مجلس برای اجرای قانون کار در تعیین مزد و تصویب قانون تبدیل وضعیت کارگران مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (دوشنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳)| ریزش تمام شد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۳) مهر تایید اتحادیه اروپا بر کیفیت سوخت هواپیماهای ایرانی خرید صوری نان توسط یک نانوایی در مشهد با ۳۶ کارت بانکی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) تشکیل کارگروه ویژه در استانداری برای رفع مشکلات اجرایی پروژه پدیده شاندیز (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) | نیسان سیلفی ۹۰ میلیون تومان گران‌تر شد قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) | افت ۲۵ میلیون تومانی ری‌را معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: نرخ تورم منتهی به بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در استان ۳۳.۱ درصد بوده است دستورالعمل خرید تضمینی گندم سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خبر داد: برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو با حضور پررنگ خراسانی‌ها صادرات خرما ممنوع شد افزایش تعطیلات هفته باید مطابق با میزان رفاه مردم باشد مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: سیاست‌های راهبردی ما تکیه بر توان داخل است تقابل خریداران و فروشندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) افزایش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) انبار یا خرید فوری میلگرد؟ کدام استراتژی سودآورتر است؟
سرخط خبرها

ضرر بیشتر واحد‌های صنفی تلفن همراه مشهد به دلیل طولانی شدن و عدم تخصیص ارز

  • کد خبر: ۲۴۰۶۸۹
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
ضرر بیشتر واحد‌های صنفی تلفن همراه مشهد به دلیل طولانی شدن و عدم تخصیص ارز
رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: تلفن همراه دیگر کالایی لوکس نیست. میلیون‌ها نفر در کل کشور در این حوزه مشغول فعالیت و امرار معاش هستند.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

احسان‌الدین تقی‌زاده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص وضعیت بازار موبایل اظهار کرد: امروز ما موضوع ورود صادرکننده‌ها به بازار موبایل را داریم، به این نحو که صادرکننده‌ها با ارز حاصل از صادرات خود کالا وارد می‌کنند.

وی افزود: تا قبل از این صادرکننده‌ها تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار را وارد می‌کردند، اما مدتی است تلفن‌های همراه زیر ۶۰۰ دلار نیز وارد می‌کنند؛ بنابراین با توجه به اینکه صادرکننده‌ها ارز حاصل از صادرات خود را با ارز آزاد محاسبه می‌کنند، شاهد نوسان قیمت هستیم و قیمت‌ها بر مبنای قیمت دلار محاسبه می‌شود که این موجب ضرر و زیان به واحد‌های صنفی ما شده است.

تقی‌زاده بیان کرد: ما واردکننده‌های تلفن همراه دارای تخصص را نیز داریم که کالای با‌اصالت وارد می‌کنند، اما حدود ۱۵۰ روز است از ثبت سفارش آنها می‌گذرد و هنوز تخصیص ارز برای آنها نیامده که در هفته گذشته شاهد بودیم این تخصیص‌ها بعد از ۱۵۰ روز توسط بانک مرکزی رد شد، بر این مبنا که واردکننده‌های تلفن همراه باید صادرات داشته باشند و از صادرات خود تلفن همراه وارد کنند. این یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما در حوزه تلفن همراه است. ما به این معتقد هستیم که هر فردی باید در حوزه تخصصی خود کار انجام دهد.

رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد ادامه داد: با توجه به سختی‌هایی که صادرکنندگان متحمل می‌شوند به اهمیت صادرات واقف هستیم و از این موضوع استقبال می‌کنیم، اما اینکه صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را تلفن همراه وارد کنند و واردکننده‌های تلفن همراه نتوانند این کار را انجام دهند، موجب می‌شود که واردکننده‌های تلفن همراه از این چرخه حذف شوند.

وی با بیان اینکه در این بخش در کل کشور حدود هزار شرکت حضور دارند، عنوان کرد: زیرمجموعه این شرکت‌ها نیرو‌های جوان، کارآمد و متخصص هستند، اما امروز شاهد این هستیم که این نیرو‌های متخصص و جوان بیکار شدند. امروز طولانی شدن و عدم تخصیص ارز یکی از معضلات مهم ما است. کمبود کالا و نوسانات قیمت در لایه‌های بعدی موجب ضرر و زیان عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌ها شده که ما این موضوع را نمی‌پسندیم.

تقی‌زا‌ده خاطرنشان کرد: اگر وضعیت به این منوال پیش برود که ارز نیمایی به حوزه تلفن همراه اختصاص پیدا نکند و از ارز حاصل از صادرات استفاده و با ارز آزاد محاسبه شود، شاهد افزایش قیمت خواهیم بود که باعث می‌شود قدرت خرید مردم نیز پایین بیاید، البته در حال حاضر قیمت‌ها کاهش پیدا کرده و در کف قیمتی قرار دارد؛ زیرا دلار در حال ریزش بوده، بنابراین الان بهترین زمان برای خرید است.

رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: با توجه به نیرو‌های جوانی که در حوزه تلفن همراه در کل کشور فعالیت دارند، باید نگاه ویژه‌ای به این صنف شود؛ زیرا با عدم حمایت، شاهد ایجاد مشکل در کلیه لایه‌ها اعم از واردکننده، عمده‌فروش و خرده‌فروش و در نهایت مصرف‌کننده خواهیم بود.

وی بیان کرد: وقتی صنف ما نتوانند به صورت تخصصی و قانونی کالای مورد نیاز بازار را تامین و وارد کنند، در نتیجه نیرو‌های زیرمجموعه بیکار می‌شوند. در لایه‌های بعدی عمده‌فروشی‌ها نمی‌توانند از شرکت‌های واردکننده متخصص خریداری کنند و حذف آنها صورت می‌گیرد که این امر موجب کمبود کالا می‌شود. نوسانات ارزی و تصمیمات بدون اطلاع و نظر کارشناسی متخصصین در سامانه گمرک، سامانه جامع تجارت و... موجب ضرر و زیان عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌ها و نهایت مردم می‌شود.

تقی‌زاده با اشاره به اینکه تلفن همراه دیگر کالایی لوکس نیست، بلکه کالایی ضروری است، تصریح کرد: میلیون‌ها نفر در کل کشور در این حوزه مشغول فعالیت و امرار معاش هستند؛ بنابراین حوزه مهمی است، به همین دلیل درخواست داریم وضعیت به نحوی پیش برود که مشکلی برای واحد‌های صنفی ما ایجاد نشده و بیکار نشوند. در حال حاضر اکثر واحد‌های صنفی ما در حال ضرر هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->