شرایط واردات خودرو با گمرک صفر برای نخبگان فراهم شد

  • کد خبر: ۴۵۰۴۹۰
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۹
واردات خودرو
دولت با هدف حمایت از نخبگان ایرانی خارج از کشور، امکان واردات یک دستگاه خودرو با حقوق گمرکی صفر درصد به کشور را فراهم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دولت با تصویب آیین‌نامه جدیدی در راستای حمایت از نخبگان خارج از کشور، مشوق‌های دیگری علاوه‌بر واردات یک دستگاه خودرو را به این قشر اعطا خواهد کرد.

حقوق گمرکی صفر درصد به معنی واردات بدون هزینه نخواهد بود

گرچه دولت قول حقوق گمرکی صفر درصد را تعیین کرده است، اما همچنان هزینه‌های دیگر برای واردات یک دستگاه خودرو از نخبگان اخذ خواهد شد. از جمله هزینه‌ها می‌توان به مالیات، هزینه‌های ترخیص، شماره گذاری و…اشاره کرد.

همچنین مشخص نیست که آیا محدودیتی در رابطه به حجم موتور، قیمت خودرو و کلاس آن نیز برای این دست از واردات لحاظ خواهد شد یا خیر.

آیا یاد و خاطره بنز دانشجویی تکرار می‌شود؟

در پیش از انقلاب نیز دانشجویان خارج از کشور با هدف بازگشت به کشور امتیاز ورود یک دستگاه خودرو را دریافت کردند. بنز دانشجویی نیز پس از اعطا این مجوز در بازار خودروی ایران معروف شد.

در سال‌های اخیر نیز امتیاز این مجوز‌ها خبرساز شده بود. حمید سوریان کشتی گیر معروف از سوی دولت امتیاز واردات یک دستگاه فراری ۴۵۸ ایتالیا به کشور را دریافت کرد.

در سال ۲۰۱۴ نیز پس از صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی مجوز واردات یک دستگاه خودرو برای بازیکنان و اعضای کادر فنی داده شد. همچنین در سال ۲۰۲۱ نیز مجوز مشابه‌ای پس از صعود به جام جهانی اعطا شد. اما این مصوبه با رای دیوان عدالت اداری کشور به دلیل مغایرت با قانون لغو شد.

خودرو تنها مشوق نخبگان نخواهد بود

آیین نامه جدید تنها محدود به واردات خودرو نمی‌شود و حمایت‌های دیگری نیز به همراه دارد.

از جمله این موارد می‌توان به حمایت مالی با هدف راه اندازی شرکت دانش بنیان و همچنین اختصاص زمین اختصاصی و طرح نهضت ملی مسکن نیز از دیگر امتیاز‌های این آیین نامه است.

در پایان باید دید که آیا این آیین نامه جدید به اجرا درخواهد آمد و یاد خاطره خودرو‌های دانشجویی همچون بنز دانشجویی مجدداً زنده خواهد شد یا خیر.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.