به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نجمه ولی زاده با اشاره به اینکه در سن بالای ۶۰ سال فرایند پیری به دلیل کاهش قوای جسمانی بروز میکند و در حال حاضر تمام دنیا به این سمت حرکت میکند، خاطر نشان کرد: پیشروی به سمت سالمندی سالم و پویا یکی از دغدغههای مهم در حوزه سلامتی است.
وی با بیان اینکه یکی از شایعترین مشکلات تحلیل قوای جسمانی افراد معمولا سقوط فرد سالمند است تصریح کرد: ممکن است سالمند بدون هیچ مانعی به زمین بخورد که این اتفاق میتواند علل مختلفی از جمله سرگیجه، احساس خواب الودگی و یا افت فشار داشته باشد.
مدیر گروه پرستاری سالمندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ترس از سقوط ممکن است باعث بی تحرکی و کاهش فعالیتها و انزوای اجتماعی فرد شود از همین رو خانواده باید برنامه ریزیهای مختلف تلاش کنند که سالمند همچنان حس ارزشمندی و عزت نفس داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سطوح لغزنده، موانع، روشنایی کم و دیگر خطرات امنیتی میتواند زمینه را برای سر خوردن و لغزیدن سالمندان فراهم کند، تصریح کرد: عوامل خطر درونی نیز مانند افت قدرت بینایی، بیماریهای چشمی از قبیل گلوکوم، اب مروارید و لکه زرد میتواند ادراک عمقی را تغییر داده و تیرگی و عدم وضوح را موجب میشود.
دکتر ولیزاده با اشاره به اینکه ممکن است که سالمندان موانع و خطرات سر راهشان را نبینند و این موضوع باعث سرخوردن و لغزیدن سالمند شود، گفت: عینکهای کثیف و یا عدم استفاده از عینک به هنگام ضرورت نیز میتواند خطر سقوط را افزایش دهد.
مدیر گروه پرستاری سالمندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بینایی کم، زمینه خطر مضاعف شکستگی لگن سالمندان را افزایش میدهد گفت:عوامل خطر درونی سالمند تحلیل قدرت عضلانی دست و پا، مشکلات تعادل و راه رفتن و استفاده از بعضی داروها بخصوص داروهای فشار خون، داروهای قلبی، داروهای مدر و ضد افسردگی ها، دمانس افسردگی و عدم فعالیت خطر سقوط را افزایش میدهد.